Safarkes Wachtebeke – Exstu : 30/10/2015

Gepost door op 30 Oct 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Safarkes Wachtebeke – Extu : 1 – 2 (Doelpunten : Lukas, Dimitri Was : Tommy)
Met net 11 spelers ( Filip moest in extremis nog afzeggen omwille van een dringende operatie in zijn praktijk ) begonnen we vrijdag aan de match tegen De Safarekes. Dries werd in de voorlinie gepost en werd aangemoedigd door zijn aanhang die aan de zijlijn voor animo zorgde. Het was voor hem dan ook een ‘thuismatch’.

Op een enorm groot plein was het al vlug duidelijk welke tactiek we zouden toepassen : de snelheid langs de flanken benutten en zo compact mogelijk uitvoetballen. Maar na de beginfase, waarin Exstu wel wat druk zette zonder gevaar, kwamen De Safarekes meer en meer in de wedstrijd. Toen een voorzet vanop rechts compleet gemist werd in onze verdediging stond een Safaar plots vrij in de rechthoek. Hij twijfelde niet en schoof de bal binnen in de korte hoek : 1 – 0. Het was effe schrikken en bij een volgende aanval van De Safarekes kwamen we terug goed weg : een voorzet belandde tussen 4 ! man van ons toch nog op het hoofd van een tegenstander. Maar hij verkwanselde de open doelkans en besloot net naast de paal. Extu schoot nu toch wakker en op een hoekschop van Rupert spatte de kopbal van Lukas uiteen op de dwarsligger : jammer… Het laatste gevaar voor rust kwam er van Rupert met een laag schot, maar de keeper redde. Rust…

Na de rust kwamen we beter in ons spel en toen Lukas een rush van backlijn naar backlijn uit zijn voeten schudde, stond hij plots alleen voor de keeper. Hij bleef rustig en schoof de bal mooi onder de keeper in doel : 1 – 1. Het volgende gevaar kwam van Dimitri die zijn schot gepareerd zag door de keeper. Toen Rupert na 15 ‘ in de tweede helft uitviel met een spierblessure moesten we met 10 man verder. Na enige aanpassingen op bepaalde positie’s konden we toch redelijk goed stand houden en namen we zelfs de wedstrijd in handen. Op een voorzet vanop rechts van Lukas kon Dimitri vrijstaand binnentikken aan de verste paal : 1 – 2. Nu was het kwestie om de voorsprong te verdedigen. Het werd nog eenmaal gevaarlijk voor ons doel toen een Safaar alleen op Chris mocht afgaan. Chris verkleinde goed zijn hoek en de Safaar besloot naast de verste paal. Al bij al een verdiende overwinning voor Exstu die toch een klein halfuur met 10 man verder moest…

Exstu speelde met : Chris – Guy, Lieven DM, Geert DN, Tommy – Lukas, Rupert, Didier, Dimitri – Wiert en Dries

Gildeshotters – Exstu : 23/10/2015

Gepost door op 23 Oct 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

De Gildeshotters – Exstudiantes : 3 – 2 (Doelpunten : Thiemo 2)

Tweede opeenvolgende nederlaag en dat tegen een ploeg die we moeten aankunnen… Het spel was veel te rommelig en te weinig dreigend van onze kant ( Maar volgens Tommy was het gras ‘ te traag ‘ en ‘ te goedkoop ‘ ). We begonnen nochthans met nieuwe moed, maar we konden niet echt ons geliefkoosd spel op de mat brengen. In de beginfase kregen we twee opeenvolgende hoekschoppen, bij de tweede hoekschop kregen we bal er niet in na een scrimmage voor doel… Een schot van Jan vanuit de tweede lijn was te slap om de keeper echt te verontrusten. Toen een GS’er alleen op doel dreigde af te gaan, zette Tommy voldoende druk zodat hij naast doel besloot. Na een mistasten in de verdediging van de GS kon Thiemo allleen op de keeper afgaan. Hij besloot rechts van de keeper en naast doel. Dit was de kans om op voorsprong te komen. Die grote kans kwam ook aan de overkant toen een GS’er ter hoogte van de kleine backlijn mocht afwerken, maar hij besloot hoog over doel. Daar kwamen we goed weg. Ook Dimitri kreeg nog zijn kans voor de rust, maar hij besloot te centraal op de keeper. De laatste grote kans voor de rust kwam aan de zijde van de GS; Hij mocht alleen op Chris gaan, maar Chris neutraliseerde de kans met een knappe redding. Rust.

