De Gildeshotters – Exstudiantes : 3 – 2 (Doelpunten : Thiemo 2)

Tweede opeenvolgende nederlaag en dat tegen een ploeg die we moeten aankunnen… Het spel was veel te rommelig en te weinig dreigend van onze kant ( Maar volgens Tommy was het gras ‘ te traag ‘ en ‘ te goedkoop ‘ ). We begonnen nochthans met nieuwe moed, maar we konden niet echt ons geliefkoosd spel op de mat brengen. In de beginfase kregen we twee opeenvolgende hoekschoppen, bij de tweede hoekschop kregen we bal er niet in na een scrimmage voor doel… Een schot van Jan vanuit de tweede lijn was te slap om de keeper echt te verontrusten. Toen een GS’er alleen op doel dreigde af te gaan, zette Tommy voldoende druk zodat hij naast doel besloot. Na een mistasten in de verdediging van de GS kon Thiemo allleen op de keeper afgaan. Hij besloot rechts van de keeper en naast doel. Dit was de kans om op voorsprong te komen. Die grote kans kwam ook aan de overkant toen een GS’er ter hoogte van de kleine backlijn mocht afwerken, maar hij besloot hoog over doel. Daar kwamen we goed weg. Ook Dimitri kreeg nog zijn kans voor de rust, maar hij besloot te centraal op de keeper. De laatste grote kans voor de rust kwam aan de zijde van de GS; Hij mocht alleen op Chris gaan, maar Chris neutraliseerde de kans met een knappe redding. Rust.

Vlak na rust ging het van kwaad naar erger voor Exstu. Bij een aanval van de GS vanop rechts verwachtte Chris een voorzet, maar de bal verdween pardoes in het doel : 1 – 0. Vlak daarna kwam een aanval van de GS vanop de andere kant en bij die voorzet kon een GS’er simpelweg in ons hart van de verdediging binnentikken : 2 – 0. Exstu schoot nu uiteindelijk toch wakker en bij een doorsteekpas van Wiert naar Thiemo kon hij alleen op de keeper af. Thiemo schoof de bal mooi met links 😉 onder de keeper : 2 – 1 . Die aansluitingstreffer inspireerde ons tot een moment van beter voetbal en Exstu veerde recht. Maar het was opletten voor de tegenaanval en Chris moest nog eens gevat tussenbeide komen op een poging van de GS. Even later deed Exstu zichzelf de das om : een tekorte terugspeelbal naar Chris werd onderschept door een GS’er en hij kon afwerken in een leeg doel : 3 – 1. De aansluitingstreffer van Thiemo vanuit de tweede lijn ( 3 – 2 ) kwam te laat om de GS nog echt te verontrusten. Nu vrijdag beter tegen alweer een taaie ploeg, De Safarekes.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Lieven DM, Didier, Tommy – Christophe, Jan, Wouter ( 55 ‘ Hans ), Dimitri – Thiemo en Wiert.