Exstu- KWB Kalken : 2 – 1 (Doelpunten : Thiemo, Wiert Was : Bart L.)

Vanavond hadden we opnieuw het gezelschap van onze 4 jongeren nodig (Dario, Sien, Miel en Isha) om aan 12 man te geraken. Een eerste waarschuwing voor onze kern ? Daarbij ook voor de eerste maal dit seizoen Yannick De Spiegeleir en Bart Lippens. Onze voorzitter Alex, Guy en Bart Hertveldt waren de toeschouwers van dienst.
De wedstrijd begon 10 minuten te laat omdat de scheidsrechter (Tarek) op zich liet wachten (die wist blijkbaar niet dat hij moest fluiten). Alex nam de eerste 5 minuten de honeurs waar als gelegenheidsfluiter van dienst tot Tarek kwam opdagen.

Kalken mocht als uitploeg aftrappen maar het was Exstu die in de eerste minuut al een dot van een kans had om te scoren maar Isha schoot het inleggertje pardoes op de doelman. Exstu bleef echter doorgaan maar miste toch scherpte in het passen en slechte balaannames waren aanleiding tot te snel balverlies. Kalken was ook niet echt in staat daar iets tegenover te stellen en kon weinig profiteren van de veroverde bal. Niettemin liepen daar bij Kalken enkele vinnige en snelle spelers rond die sterk aan de bal waren waar Exstu het toch knap lastig mee had. Het was dan toch tegen de gang van het spel in dat de Kalkenaren op voorsprong kwamen. Een centrale steekpas door de verdediging van Exstu zorgde ervoor dat de spits alleen op Chris mocht afgaan die in eerste instantie in de voeten dook en de bal afweerde maar nadien geklopt was in de rebound met een perfect uitgevoerde lob over Roeland die het lege doel kwam verdedigen : 0 – 1. Exstu even van slag waarbij het niet lukte nog voor rust iets aan de stand te veranderen.

Na de rust dan maar het tij zo snel mogelijk proberen te keren. Maar integendeel, Exstu slaagde er niet in om te scoren ook al waren de kansen daar. Geen geluk of te weinig scherpte maar ook wel een goede doelman bij Kalken verhinderde de gelijkmaker. Aan de overkant had Chris echter ook niet teveel werk. Enkel bij een hoekschop was hij bijna verslagen toen Roeland de bal ietwat verkeerd op het hoofd kreeg en de bal net naast de kruising terug in hoekschop ging. En plots, uit het niets, in minder dan 5 minuten, Exstu op rozen. Eerst werd bij een mooi uitgesponnen aanval op rechts Koen vrijgespeeld die met een strakke lage voorzet Thiemo vond aan de 2e paal die maar voor het inleggen had in de korte hoek : 1 – 1. Knap ! Twee minuten later hielden onze youngsters Dario, Miel en Isha enkele Kalkenaren in de box met wat passen en gedribbel aan de praat om finaal af te leggen op Wiert die zonder twijfelen vanop 20 meter uithaalde. Het laagscherend schot verdween in de linkerbenedenhoek naast een doelman die de bal te laat zag afkomen : 2 – 1. Eindelijk de verdiende voorsprong. Kalken bleek niet meer in staat om wat terug te doen en Exstu speelde gecontroleerd uit.

Exstu speelde met : Chris – Roeland, Sofiane, Yannick, Miel, Sien – Wiert, Thiemo, Bart L., – Koen, Dario, Isha