Vlak na rust ging het van kwaad naar erger voor Exstu. Bij een aanval van de GS vanop rechts verwachtte Chris een voorzet, maar de bal verdween pardoes in het doel : 1 – 0. Vlak daarna kwam een aanval van de GS vanop de andere kant en bij die voorzet kon een GS’er simpelweg in ons hart van de verdediging binnentikken : 2 – 0. Exstu schoot nu uiteindelijk toch wakker en bij een doorsteekpas van Wiert naar Thiemo kon hij alleen op de keeper af. Thiemo schoof de bal mooi met links 😉 onder de keeper : 2 – 1 . Die aansluitingstreffer inspireerde ons tot een moment van beter voetbal en Exstu veerde recht. Maar het was opletten voor de tegenaanval en Chris moest nog eens gevat tussenbeide komen op een poging van de GS. Even later deed Exstu zichzelf de das om : een tekorte terugspeelbal naar Chris werd onderschept door een GS’er en hij kon afwerken in een leeg doel : 3 – 1. De aansluitingstreffer van Thiemo vanuit de tweede lijn ( 3 – 2 ) kwam te laat om de GS nog echt te verontrusten. Nu vrijdag beter tegen alweer een taaie ploeg, De Safarekes.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Lieven DM, Didier, Tommy – Christophe, Jan, Wouter ( 55 ‘ Hans ), Dimitri – Thiemo en Wiert.

FC Wanhoop – Exstu : 16/10/2015

Gepost door op 16 Oct 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

FC De Wanhoop – Exstudiantes : 6 – 2 (Doelpunten : Lukas, Wiert)

In extremis moesten we uitwijken naar De Pinte om daar tegen FC De Wanhoop te spelen. De match begon zeer aarzelend langs beide kanten met zeer steriel voetbal, maar het werd al snel duidelijk dat het geen walk-over ging worden voor ons. Het eerste doelgevaar kwam er nadat een afgeweken schot van Wouter pardoes voor de voeten van Stijn viel. Maar die was te verrast om de kans te verzilveren. Toen een speler van FCW op wandel ging door de verdediging en op links zijn medespeler aanspeelde, stond het warempel 1 – 0. De volgende aanval van Exstu resulteerde in een goed schot van Wiert, maar de keeper pareerde in hoekschop. Op die hoekschop kon Lukas, die helemaal vrij stond, binnentikken : 1 – 1. Een volgende waarschuwing kwam van de FCW-zijde toen op links onze verdediging uit verband werd gespeeld en de tegenspeler alleen op onze keeper afging. Zijn schot ging gelukkig rechts naast doel. Kort daarna moest de keeper van FCW redding brengen in de korte hoek op een laag schot van Wiert. Het was tot nu toe een match met veel slordig spel en weinig diepgang langs onze kant… Net voor rust kregen de FCW’ers nog een hoekschop. De bal vloog over iedereen heen en kon gemakkelijk binnengetikt worden aan de verste paal : 2 – 1 was dan ook meteen de ruststand.

