Exstudiantes – Gildeshotters 3 – 0 (doelpunten: Sofiane 2 en Peter 1; was: Thiemo)

Exstu startte met het vaste voornemen het Gilde-varkentje snel even te wassen. Na wat aftastend spel kwam Peter plotseling alleen voor de keeper te staan, maar hij was daar blijkbaar zo van onder de indruk, dat hij de bal te ver vooruit speelde en weg was de kans. Aan de overkant bleef een mistasten van Didier zonder gevolg. De Gilde kwam beter in het spel, maar het was Exstu dat voorkwam via Peter, die na een dubbele poging van Thiemo – telkens op de keeper – de bal rechts in doel kon tikken. Even later mikte Peter echter een mooie “forty five” ruim over de lat. Even later deed Thiemo hem dat na, toen hij een voorzet van Wiert met de binnenkant v/d voet over de lat tikte. Even later kwam Exstu goed weg toen ref Bart na balverlies van Dries een fout floot voor de Gilde ; bij balvoordeel lag de weg naar doel immers open… De erop volgende vrije trap werd door de Exstu-verdediging afgeweerd, en idem voor de corner die daaruit resulteerde. Lukas brak nog eens uit op rechts, maar speelde te ver in voor Steven, die niet tot een schot kwam. Na (opnieuw) een ongelukkige balbehandeling bij Exstu kon er terug een Shotter op Chris af, maar die verkleinde goed de hoek, en kon het schot pareren. De klad geraakte in het spel van Exstu, en dat werd er na de rust niet beter op.

Zat de Wok al in gedachten ? Visoenen van babi pangang en Peking eend ? Er werd slordig uitgevoetbald, passes kwamen niet toe, en Chris moest zich lang uitgestrekt breed maken om opnieuw een Shotter de doorgang te beletten. Onze doelman was de beste man op het veld, concludeerden voorzitter en secretaris unaniem. Lukas werd dan toch eens vrijgespeeld, maar i.p.v. meteen te schieten, probeerde hij nog de keeper te omspelen, waarbij hij iets te makkelijk neerging. Ref Bart gaf geen krimp. Wat later was het (omgekeerd) Steven die te ver inspeelde voor Lukas in een kansrijke situatie. Tussendoor moest Chris zich opnieuw bij de pinken tonen. Pas 18’ minuten na de rust kwam Exstu tot een 1e voldragen aanval toen Wiert een voorzet van Lukas binnen het kader kon tikken, maar dan wel recht in de handen v/d doelman. Bij een volgende gelegenheid kwam Wiert vrij op links, maar probeerde zelf te schieten (zonder gevolg) i.p.v. te passen. Net toen uw voorzitter en secretaris haast hun pet gingen opvreten van ergernis bij zoveel manco’s in het spel, mocht Sofiane vanop links een vrije trap nemen. Iedereen verwachtte een voorzet, maar z’n lekker strakke bal zeilde aan alles en iedereen voorbij om in het verste zijnet te belanden : 2 – 0. Sofiane had duidelijk honger gekregen, want even later maakte hij de klus helemaal af, vanop de 16 : 3 – 0. Peter mikte nog eens over, en Chris bekroonde z’n prima wedstrijd door pal te staan na een foute terugspeelbal van Didier. De clean sheet was gered.

Na affluiten repte iedereen zich na een snelle douche naar de Wok Dynasty, waar het buffet belegerd werd tot iedereen als een volgestouwde Kerstkalkoen naar huis kon trekken ….

Exstu speelde met: Chris – Didier, Dries, Stijn, Tommy en Wouter – Lukas, Peter, Sofiane, Steven, Thiemo en Wiert (12)