Vet. Aalter – Exstu : 7 – 0 (was : Wouter)

In laatste instantie moest Miel afzeggen waardoor Exstu met 10 man naar Aalter trok. Daarenboven kwam Steven DC, na een politiecontrole, ook maar pas aan toen de wedstrijd reeds 5 minuten bezig was. Een reservespeler van de veteranen voegde zich bij ons om uiteindelijk toch met 11 te zijn.

We kennen de veteranen al jaren als een goed voetballend geheel en dat was deze avond niet anders. Nadat Exstu had afgetrapt namen de veteranen het initiatief met goed voetbal en zetten Exstu geregeld onder druk. De veteranen kwamen (te) vaak alleen te staan voor de grote rechthoek van Exstu met afstandsschoten tot gevolg. Gelukkig voor Exstu zonder resultaat. Je zou denken dat Exstu onderlag maar het was toch Thiemo die in de 5e minuut een eerste kans kreeg met een laag afstandsschot, zonder succes. Exstu voetbalde goed mee maar de veteranen waren iets sneller op de bal of zetten hun voet iets agressiever naast deze van Exstu. Bij zo’n actie verloor Sien zijn duel, de bal werd zeer snel centraal naar een volledig alleenstaande veteraan doorgespeeld en die legde de bal naast de uitkomende Chris in doel : 1 -0. Vijf minuten later was het opnieuw raak toen een laag afstandsschot via de binnenkant van de paal in doel verdween : 2 -0. Het was dan 10 minuten wachten tot Exstu nog eens een kans kreeg via Lukas (beste man bij Exstu) maar diens laag schot werd door de doelman gepakt. Net voor rust kreeg Thiemo de kans om te milderen maar hij plaatste de bal van dichtbij op de in de voeten duikende doelman. Spijtig, had een boost kunnen geven voor de tweede helft.

Die tweede helft begon uitstekend voor Exstu, en dit binnen een tijdsspanne van een paar minuten. Tot twee maal toe slaagde Steven erin zich vrij te spelen rond de grote rechthoek. De eerste maal ging zijn afstandsschot met rechts net over doel toen de doelman de bal met de vingertoppen raakte. De tweede maal met links net naast doel toen opnieuw de doelman de bal met de hand beroerde. Pech ! Ondertussen keek Chris aan de overkant rustig toe en had tot dan nog geen enkele veteraan tegengekomen. Dan was het de beurt aan Thiemo. Hij kwam in schietpositie net buiten de grote rechthoek maar zijn schot ging nipt over de lat. Bij deze actie schoot er eveneens iets in de knie van Thiemo die het veld al mankend moest verlaten. Exstu met 10. En of de duivel ermee gemoeid was, geen minuut later kreeg een veteraan de bal laag toegespeeld en die twijfelde niet door onmiddellijk naar doel te trappen vanop 20 meter. De hoge bal verdween achter Chris net onder de lat : 3 – 0. Een opdoffer voor Exstu die naarstig op zoek was naar de aansluitingstreffer. Toen volgden 3 doldwaze minuten. Eerst mocht een veteraan een gezondheidswandeling houden in de grote rechthoek en van dichtbij inschieten : 4 – 0. Nadien kwam er één alleen voor doel en wist Chris te verschalken in de korte hoek : 5 – 0. De veer was totaal gebroken bij Exstu. Dario, Isha en Wiert konden daarop nog eens besluiten op doel maar hun schoten konden de doelman niet verrassen. Exstu claimde dan ook nog eens strafschop na een duidelijke fout op Isha maar de scheidsrechter deed of zijn neus bloedde. Toen Sofiane na een vermeende elleboogstoot in het gelaat het terrein verliet voor een paar minuten (Exstu met 9) profiteerden de veteranen daar ten volle van. Er werd nog 2 maal gescoord, weliswaar veel te gemakkelijk, maar wat wil je. Sofiane kwam dan wel weer het terrein op maar er werd wijselijk afgefloten. Exstu voetbalde nochtans lange tijd goed mee al laat de uitslag anders vermoeden. Laten we het een off-day noemen. Niettemin, met weer een paar gekwetsten wordt de Exstu-kern opnieuw wat kleiner.

In de kleedkamer hielpen enkele ambulanciers Thiemo met raad en daad. Thiemo besloot om toch maar in Gent naar de spoed te gaan. Sterkte Thiemo !

Exstu speelde met : Chris – Sofiane, Wouter, Sien, Wiert – Thiemo, Dario, Lukas – Steven, Isha