November 2018

Maandelijks archief

Safarkes Wachtebeke – Exstu : 30/11/2018

Gepost door op 30 Nov 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Safarkes Wachtebeke – Exstu : 1 – 4 (Doelpunten Lukas, Wiert 2, Koen – Was : Tommy)

Net 12 man aan de aftrap, een 13e op weg (Tommy stond op het verkeerde plein te blussen) en Soufian die als 14e Exstu tijdens de 2e helft kwam vervoegen. Hierbij ook de eerste aanwezigheid van Koen De Bock dit seizoen.

Van bij de start nam Exstu het initiatief en bleef Safarkes gemakkelijk de baas. Goede combinaties en samenspel op een meer dan behoorlijke grasmat. Het overwicht bracht Exstu een aantal hoekschoppen op maar zorgde echter niet voor een snel doelpunt. Dat kwam er dan toch halverwege toen bij een mooie aanval en voorzet Lukas centraal voor doel de bal heerlijk met zijn kruis in de netten legde : 0 – 1. Lukas legde zich dan maar ook eventjes achter de doellijn op de grond happend naar adem. Gelukkig was daar Tommy om Lukas met zachte hand naar de bank te begeleiden. Pieter kwam vervangen. Peter hand dan ook al het terrein verlaten met een hardnekkige spierkramp in de hamstring. Ondertussen bleef Exstu de baas en kregen de Safarkes niks klaar. Enkel 2 vrije trappen net voor de grote rechthoek die zij niet benutten. Toen mocht Thiemo op links net over de middellijn een vrije trap nemen. Die schilderde hij perfect op het hoofd van de opverende Wiert die de bal hard inkopte : 0 – 2. Goede eerste helft en meer dan degelijke verdediging.

De tweede helft was identiek aan de tweede, Exstu baas en Safarkes onmondig. Chris stond erbij en keer ernaar. Bij een snelle aanval op links spurtte Koen, zoals vanouds, nog eens richting doel en met een mooie schuiver verschalkte hij de uitkomende doelman : 0 – 3 en buit binnen. Kort nadien glipte Wiert mooi centraal door de verdediging en werkte beheerst af. De scheidsrechter had echter buitenspel geroken en keurde het doelpunt af. Ten onrechte volgens Wiert. En net toen we dachten dat we de nul konden houden kwamen de Safarkes per toeval voor doel in het bezit van de bal. De uitkomende Chris werd verschalkt met een schot hoog in doel : 1 – 3. Net voor tijd mocht Exstu nog eens in de aanval trekken en Wiert nam gretig wraak op zijn eerder afgekeurd doelpunt : 1 – 4.

Goed voetbal van Exstu tegen een toch niet zo sterk Safarkes Wachtebeke. Bij terugkomst in de kleedkamer werden we ook nog getrakteerd op een pintje van Thiemo. Voor zijn verjaardag had hij een bak Jupiler voorzien. Santé en bedankt. Nadien in de kantine werden we getrakteerd op boterhammetjes.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Tommy, Roeland, Dries – Peter, Lukas, Pieter, Soufian, Lieven DC – Jens, Wiert, Koen, Thiemo.

Exstu – Sphinx Cinema : 23/11/2018

Gepost door op 23 Nov 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – Sphinx Cinema : 1 – 1 (Doelpunt : Karim – Was : Soufian)

Met 12 man waarvan 4 gastspelers, met dank aan Jawad en vrienden (3). Ze bleken een goede meerwaarde tegen een sterke Sphinx.

De Sphinx mochten aftrappen en etaleerden direct hun goed samenspel en fysieke inzet. Zij waren de eersten om een constante dreiging te zijn en enkele kansen te versieren. Exstu was daardoor genoopt om evengoed te doen en daar lukte het zeer goed in. Beide ploegen speelden mooi samen en de bal ging snel over en weer. Exstu kon tot 2 maal toe dreigen door Jawad evenveel keer in het straatje te sturen . De eerste keer stifte hij de bal over de doelman maar net niet hard genoeg. De bal werd net voor de lijn in hoekschop getrapt. De tweede maal bleef hij niet koel genoeg bij de afwerking. De doelman redde met een voetveeg, niet zijn enige redding in deze wedstrijd. 0 – 0 aan de rust na een aangename eerste helft waarin onze 4 jonge gasten uit Brussel duidelijk snelheid en techniek hadden meegebracht.

Exstu mocht de 2e helft aftrappen en ging op zoek naar de eerste treffer. Het kon enkele kansen afdwingen maar het was steeds van net niet, ook al omdat de Sphinx doelman paraat stond. En toch lukte het halfweg. Een mooie aanval op rechts met rechtsback Karim in de hoofdrol (klein maar dapper en heel technisch aangelegd). Hij kon in de grote rechthoek een rebound afronden met een laag schot, eindelijk : 1 – 0 en verdiend gezien de kansen. De Sphinx bleef verder goed voetballen en Exstu diende alle zeilen bij te zetten. De verdediging stond echter goed te spelen. En dan, zoals het wel bekende gezegde, het gekende deksel op de neus als je zelf de kansen niet afmaakt. Vijf minuten voor tijd glipte een Sphinx centraal door de (goed spelende) verdediging en plaatse de bal naast Chris die met de vingertoppen de bal niet genoeg kon deviëren. Een domper.

