FC De Wanhoop – Exstudiantes : 6 – 2 (Doelpunten : Lukas, Wiert)

In extremis moesten we uitwijken naar De Pinte om daar tegen FC De Wanhoop te spelen. De match begon zeer aarzelend langs beide kanten met zeer steriel voetbal, maar het werd al snel duidelijk dat het geen walk-over ging worden voor ons. Het eerste doelgevaar kwam er nadat een afgeweken schot van Wouter pardoes voor de voeten van Stijn viel. Maar die was te verrast om de kans te verzilveren. Toen een speler van FCW op wandel ging door de verdediging en op links zijn medespeler aanspeelde, stond het warempel 1 – 0. De volgende aanval van Exstu resulteerde in een goed schot van Wiert, maar de keeper pareerde in hoekschop. Op die hoekschop kon Lukas, die helemaal vrij stond, binnentikken : 1 – 1. Een volgende waarschuwing kwam van de FCW-zijde toen op links onze verdediging uit verband werd gespeeld en de tegenspeler alleen op onze keeper afging. Zijn schot ging gelukkig rechts naast doel. Kort daarna moest de keeper van FCW redding brengen in de korte hoek op een laag schot van Wiert. Het was tot nu toe een match met veel slordig spel en weinig diepgang langs onze kant… Net voor rust kregen de FCW’ers nog een hoekschop. De bal vloog over iedereen heen en kon gemakkelijk binnengetikt worden aan de verste paal : 2 – 1 was dan ook meteen de ruststand.

Na de rust ging het van kwaad naar erger en de kansen van de FCW volgden elkaar snel op. Een aantal keren kwamen we goed weg bij een aantal zuivere doelkansen. Maar bij een zoveelste kans werd de bal slecht ontzet, in de herneming kon Chris nog redding brengen, maar uiteindelijk belandde de bal in doel : 3 – 1. Wanneer bij een zoveelste uitbraak de tegenstander zomaar alleen op onze keeper mocht afgaan, omzeilde die hem mooi en kon de 4 – 1 scoren in het lege doel. Op een bijna-copie aanval konden ze kort daarna de 5 – 1 scoren. Exstu was nu klaar voor de slachtbank en het werd nog erger toen het ook nog 6 – 1 werd na een schot vanop links in de korte hoek….amaaaaaaai. Uiteindelijk konden we nog een beetje milderen via Wiert. Zijn schot vanop rechts ging mooi binnen in de linkerhoek : 6 – 2. Het laatste wapenfeit uit de match kwam van Thiemo die zijn hobbelbal zag stranden op de rechterpaal. Exstu was veel te laat wakker en liep bijna de hele match achter de feiten aan… Nu vrijdag beter !!!

Exstu speelde met : Chris – Guy , Dries ( 35′ Didier ), Geert DN ( 35′ Lieven DM ), Tommy ( 35′ Stijn ) – Lode ( 35′ Dimitiri ), Wouter, Lukas, Stijn – Wiert en Thiemo