Maandelijks archief

Exstu – SK Bellem : 28/10/2022

Gepost door op 28 Oct 2022 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Exstu- Bellem : 1 – 2 (Doelpunt : Steven DC Was : Yannick)

We waren uiteindelijk met 12 man maar tijdens de opwarming kreeg Guy pijnscheuten in de kuit waardoor die de wedstrijd niet kon spelen. Tarek, de scheidsrechter, had echter bij toeval zijn doublure mee en die fungeerde dan maar als reservespeler. Yannick had ook nog eens zijn maat Koen meegebracht die ons de vorige seizoenen ook regelmatig depanneerde.

Zoals gewoonlijk mogen de bezoekers aftrappen en Bellem slaagde erin om daarvan reeds na 30 seconden de vruchten te plukken. Geen concentratie bij Exstu, pasje doormidden de verdediging en doodleuk naast Chris in doel geplaatst : 0 – 1. Bellem bleek de volledige wedstrijd de best voetballende ploeg en daar kon Exstu weinig tegenover plaatsen. De bezoekende doelman had gewoonweg geen werk. De onvermijdelijke 0 – 2 kwam er dan ook net voor rust.

Na rust veranderde het spelbeeld niet en Exstu had het echt moeilijk om een aanval tot in de 16 te brengen. Het was dan ook een verrassing toen Steven DC vanop 25m zag dat de doelman te ver uit doel stond en met een perfecte lob Exstu terug in de wedstrijd bracht : 1 – 2.
Meer zat er echter niet in. Tekenend was dan ook dat nadien enkel Guy en Bart H. bij de derde helft aanwezig waren.

Exstu speelde met : Chris – Tahar, Yannick, Miel, Sien – Wiert, Sofiane, Dario, Koen – Isha, Steven DC

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 21/10/2022

Gepost door op 21 Oct 2022 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 4 – 0 (Doelpunten : Isha, Sofiane, Steven, Lukas Was : Sofiane)

Deze avond waren we dan toch met 14 man en kon er bij een temperatuur van 18 graden lekker gevoetbald worden. Dit had tegen de Borussen uit Maldegem moeten zijn maar deze lieten eerder deze week weten maar met 5 man te zijn en hadden afgezegd. Onze Bart vond de Safarkes bereid hun plaats in te nemen.

Nadat de Safarkes hadden afgetrapt moesten de (weinige) toeschouwers langs de lijn zich toch eens in de ogen wrijven want wat als spelbeeld te zien was in de 5 minuten daarna tartte alle verbeelding. Beide ploegen konden de bal niet langer dan 2 passen bijhouden, om de 2 passen werd de bal in de verkeerde voeten gespeeld, slecht gecontroleerd of op onverklaarbare manier gewoon buiten getrapt. Het was holderdebolder voetbal, maar gelukkig was het Exstu dat het tij keerde en dominant werd. En dan wist het ook meteen te scoren. Een voorzet van op links bleef lang tijd voor het doel tussen verschillende benen hangen tot Isha uiteindelijk zich kort vrij speelde en hoog in doel besloot : 1 – 0. Exstu bleef verder aandringen maar wist verscheidene kansen niet te verzilveren. De Safarkes kwamen geregeld opzetten en het leek dreigend maar tot echte doelpogingen kwam het ook al niet. Het was wachten voor hen tot de 25e minuut toen een Safarke net buiten de 16 een hard schot afvuurde richting rechterbenedenhoek maar Chris duwde met een parade de bal in hoekschop. Nadien zette Exstu een puike aanval op. Lukas speelde een paar man uit in de grote rechthoek en kon afwerken maar verkoos Steven aan te spelen rond de penalty stip. Steven mikte het afleggertje met een harde knal over een leeg doel ! Nadien was het de beurt aan Lukas zelf om een reuzekans af te maken maar hij besloot van dichtbij op de doelman. En om niet in herhaling te vallen was er ook nog een dot van een kans voor Lode maar … inderdaad, gemist. Onze doelman zag het met lede ogen aan en wou luidkeels aanmoedigen maar de schreeuw leek meer op een “voice crack”, blijkbaar vanwege de nasleep van het Exstu-50 feest, aldus sprak Tommy. Niettemin, een verdiende maar te magere voorsprong bij de rust.

