Exstu – Safarkes Wachtebeke : 4 – 0 (Doelpunten : Isha, Sofiane, Steven, Lukas Was : Sofiane)

Deze avond waren we dan toch met 14 man en kon er bij een temperatuur van 18 graden lekker gevoetbald worden. Dit had tegen de Borussen uit Maldegem moeten zijn maar deze lieten eerder deze week weten maar met 5 man te zijn en hadden afgezegd. Onze Bart vond de Safarkes bereid hun plaats in te nemen.

Nadat de Safarkes hadden afgetrapt moesten de (weinige) toeschouwers langs de lijn zich toch eens in de ogen wrijven want wat als spelbeeld te zien was in de 5 minuten daarna tartte alle verbeelding. Beide ploegen konden de bal niet langer dan 2 passen bijhouden, om de 2 passen werd de bal in de verkeerde voeten gespeeld, slecht gecontroleerd of op onverklaarbare manier gewoon buiten getrapt. Het was holderdebolder voetbal, maar gelukkig was het Exstu dat het tij keerde en dominant werd. En dan wist het ook meteen te scoren. Een voorzet van op links bleef lang tijd voor het doel tussen verschillende benen hangen tot Isha uiteindelijk zich kort vrij speelde en hoog in doel besloot : 1 – 0. Exstu bleef verder aandringen maar wist verscheidene kansen niet te verzilveren. De Safarkes kwamen geregeld opzetten en het leek dreigend maar tot echte doelpogingen kwam het ook al niet. Het was wachten voor hen tot de 25e minuut toen een Safarke net buiten de 16 een hard schot afvuurde richting rechterbenedenhoek maar Chris duwde met een parade de bal in hoekschop. Nadien zette Exstu een puike aanval op. Lukas speelde een paar man uit in de grote rechthoek en kon afwerken maar verkoos Steven aan te spelen rond de penalty stip. Steven mikte het afleggertje met een harde knal over een leeg doel ! Nadien was het de beurt aan Lukas zelf om een reuzekans af te maken maar hij besloot van dichtbij op de doelman. En om niet in herhaling te vallen was er ook nog een dot van een kans voor Lode maar … inderdaad, gemist. Onze doelman zag het met lede ogen aan en wou luidkeels aanmoedigen maar de schreeuw leek meer op een “voice crack”, blijkbaar vanwege de nasleep van het Exstu-50 feest, aldus sprak Tommy. Niettemin, een verdiende maar te magere voorsprong bij de rust.

Exstu mocht de 2e helft aftrappen en bleef dominant het spel bepalen. De score werd echter de eerste 10 minuten toch niet verder uitgediept. Het was wachten op een scrimmage voor doel toen de bal de hand beroerde van een Safarke en Sofiane mocht aanleggen vanop 11 meter : 2 – 0 en boeken toe. Aan Exstu om de partij verder uit te spelen en de nul te houden. Bijna was dit niet gelukt toen een pegel werd afgevuurd vanaf de grote rechthoek maar gelukkig kon Chris nog net hoog genoeg opveren 😉 en zijn hand tegen de bal zetten die boven de deklat verdween. Een paar minuten later dribbelde een Safarke zich op rechts knap vrij in de grote rechthoek maar Chris smeet zich in de voeten en de bal verdween in hoekschop. Het waren de laatste wapenfeiten van de Safarkes want het was Exstu dat nog 2 maal kon scoren. In de 30e minuut kwam Steven vanaf de zijlijn mooi naar binnen en vanop 20 meter trapte hij de bal bijna in de kruising : 3- 0. In de laatste minuut kon Lukas dan ook nog eens zijn doelpunt meepikken door de doelman van dichtbij te vloeren : 4 – 0. Goede wedstrijd en nog maar eens de nul gehouden achteraan. Top !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Wouter, Roeland, Yannick, Sien – Lode, Sofiane, Wiert, Lukas – Steven, Dario, Isha, Koen