Safarkes Wachtebeke – Extu : 1 – 2 (Doelpunten : Lukas, Dimitri Was : Tommy)
Met net 11 spelers ( Filip moest in extremis nog afzeggen omwille van een dringende operatie in zijn praktijk ) begonnen we vrijdag aan de match tegen De Safarekes. Dries werd in de voorlinie gepost en werd aangemoedigd door zijn aanhang die aan de zijlijn voor animo zorgde. Het was voor hem dan ook een ‘thuismatch’.

Op een enorm groot plein was het al vlug duidelijk welke tactiek we zouden toepassen : de snelheid langs de flanken benutten en zo compact mogelijk uitvoetballen. Maar na de beginfase, waarin Exstu wel wat druk zette zonder gevaar, kwamen De Safarekes meer en meer in de wedstrijd. Toen een voorzet vanop rechts compleet gemist werd in onze verdediging stond een Safaar plots vrij in de rechthoek. Hij twijfelde niet en schoof de bal binnen in de korte hoek : 1 – 0. Het was effe schrikken en bij een volgende aanval van De Safarekes kwamen we terug goed weg : een voorzet belandde tussen 4 ! man van ons toch nog op het hoofd van een tegenstander. Maar hij verkwanselde de open doelkans en besloot net naast de paal. Extu schoot nu toch wakker en op een hoekschop van Rupert spatte de kopbal van Lukas uiteen op de dwarsligger : jammer… Het laatste gevaar voor rust kwam er van Rupert met een laag schot, maar de keeper redde. Rust…

Na de rust kwamen we beter in ons spel en toen Lukas een rush van backlijn naar backlijn uit zijn voeten schudde, stond hij plots alleen voor de keeper. Hij bleef rustig en schoof de bal mooi onder de keeper in doel : 1 – 1. Het volgende gevaar kwam van Dimitri die zijn schot gepareerd zag door de keeper. Toen Rupert na 15 ‘ in de tweede helft uitviel met een spierblessure moesten we met 10 man verder. Na enige aanpassingen op bepaalde positie’s konden we toch redelijk goed stand houden en namen we zelfs de wedstrijd in handen. Op een voorzet vanop rechts van Lukas kon Dimitri vrijstaand binnentikken aan de verste paal : 1 – 2. Nu was het kwestie om de voorsprong te verdedigen. Het werd nog eenmaal gevaarlijk voor ons doel toen een Safaar alleen op Chris mocht afgaan. Chris verkleinde goed zijn hoek en de Safaar besloot naast de verste paal. Al bij al een verdiende overwinning voor Exstu die toch een klein halfuur met 10 man verder moest…

Exstu speelde met : Chris – Guy, Lieven DM, Geert DN, Tommy – Lukas, Rupert, Didier, Dimitri – Wiert en Dries