Op basis van het spel een billijk gelijkspel maar gezien de kansen hadden we hier makkelijk 4 keer kunnen scoren.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries – Pieter, Peter, Lukas, Soufian – Thiemo, Jawad (en 3 vrienden)

Exstu – KWB Laarne/Kalken : 16/11/2018

Gepost door op 16 Nov 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – KWB Laarne Kalken : 3 – 2 (Doelpunten : Wiert, Rupert, Tommy – Was : Guy)

Nipt met 12 deze keer en onze Bartbiter terug op post om te fluiten. Hans was eveneens terug, al was het maar voor 1 helft (hopelijk leuk weekendje gehad in de Ardennen).

De KWB mocht aftrappen maar het was Exstu dat het laken onmiddellijk naar zich toe trok. Het trachtte met goed samenspel de nodige kansen af te dwingen. De kansen waren echter niet van dien aard dat ze tot een doelpunt konden leiden. Een aantal hoekschoppen waren wel het gevolg maar leverden niets op. De KWB was echter vooraan niet te onderschatten. Daar liep een baardige bonk en die liet regelmatig onze verdediging zijn hielen zien. Op een van die kansen wist hij de bal mooi breed te leggen naast onze uitkomende doelman maar de gevolgde spits kon niet afwerken in het lege doel. Daarop kreeg de KWB zijn tweede kans toen een ontzette bal vanop 30m vol op de slof werd genomen. Het prachtige afstandsschot werd echter door Chris netjes uit het doel gekeken (lees : de bal keerde via de dwarslat terug in het veld). Toen trok Exstu nog eens in de aanval op de linkerflank. Daar wist Peter met een listig doorsteekpasje Rupert vrij te spelen in de grote rechthoek die de bal op zijn Meunier’s breed legde voor de goed gevolgde Wiert en 1 – 0. Verdiend op dat moment. Onze voorzitter kwam net op het moment dat Wiert scoorde toe en zag dat het goed was. De KWB was tot dan enkel maar gevaarlijk geweest op een aantal vrijschoppen die voor doel werden gebracht zonder resultaat. Tot de baardige speedy van de KWB het voor de eerste maal welletjes vond en op links de bal mooi meenam, Didier uitspeelde en vanop 16m een raket lanceerde rakelings in de linker kruising. Schitterende goal waarbij de bal zowaar in de kruising bleef hangen : 1 – 1 na een 10 minuten dat de KWB lichtjes de overhand had. Meteen ook de ruststand.

Exstu mocht de 2e helft aftrappen en verviel in dezelfde fout die het regelmatig maakt. De bal werd snel onderschept door een KWB-er die met de nodige force aan een rush van 50m begon, 5 Exstu-ers uitschakelend die te zwakjes trachtten af te stoppen, en links in de grote rechthoek probeerde af te drukken. De uitgekomen Chris zag de bal echter scherp voorgezet naar de goed gevolgde en alleenstaande baardige kerel aan de 2e paal die maar voor het intikken had : 1 – 2 na 1 minuut. Er zat niks anders op dan het tempo wat op te drijven om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Net zoals in de eerste helft had Exstu het merendeel van het spel in handen en mocht de KWB op de counter niet onderschat worden. Exstu voetbalde goed verder en kreeg verscheidene kansen. Op een voorzet was sprake van handspel maar Bartbiter ging daar niet op in en blies geen strafschop. Bij een mooi opgezette aanval op links met goed samenspel kon Wiert de bal perfect in de voeten van Lukas geven die de gelijkmaker maar voor het intikken had, maar finaal mistte ! Een aanval later werd een Exstu-er neergehaald centraal voor de grote rechthoek. De vrije trap werd door Sofian vanop 20m hard en strak tegen de paal getrapt en weg doelpunt. Verdiende beter. Niet getreurd echter want dezelfde situatie herhaalde zich 10 minuten voor tijd. Deze keer nam Rupert de honeurs waar en hij trapte de verdiende gelijkmaker naast de muur en keeper in doel : 2 – 2. Het signaal om verder te gaan voor de overwinning. En ja, die kwam er. In de 69e minuut mocht Rupert een hoekschop trappen die door een KWB-er werd weggekopt… terug in de voeten van Rupert. Die trapte, op aangeven van Motti, een voorzet richting 2e paal, waar diezelfde Motti op zijn Van Persie’s de bal al duikelend op zijn knikker liet vallen en de netten bol zette : 3 – 2. Hij werd daarop tegen de grond gewerkt en bedolven onder lovende knuffels door een aantal Exstu-ers die spontaan het Clublied begonnen te zingen : “Moooootti is een brandweerman ….”. De KWB-ers keken ernaar met open mond niet goed wetend naar welk schouwspel ze aan het kijken waren. Nadien bleek, volgens goed ingelichte bronnen, dat Motti na de overrompeling zijn plaats met een grote glimlach en lichtjes afgezakte broek terug innam voor de laatste seconden van de wedstrijd.