Exstu mocht de 2e helft aftrappen en bleef dominant het spel bepalen. De score werd echter de eerste 10 minuten toch niet verder uitgediept. Het was wachten op een scrimmage voor doel toen de bal de hand beroerde van een Safarke en Sofiane mocht aanleggen vanop 11 meter : 2 – 0 en boeken toe. Aan Exstu om de partij verder uit te spelen en de nul te houden. Bijna was dit niet gelukt toen een pegel werd afgevuurd vanaf de grote rechthoek maar gelukkig kon Chris nog net hoog genoeg opveren 😉 en zijn hand tegen de bal zetten die boven de deklat verdween. Een paar minuten later dribbelde een Safarke zich op rechts knap vrij in de grote rechthoek maar Chris smeet zich in de voeten en de bal verdween in hoekschop. Het waren de laatste wapenfeiten van de Safarkes want het was Exstu dat nog 2 maal kon scoren. In de 30e minuut kwam Steven vanaf de zijlijn mooi naar binnen en vanop 20 meter trapte hij de bal bijna in de kruising : 3- 0. In de laatste minuut kon Lukas dan ook nog eens zijn doelpunt meepikken door de doelman van dichtbij te vloeren : 4 – 0. Goede wedstrijd en nog maar eens de nul gehouden achteraan. Top !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Wouter, Roeland, Yannick, Sien – Lode, Sofiane, Wiert, Lukas – Steven, Dario, Isha, Koen

Vet. Aalter – Exstu : 07/10/2022

Gepost door op 10 Oct 2022 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Vet. Aalter – Exstu : 7 – 0 (was : Wouter)

In laatste instantie moest Miel afzeggen waardoor Exstu met 10 man naar Aalter trok. Daarenboven kwam Steven DC, na een politiecontrole, ook maar pas aan toen de wedstrijd reeds 5 minuten bezig was. Een reservespeler van de veteranen voegde zich bij ons om uiteindelijk toch met 11 te zijn.

We kennen de veteranen al jaren als een goed voetballend geheel en dat was deze avond niet anders. Nadat Exstu had afgetrapt namen de veteranen het initiatief met goed voetbal en zetten Exstu geregeld onder druk. De veteranen kwamen (te) vaak alleen te staan voor de grote rechthoek van Exstu met afstandsschoten tot gevolg. Gelukkig voor Exstu zonder resultaat. Je zou denken dat Exstu onderlag maar het was toch Thiemo die in de 5e minuut een eerste kans kreeg met een laag afstandsschot, zonder succes. Exstu voetbalde goed mee maar de veteranen waren iets sneller op de bal of zetten hun voet iets agressiever naast deze van Exstu. Bij zo’n actie verloor Sien zijn duel, de bal werd zeer snel centraal naar een volledig alleenstaande veteraan doorgespeeld en die legde de bal naast de uitkomende Chris in doel : 1 -0. Vijf minuten later was het opnieuw raak toen een laag afstandsschot via de binnenkant van de paal in doel verdween : 2 -0. Het was dan 10 minuten wachten tot Exstu nog eens een kans kreeg via Lukas (beste man bij Exstu) maar diens laag schot werd door de doelman gepakt. Net voor rust kreeg Thiemo de kans om te milderen maar hij plaatste de bal van dichtbij op de in de voeten duikende doelman. Spijtig, had een boost kunnen geven voor de tweede helft.

Die tweede helft begon uitstekend voor Exstu, en dit binnen een tijdsspanne van een paar minuten. Tot twee maal toe slaagde Steven erin zich vrij te spelen rond de grote rechthoek. De eerste maal ging zijn afstandsschot met rechts net over doel toen de doelman de bal met de vingertoppen raakte. De tweede maal met links net naast doel toen opnieuw de doelman de bal met de hand beroerde. Pech ! Ondertussen keek Chris aan de overkant rustig toe en had tot dan nog geen enkele veteraan tegengekomen. Dan was het de beurt aan Thiemo. Hij kwam in schietpositie net buiten de grote rechthoek maar zijn schot ging nipt over de lat. Bij deze actie schoot er eveneens iets in de knie van Thiemo die het veld al mankend moest verlaten. Exstu met 10. En of de duivel ermee gemoeid was, geen minuut later kreeg een veteraan de bal laag toegespeeld en die twijfelde niet door onmiddellijk naar doel te trappen vanop 20 meter. De hoge bal verdween achter Chris net onder de lat : 3 – 0. Een opdoffer voor Exstu die naarstig op zoek was naar de aansluitingstreffer. Toen volgden 3 doldwaze minuten. Eerst mocht een veteraan een gezondheidswandeling houden in de grote rechthoek en van dichtbij inschieten : 4 – 0. Nadien kwam er één alleen voor doel en wist Chris te verschalken in de korte hoek : 5 – 0. De veer was totaal gebroken bij Exstu. Dario, Isha en Wiert konden daarop nog eens besluiten op doel maar hun schoten konden de doelman niet verrassen. Exstu claimde dan ook nog eens strafschop na een duidelijke fout op Isha maar de scheidsrechter deed of zijn neus bloedde. Toen Sofiane na een vermeende elleboogstoot in het gelaat het terrein verliet voor een paar minuten (Exstu met 9) profiteerden de veteranen daar ten volle van. Er werd nog 2 maal gescoord, weliswaar veel te gemakkelijk, maar wat wil je. Sofiane kwam dan wel weer het terrein op maar er werd wijselijk afgefloten. Exstu voetbalde nochtans lange tijd goed mee al laat de uitslag anders vermoeden. Laten we het een off-day noemen. Niettemin, met weer een paar gekwetsten wordt de Exstu-kern opnieuw wat kleiner.