Na de rust ging het van kwaad naar erger en de kansen van de FCW volgden elkaar snel op. Een aantal keren kwamen we goed weg bij een aantal zuivere doelkansen. Maar bij een zoveelste kans werd de bal slecht ontzet, in de herneming kon Chris nog redding brengen, maar uiteindelijk belandde de bal in doel : 3 – 1. Wanneer bij een zoveelste uitbraak de tegenstander zomaar alleen op onze keeper mocht afgaan, omzeilde die hem mooi en kon de 4 – 1 scoren in het lege doel. Op een bijna-copie aanval konden ze kort daarna de 5 – 1 scoren. Exstu was nu klaar voor de slachtbank en het werd nog erger toen het ook nog 6 – 1 werd na een schot vanop links in de korte hoek….amaaaaaaai. Uiteindelijk konden we nog een beetje milderen via Wiert. Zijn schot vanop rechts ging mooi binnen in de linkerhoek : 6 – 2. Het laatste wapenfeit uit de match kwam van Thiemo die zijn hobbelbal zag stranden op de rechterpaal. Exstu was veel te laat wakker en liep bijna de hele match achter de feiten aan… Nu vrijdag beter !!!

Exstu speelde met : Chris – Guy , Dries ( 35′ Didier ), Geert DN ( 35′ Lieven DM ), Tommy ( 35′ Stijn ) – Lode ( 35′ Dimitiri ), Wouter, Lukas, Stijn – Wiert en Thiemo

Exstu – BV Maldegem : 09/10/2015

Gepost door op 09 Oct 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Exstu – Borusssia Vake Maldegem : 4 – 0 (Doelpunten : Koen DB 2, Dimitri en een own-goal van de Borussen, Was )

Maldegem kwam uiteindelijk met genoeg spelers aan de aftrap en ze domineerden het openingskwartier van de wedstrijd. Bij een misverstand tussen Chris en Guy tikte een Borus de bal gelukkig te ver van de voet en hij hobbelde links naast het doel. De eerste aanval van Exstu startte bij Koen vanop de rechterflank. Die zette de bal via een voorzet-schot voor doel waar Dimitri de bal net niet kon binnentikken want er zat nog een tegenstander, en in extremis de keeper, tussen. De beste kans voor de Borussen kwam er na een gemeten voorzet vanop rechts. De tegenstander nam de bal rechtstreeks op de slof, maar zijn schot spatte uiteen op de linkerkruising. De tweede poging belandde naast doel. Oef, daar kwamen we goed weg… De tweede reuzenkans startte opnieuw vanop rechts na een hoge voorzet. De kopbal zoefde over Chris zijn doel. Het sein voor Exstu om geleidelijk aan de wedstrijd in handen te nemen. Bij een goed schot vanop links van Dimitri moest de keeper redding brengen in de korte hoek. Op de daaruitvolgende hoekschop kwam geen gevaar. Nu was Exstu wakker en wanneer Lukas op zijn rechterflank doorzette en doorstak naar Filip besloot die op doel, maar de keeper redde mooi. De tweede poging werd gestopt door een tegenstander die zich in de baan van het schot smeet… Na een voorzet vanop rechts van Filip zette Wiert zoveel druk op de tegenstander dat die pardoes in eigen doel besloot : 1 – 0. Dimitri werd nog eens vrijgespeeld voor doel na een voorzet vanop rechts van Lukas, maar de voorzet was iets te hoog en Dimitri kon er net niet bij. De rechterflank werd nu volledig ‘Lukasflank’ en bij een volgende voorzet van hem vanop rechts werd de bal na een scrimmage binnen geschoten door Koen : 2 – 0. Rust.

Na de appelsientjes was er vooral steriel voetbalspel van de Borussen zonder echt doelgevaar te creëren. Ze geraakten dan ook meer en meer gefrusteerd met een aantal stevige fouten als gevolg. Ze werden daarbij vocaal gesteund door hun ‘duivenmelkers’ die aan de zijkant hun best deden om Koen ( onze arbiter ) te proberen intimideren. Maar zoiets lukt niet, Koen floot een sterke partij. De wedstrijd werd nu volledig in handen genomen door Exstu en de Borussen hadden het moeilijk met onze tempoversnellingen. Na een zoveelste voorzet vanop rechts van Lukas kon Dimitri aan de verste paal scoren met een schot in de kortste hoek : 3 – 0. Wanneer Lukas nog eens zijn turbo aanzette en doormidden sneed, werd zijn hard schot in de rechterbenedenhoek gered door de keeper. Na een doorsteekpas van Wiert op Koen kon diezefde Koen alleen op de keeper afgaan. Hij schoof de bal mooi onder de keeper en legde de eindstand vast : 4 – 0 !!!! En dat tegen Maldegem hé zeg !!! Een dikke pluim voor iedereen… Toch één negatieve voetnoot ; Filip viel in de tweede helft uit met een blessure na een wilde tackle. Hopelijk valt alles best mee !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Tommy ( 35′ Stijn ), Roeland ( 35′ Tommy ), Didier – Filip ( 35 ‘ Lieven ), Wouter ( 55’ Filip ), Lukas, Dimitri – Wiert, Koen DB.

