Exstu- Red Stars : 3 – 0 (Doelpunten : Koen DB 1, Lukas P. 2 Was : Wouter)

Exstu met 12 man vanavond waaronder opnieuw de jongeren Dario, Miel en Isha. De Red Stars had eerder laten weten maar met 7 man te kunnen aantreden. Maar kijk, ergens op de Blaarmeersen liepen 4 jongeren te niksen en werden prompt uitgenodigd een Red Stars-truitje aan te trekken. Met 11 tegen 11 dus.

De RS mochten aftrappen maar het was Exstu die de toon zette. In eerste instantie leverde dat een aantal kansen op die ofwel vakkundig (van dichtbij) werden verkwanseld ofwel gered door een uitstekende doelman (de gehele partij). De RS waren echter evengoed dreigend en Chris moest een aantal keren gevat in de voeten duiken of buiten de grote rechthoek een sliding tackle inzetten om de kansen te neutraliseren. Toegegeven, de Exstu-verdediging stond pal deze avond, een pluim hiervoor ! Spijtig dat Guy 10 minuten voor de rust met krampen in de kuiten de wedstrijd moest staken. Niettemin, Exstu vond dat het moment gekomen was om te scoren en deed dat ook. Eerst werd een actie voor doel afgewerkt door Lukas : 1 – 0. Nadien werd een aanval op rechts met 2 knappe 1-2-tjes opgezet. Bij de laatste paste Lukas perfect naar Koen in de box die een goede body check plaatste, zich op die manier vrij speelde, en vervolgens koel afwerkte in de verste hoek : 2 – 0. Een verdiende stand aan de rust.

De tweede helft was van hetzelfde niveau : 2 goed voetballende ploegen met heel wat dreiging en kansen. Voor Exstu zorgde Chris er zowat in zijn eentje voor dat elke kans werd verijdeld. Telkenmale was een save, een voetveeg of een sliding tackle voldoende om kansen van dichtbij af te weren. Het was echter Exstu die erin slaagde om de score verder uit te diepen. En opnieuw op naam van Lukas : 3 – 0. Exstu wist daarna het spel te controleren en realiseerde zo voor de eerste maal dit seizoen een clean sheet. Een super wedstrijd van iedereen !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Roeland, Wouter, Miel – Sofiane, Lukas, Lode, – Koen, Wiert, Dario, Isha