In de kleedkamer hielpen enkele ambulanciers Thiemo met raad en daad. Thiemo besloot om toch maar in Gent naar de spoed te gaan. Sterkte Thiemo !

Exstu speelde met : Chris – Sofiane, Wouter, Sien, Wiert – Thiemo, Dario, Lukas – Steven, Isha

Exstu – KWB Kalken : 30/09/2022

Exstu- KWB Kalken : 2 – 1 (Doelpunten : Thiemo, Wiert Was : Bart L.)

Vanavond hadden we opnieuw het gezelschap van onze 4 jongeren nodig (Dario, Sien, Miel en Isha) om aan 12 man te geraken. Een eerste waarschuwing voor onze kern ? Daarbij ook voor de eerste maal dit seizoen Yannick De Spiegeleir en Bart Lippens. Onze voorzitter Alex, Guy en Bart Hertveldt waren de toeschouwers van dienst.
De wedstrijd begon 10 minuten te laat omdat de scheidsrechter (Tarek) op zich liet wachten (die wist blijkbaar niet dat hij moest fluiten). Alex nam de eerste 5 minuten de honeurs waar als gelegenheidsfluiter van dienst tot Tarek kwam opdagen.

Kalken mocht als uitploeg aftrappen maar het was Exstu die in de eerste minuut al een dot van een kans had om te scoren maar Isha schoot het inleggertje pardoes op de doelman. Exstu bleef echter doorgaan maar miste toch scherpte in het passen en slechte balaannames waren aanleiding tot te snel balverlies. Kalken was ook niet echt in staat daar iets tegenover te stellen en kon weinig profiteren van de veroverde bal. Niettemin liepen daar bij Kalken enkele vinnige en snelle spelers rond die sterk aan de bal waren waar Exstu het toch knap lastig mee had. Het was dan toch tegen de gang van het spel in dat de Kalkenaren op voorsprong kwamen. Een centrale steekpas door de verdediging van Exstu zorgde ervoor dat de spits alleen op Chris mocht afgaan die in eerste instantie in de voeten dook en de bal afweerde maar nadien geklopt was in de rebound met een perfect uitgevoerde lob over Roeland die het lege doel kwam verdedigen : 0 – 1. Exstu even van slag waarbij het niet lukte nog voor rust iets aan de stand te veranderen.

Na de rust dan maar het tij zo snel mogelijk proberen te keren. Maar integendeel, Exstu slaagde er niet in om te scoren ook al waren de kansen daar. Geen geluk of te weinig scherpte maar ook wel een goede doelman bij Kalken verhinderde de gelijkmaker. Aan de overkant had Chris echter ook niet teveel werk. Enkel bij een hoekschop was hij bijna verslagen toen Roeland de bal ietwat verkeerd op het hoofd kreeg en de bal net naast de kruising terug in hoekschop ging. En plots, uit het niets, in minder dan 5 minuten, Exstu op rozen. Eerst werd bij een mooi uitgesponnen aanval op rechts Koen vrijgespeeld die met een strakke lage voorzet Thiemo vond aan de 2e paal die maar voor het inleggen had in de korte hoek : 1 – 1. Knap ! Twee minuten later hielden onze youngsters Dario, Miel en Isha enkele Kalkenaren in de box met wat passen en gedribbel aan de praat om finaal af te leggen op Wiert die zonder twijfelen vanop 20 meter uithaalde. Het laagscherend schot verdween in de linkerbenedenhoek naast een doelman die de bal te laat zag afkomen : 2 – 1. Eindelijk de verdiende voorsprong. Kalken bleek niet meer in staat om wat terug te doen en Exstu speelde gecontroleerd uit.

