Exstu – Red Stars : 6 – 2 (Doelpunten : Rupert 2 en Lukas 4 Was : Wouter).

Exstu was in grote getale opgekomen voor de altijd boeiende match tegen de Red Stars. We begonen direct fel en wanneer de keeper van de RS zijn interceptie miste en pardoes in de voeten van Rupert speelde, lobde Rupert de keeper mooi vanop 30 ! meter : 1 – 0. Bij een volgende aanval vanop rechts kwam er een voorzet van Lukas die tot tweemaal toe werd gemist, de bal verdween hoog over doel. Toen Rupert alleen op de keeper mocht afgaan en hem lobde, verdween de bal links naast het lege doel… Ook onze verdedigers waren gretig om mee te gaan naar voren en toen Dries een schot afvuurde vanuit de tweede lijn moest de keeper redding brengen met een mooie save. Dries was nu op toerental en lanceerde even later Lukas aan de rechterkant met een doorsteekpass richting de keeper. Lukas was veel sneller dan de verdedigers van de RS en besloot mooi rechts in de korte hoek onder de keeper : 2 – 0. Bij een tweede mistasten van de RSkeeper, snoepte Lukas opnieuw de bal af van een RSverdediger en schoot in het lege doel : 3 – 0. Even later kwam het volgende knappe doelpunt : Rupert zette zich door in het middenveld en besloot vanop 25 meter mooi in de kruising : 4 – 0. Ook Lukas had zo’n schot in huis vanop de linkerkant. De keeper raakte de bal nog efkens met de vingertoppen, maar de bal verdween vanop rechts in de verste hoek : 5 – 0 en de keeper geen kans. Rust

Tijdens de rust voerden we een viertal wissels door en Exstu werd in de tweede helft overlopen in het middenveld. De RS begonnen beter mee te spelen. Toen de RS vanop rechts een schot afvuurden richting het dak van het doel kon Chris de bal nog net met de één hand strelen. De bal verdween toch in doel en het stond warempel 5 -1. Bij een volgende scrimmage voor doel besloten de RS gelukkig hoog over doel. Exstu was maar een schim meer van de eerste helft en de RS begonnen erin te geloven. Bij een voorzet vanop rechts van de RS stond hij plots alleen voor Chris. Maar hij was te verrast en schoot over de bal, Chris bracht redding. Op een hoge voorzet van de RS ontstond er een misverstand tussen Chris en Dries waar de tegenstander van profiteerde en de bal simpelweg in het lege doel kon koppen : 5 – 2. Chris redde nog verschillende doelpogingen van de RS, maar geleidelijk aan herstelde Exstu toch het evenwicht. Exstu ging nog eens druk zetten en op een voorzet vanop rechts kon Lukas mooi binnen koppen : 6 -2 en meteen de eindstand. Jammer dat Rupert in de tweede helft nog uitviel met een spierblessure. We wensen hem een spoedig herstel en hopelijk zien we hem vlug terug op het veld..

Exstu speelde met : Chris – Guy (35′ Didier), Geert DN (35′ Wouter), Roeland (35′ Tom ), Dries – Lukas, Wouter, Lieven DC (35′ Filip ), Lode – Thiemo en Rupert