De fel bevochten overwinning werd nadien in de Rugby kantien gevierd waar Alex ons met boterhammetjes verraste. Bedankt voorzitter.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Wouter, Didier, Tommy – Rupert, Sofian, Peter, Lukas – Wiert, Jens

KWB Wondelgem – Exstu : 09/11/2018

Gepost door op 09 Nov 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

KWB Wondelgem – Exstu : 5 – 4 (Doelpunten : Wiert, Jens, Sofian, Peter Was : Jens)

Met 14 man aan de aftrap met Koen VT als veldspeler en Chris terug in doel. De wedstrijd bleek uiteindelijk pas gepland om 20u30 waardoor de opwarming langer duurde. Niettemin bleek dit geen goede voorbode voor het wedstrijdbegin.

De KWB mocht aftrappen terwijl achteraan in de verdediging bij Exstu iedereen nog aan het bekijken was welke man moest gedekt worden. Op dat moment werd een voorzet centraal over de Exstu-verdediging geplaatst en een volledig vrije KWB-er mocht Chris tegenvoets met een simpel tikje te grazen nemen. Na 1 minuut al 1- 0. Dan maar ineens goed wakker zeker ? Toch niet. Bij een volgende aanval werd in de verdediging de bal te lang met korte passen rondgespeeld zonder echt te ontzetten. Tommy dacht op Chris terug te spelen maar gaf een ziekenhuisballetje richting hoekschopvlag. Met een klein spurtje was Chris de aanvaller te snel af maar op zijn beurt speelde die de bal knullig terug in de voeten van de aanvaller die vrije doorgang had naar een leeg doel : 2 – 0 na nog geen 5 minuten. Goed, dit kon niet blijven duren en Exstu begon degelijk te voetballen en een aantal kansen bij elkaar te spelen. Een van die kansen leidde tot een hoekschop die door Rupert tot aan de 2e paal bij Wiert terecht kwam. Die talmde niet en schoot met links hoog in doel : 2 – 1 en terug een wedstrijd. Het moet gezegd dat Exstu toch lichtjes de overhand had in het spel en beter samenspeelde. Niettemin kon de KWB bij een tegenaanval een laag schot op doel afvuren waarbij Chris de bal uit de benedenhoek haalde. De daaropvolgende hoekschop werd mooi op het hoofd van een KWB-er geschilderd en het stond halfweg 3 – 1. Weer herbeginnen voor Exstu om terug te komen. Toch slaagde de KWB erin om centraal door de Exstu-verdediging te glippen via wat carambole voetbal. De aanvaller mocht alleen op Chris afgaan maar die ging goed in de voeten en verijdelde de 4 – 1. Toen was het opnieuw aan Exstu. Met wat mooie een-tweetjes op de linkerflank kwam de bal bij Wiert die een perfecte lange voorzet afleverde naar de 2e paal waar Jens goed gevolgd was en intikte : 3 – 2. Het wedstrijdspel ging nadien nog goed op en neer maar de in stilte fluitende scheidsrechter (waar hadden ze die gevonden) blies voor rust.

Na elkaar wat moed te hebben ingesproken mocht Exstu de 2e helft aftrappen. De bal kwam al snel in de voeten van de KWB terecht richting Exstu doel. Guy moest snel zijn en kon terugspelen op Chris, echter te zwak. Chris kon in extremis ontzetten maar in de voeten van een KWB-er. Die trapte de bal tussen Dries en Tommy, die elkaar hinderden, in doel : 4 – 2. Na 1 minuut terug op 2 doelpunten en weer niet attent van in het begin. Exstu nam terug het spel in handen en vertoefde meer op de helft van de KWB dan andersom. Na een aanval mocht Rupert opnieuw een hoekschop trappen. Deze keer was Sofian de afwerker van dienst : 4 – 3. Ondertussen was ook Alex onze voorzitter toegekomen. Een signaal voor Exstu om nog een tandje bij te steken. En het hielp. Na goed samenspel mocht Peter op doel trappen en die mistte niet : 4 – 4. Ontlading bij Exstu en ontnuchtering bij de KWB. Exstu bleef iets dominanter voetballen dan de KWB maar was niet altijd gelukkig in de passing en afwerking. Misschien was dit te wijten aan de verloren fietsende Turk die onder luid gejuich van een 15-tal Bosporussen het voetbalveld voor fietspad nam. In de slotfase liet Exstu zich echter opnieuw ringeloren nadat in de verdediging slordig werd uitgevoetbald. Dank U zei de KWB-er en plaatste de bal voorbij Chris : 5 – 4. Exstu ging nog met volle moed op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er niet meer. Een zure nederlaag wetende dat 3 doelpunten volledig konden worden vermeden.

In de 3e helft hebben we dan maar met de trakterende jarigen en de lekkere boterhammetjes de nederlaag doorgespoeld.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Koen, Dries, Tommy, Roeland – Lukas, Rupert, Peter, Didier, Sofian – Wiert, Jens, Thiemo