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Sofiane, Yannick, Miel, Sien – Wiert, Thiemo, Bart L., – Koen, Dario, Isha

Exstu – Red Stars : 23/09/2022

Exstu- Red Stars : 3 – 0 (Doelpunten : Koen DB 1, Lukas P. 2 Was : Wouter)

Exstu met 12 man vanavond waaronder opnieuw de jongeren Dario, Miel en Isha. De Red Stars had eerder laten weten maar met 7 man te kunnen aantreden. Maar kijk, ergens op de Blaarmeersen liepen 4 jongeren te niksen en werden prompt uitgenodigd een Red Stars-truitje aan te trekken. Met 11 tegen 11 dus.

De RS mochten aftrappen maar het was Exstu die de toon zette. In eerste instantie leverde dat een aantal kansen op die ofwel vakkundig (van dichtbij) werden verkwanseld ofwel gered door een uitstekende doelman (de gehele partij). De RS waren echter evengoed dreigend en Chris moest een aantal keren gevat in de voeten duiken of buiten de grote rechthoek een sliding tackle inzetten om de kansen te neutraliseren. Toegegeven, de Exstu-verdediging stond pal deze avond, een pluim hiervoor ! Spijtig dat Guy 10 minuten voor de rust met krampen in de kuiten de wedstrijd moest staken. Niettemin, Exstu vond dat het moment gekomen was om te scoren en deed dat ook. Eerst werd een actie voor doel afgewerkt door Lukas : 1 – 0. Nadien werd een aanval op rechts met 2 knappe 1-2-tjes opgezet. Bij de laatste paste Lukas perfect naar Koen in de box die een goede body check plaatste, zich op die manier vrij speelde, en vervolgens koel afwerkte in de verste hoek : 2 – 0. Een verdiende stand aan de rust.

De tweede helft was van hetzelfde niveau : 2 goed voetballende ploegen met heel wat dreiging en kansen. Voor Exstu zorgde Chris er zowat in zijn eentje voor dat elke kans werd verijdeld. Telkenmale was een save, een voetveeg of een sliding tackle voldoende om kansen van dichtbij af te weren. Het was echter Exstu die erin slaagde om de score verder uit te diepen. En opnieuw op naam van Lukas : 3 – 0. Exstu wist daarna het spel te controleren en realiseerde zo voor de eerste maal dit seizoen een clean sheet. Een super wedstrijd van iedereen !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Roeland, Wouter, Miel – Sofiane, Lukas, Lode, – Koen, Wiert, Dario, Isha

Exstu – De Grote Avond : 09/09/2022

Exstu- De Grote Avond : 1 – 2 (Doelpunt : Steven DC Was : ?)

Eerste wedstrijd dit seizoen en gelijk 14 man present. Daarbij 2 nieuwe jonge kerels meegebracht door Dario (welkom Miel en Isha). Tommy was de man langs de lijn.

De Grote Avond mocht aftrappen en trachtte het tempo te bepalen. Dat was echter zonder Exstu gerekend want Exstu trok het laken naar zich toe met mooi samenspel en ééntijdsvoetbal. Alleen, na 5 minuten behoorde dit scenario al tot het verleden en zou Exstu de gehele wedstrijd achter de feiten aanlopen. De GA, reeds hun 2e wedstrijd, waren snediger in hun acties, wonnen de duels en hun aanvallen waren dreigender. Verscheidene kansen werd net niet benut. Chris hield o.a. met 1 vuist een afstandsschot net vanonder de deklat. Het kon echter niet blijven duren na al die kansen. Een aanval op rechts werd mooi afgerond met een lage laterale voorzet waarbij een GA’er aan de tweede paal Chris verschalkte in de korte hoek : 0 – 1. Geen 5 minuten later was het weer raak. Teveel getreuzel aan de grote rechthoek en een GA’er die dat niet deed : een schot schuin kruiselings in de benedenhoek en Chris weer gezien : 0 – 2.

Na de rust bleek het beste eraf bij De GA en het werd een evenwichtige partij met toch goed voetbal bij beide ploegen. De GA kon echter niet echt meer dreigen en Exstu slaagde er evenmin in een goede kans af te dwingen. Tot Wouter oprukte en Steven heel slim centraal door de verdediging loodste. Die aarzelde niet en lobde de doelman zeer nauwkeurig : 1 – 2. Exstu zette dan nog in de laatste 10 minuten alles op alles maar kwam, niettegenstaande veel druk, niet meer tot scoren.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Roeland, Wouter, Miel – Sofiane, Lukas, Sien, Thiemo – Koen, Steven, Wiert, Dario, Isha