Exstu- De Grote Avond : 1 – 2 (Doelpunt : Steven DC Was : ?)

Eerste wedstrijd dit seizoen en gelijk 14 man present. Daarbij 2 nieuwe jonge kerels meegebracht door Dario (welkom Miel en Isha). Tommy was de man langs de lijn.

De Grote Avond mocht aftrappen en trachtte het tempo te bepalen. Dat was echter zonder Exstu gerekend want Exstu trok het laken naar zich toe met mooi samenspel en ééntijdsvoetbal. Alleen, na 5 minuten behoorde dit scenario al tot het verleden en zou Exstu de gehele wedstrijd achter de feiten aanlopen. De GA, reeds hun 2e wedstrijd, waren snediger in hun acties, wonnen de duels en hun aanvallen waren dreigender. Verscheidene kansen werd net niet benut. Chris hield o.a. met 1 vuist een afstandsschot net vanonder de deklat. Het kon echter niet blijven duren na al die kansen. Een aanval op rechts werd mooi afgerond met een lage laterale voorzet waarbij een GA’er aan de tweede paal Chris verschalkte in de korte hoek : 0 – 1. Geen 5 minuten later was het weer raak. Teveel getreuzel aan de grote rechthoek en een GA’er die dat niet deed : een schot schuin kruiselings in de benedenhoek en Chris weer gezien : 0 – 2.

Na de rust bleek het beste eraf bij De GA en het werd een evenwichtige partij met toch goed voetbal bij beide ploegen. De GA kon echter niet echt meer dreigen en Exstu slaagde er evenmin in een goede kans af te dwingen. Tot Wouter oprukte en Steven heel slim centraal door de verdediging loodste. Die aarzelde niet en lobde de doelman zeer nauwkeurig : 1 – 2. Exstu zette dan nog in de laatste 10 minuten alles op alles maar kwam, niettegenstaande veel druk, niet meer tot scoren.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Roeland, Wouter, Miel – Sofiane, Lukas, Sien, Thiemo – Koen, Steven, Wiert, Dario, Isha