Exstu – Red Stars : 02/10/2015

Gepost door op 02 Oct 2015 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Exstu – Red Stars : 6 – 2 (Doelpunten : Rupert 2 en Lukas 4 Was : Wouter).

Exstu was in grote getale opgekomen voor de altijd boeiende match tegen de Red Stars. We begonen direct fel en wanneer de keeper van de RS zijn interceptie miste en pardoes in de voeten van Rupert speelde, lobde Rupert de keeper mooi vanop 30 ! meter : 1 – 0. Bij een volgende aanval vanop rechts kwam er een voorzet van Lukas die tot tweemaal toe werd gemist, de bal verdween hoog over doel. Toen Rupert alleen op de keeper mocht afgaan en hem lobde, verdween de bal links naast het lege doel… Ook onze verdedigers waren gretig om mee te gaan naar voren en toen Dries een schot afvuurde vanuit de tweede lijn moest de keeper redding brengen met een mooie save. Dries was nu op toerental en lanceerde even later Lukas aan de rechterkant met een doorsteekpass richting de keeper. Lukas was veel sneller dan de verdedigers van de RS en besloot mooi rechts in de korte hoek onder de keeper : 2 – 0. Bij een tweede mistasten van de RSkeeper, snoepte Lukas opnieuw de bal af van een RSverdediger en schoot in het lege doel : 3 – 0. Even later kwam het volgende knappe doelpunt : Rupert zette zich door in het middenveld en besloot vanop 25 meter mooi in de kruising : 4 – 0. Ook Lukas had zo’n schot in huis vanop de linkerkant. De keeper raakte de bal nog efkens met de vingertoppen, maar de bal verdween vanop rechts in de verste hoek : 5 – 0 en de keeper geen kans. Rust

Tijdens de rust voerden we een viertal wissels door en Exstu werd in de tweede helft overlopen in het middenveld. De RS begonnen beter mee te spelen. Toen de RS vanop rechts een schot afvuurden richting het dak van het doel kon Chris de bal nog net met de ̩̩n hand strelen. De bal verdween toch in doel en het stond warempel 5 -1. Bij een volgende scrimmage voor doel besloten de RS gelukkig hoog over doel. Exstu was maar een schim meer van de eerste helft en de RS begonnen erin te geloven. Bij een voorzet vanop rechts van de RS stond hij plots alleen voor Chris. Maar hij was te verrast en schoot over de bal, Chris bracht redding. Op een hoge voorzet van de RS ontstond er een misverstand tussen Chris en Dries waar de tegenstander van profiteerde en de bal simpelweg in het lege doel kon koppen : 5 Р2. Chris redde nog verschillende doelpogingen van de RS, maar geleidelijk aan herstelde Exstu toch het evenwicht. Exstu ging nog eens druk zetten en op een voorzet vanop rechts kon Lukas mooi binnen koppen : 6 -2 en meteen de eindstand. Jammer dat Rupert in de tweede helft nog uitviel met een spierblessure. We wensen hem een spoedig herstel en hopelijk zien we hem vlug terug op het veld..

Exstu speelde met : Chris – Guy (35′ Didier), Geert DN (35′ Wouter), Roeland (35′ Tom ), Dries – Lukas, Wouter, Lieven DC (35′ Filip ), Lode – Thiemo en Rupert