Exstu – Borusssia Vake Maldegem : 4 – 0 (Doelpunten : Koen DB 2, Dimitri en een own-goal van de Borussen, Was )

Maldegem kwam uiteindelijk met genoeg spelers aan de aftrap en ze domineerden het openingskwartier van de wedstrijd. Bij een misverstand tussen Chris en Guy tikte een Borus de bal gelukkig te ver van de voet en hij hobbelde links naast het doel. De eerste aanval van Exstu startte bij Koen vanop de rechterflank. Die zette de bal via een voorzet-schot voor doel waar Dimitri de bal net niet kon binnentikken want er zat nog een tegenstander, en in extremis de keeper, tussen. De beste kans voor de Borussen kwam er na een gemeten voorzet vanop rechts. De tegenstander nam de bal rechtstreeks op de slof, maar zijn schot spatte uiteen op de linkerkruising. De tweede poging belandde naast doel. Oef, daar kwamen we goed weg… De tweede reuzenkans startte opnieuw vanop rechts na een hoge voorzet. De kopbal zoefde over Chris zijn doel. Het sein voor Exstu om geleidelijk aan de wedstrijd in handen te nemen. Bij een goed schot vanop links van Dimitri moest de keeper redding brengen in de korte hoek. Op de daaruitvolgende hoekschop kwam geen gevaar. Nu was Exstu wakker en wanneer Lukas op zijn rechterflank doorzette en doorstak naar Filip besloot die op doel, maar de keeper redde mooi. De tweede poging werd gestopt door een tegenstander die zich in de baan van het schot smeet… Na een voorzet vanop rechts van Filip zette Wiert zoveel druk op de tegenstander dat die pardoes in eigen doel besloot : 1 – 0. Dimitri werd nog eens vrijgespeeld voor doel na een voorzet vanop rechts van Lukas, maar de voorzet was iets te hoog en Dimitri kon er net niet bij. De rechterflank werd nu volledig ‘Lukasflank’ en bij een volgende voorzet van hem vanop rechts werd de bal na een scrimmage binnen geschoten door Koen : 2 – 0. Rust.

Na de appelsientjes was er vooral steriel voetbalspel van de Borussen zonder echt doelgevaar te creëren. Ze geraakten dan ook meer en meer gefrusteerd met een aantal stevige fouten als gevolg. Ze werden daarbij vocaal gesteund door hun ‘duivenmelkers’ die aan de zijkant hun best deden om Koen ( onze arbiter ) te proberen intimideren. Maar zoiets lukt niet, Koen floot een sterke partij. De wedstrijd werd nu volledig in handen genomen door Exstu en de Borussen hadden het moeilijk met onze tempoversnellingen. Na een zoveelste voorzet vanop rechts van Lukas kon Dimitri aan de verste paal scoren met een schot in de kortste hoek : 3 – 0. Wanneer Lukas nog eens zijn turbo aanzette en doormidden sneed, werd zijn hard schot in de rechterbenedenhoek gered door de keeper. Na een doorsteekpas van Wiert op Koen kon diezefde Koen alleen op de keeper afgaan. Hij schoof de bal mooi onder de keeper en legde de eindstand vast : 4 – 0 !!!! En dat tegen Maldegem hé zeg !!! Een dikke pluim voor iedereen… Toch één negatieve voetnoot ; Filip viel in de tweede helft uit met een blessure na een wilde tackle. Hopelijk valt alles best mee !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Tommy ( 35′ Stijn ), Roeland ( 35′ Tommy ), Didier – Filip ( 35 ‘ Lieven ), Wouter ( 55’ Filip ), Lukas, Dimitri – Wiert, Koen DB.