Exstu – KWB Laarne Kalken : 3 – 2 (Doelpunten : Wiert, Rupert, Tommy – Was : Guy)

Nipt met 12 deze keer en onze Bartbiter terug op post om te fluiten. Hans was eveneens terug, al was het maar voor 1 helft (hopelijk leuk weekendje gehad in de Ardennen).

De KWB mocht aftrappen maar het was Exstu dat het laken onmiddellijk naar zich toe trok. Het trachtte met goed samenspel de nodige kansen af te dwingen. De kansen waren echter niet van dien aard dat ze tot een doelpunt konden leiden. Een aantal hoekschoppen waren wel het gevolg maar leverden niets op. De KWB was echter vooraan niet te onderschatten. Daar liep een baardige bonk en die liet regelmatig onze verdediging zijn hielen zien. Op een van die kansen wist hij de bal mooi breed te leggen naast onze uitkomende doelman maar de gevolgde spits kon niet afwerken in het lege doel. Daarop kreeg de KWB zijn tweede kans toen een ontzette bal vanop 30m vol op de slof werd genomen. Het prachtige afstandsschot werd echter door Chris netjes uit het doel gekeken (lees : de bal keerde via de dwarslat terug in het veld). Toen trok Exstu nog eens in de aanval op de linkerflank. Daar wist Peter met een listig doorsteekpasje Rupert vrij te spelen in de grote rechthoek die de bal op zijn Meunier’s breed legde voor de goed gevolgde Wiert en 1 – 0. Verdiend op dat moment. Onze voorzitter kwam net op het moment dat Wiert scoorde toe en zag dat het goed was. De KWB was tot dan enkel maar gevaarlijk geweest op een aantal vrijschoppen die voor doel werden gebracht zonder resultaat. Tot de baardige speedy van de KWB het voor de eerste maal welletjes vond en op links de bal mooi meenam, Didier uitspeelde en vanop 16m een raket lanceerde rakelings in de linker kruising. Schitterende goal waarbij de bal zowaar in de kruising bleef hangen : 1 – 1 na een 10 minuten dat de KWB lichtjes de overhand had. Meteen ook de ruststand.

Exstu mocht de 2e helft aftrappen en verviel in dezelfde fout die het regelmatig maakt. De bal werd snel onderschept door een KWB-er die met de nodige force aan een rush van 50m begon, 5 Exstu-ers uitschakelend die te zwakjes trachtten af te stoppen, en links in de grote rechthoek probeerde af te drukken. De uitgekomen Chris zag de bal echter scherp voorgezet naar de goed gevolgde en alleenstaande baardige kerel aan de 2e paal die maar voor het intikken had : 1 – 2 na 1 minuut. Er zat niks anders op dan het tempo wat op te drijven om op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Net zoals in de eerste helft had Exstu het merendeel van het spel in handen en mocht de KWB op de counter niet onderschat worden. Exstu voetbalde goed verder en kreeg verscheidene kansen. Op een voorzet was sprake van handspel maar Bartbiter ging daar niet op in en blies geen strafschop. Bij een mooi opgezette aanval op links met goed samenspel kon Wiert de bal perfect in de voeten van Lukas geven die de gelijkmaker maar voor het intikken had, maar finaal mistte ! Een aanval later werd een Exstu-er neergehaald centraal voor de grote rechthoek. De vrije trap werd door Sofian vanop 20m hard en strak tegen de paal getrapt en weg doelpunt. Verdiende beter. Niet getreurd echter want dezelfde situatie herhaalde zich 10 minuten voor tijd. Deze keer nam Rupert de honeurs waar en hij trapte de verdiende gelijkmaker naast de muur en keeper in doel : 2 – 2. Het signaal om verder te gaan voor de overwinning. En ja, die kwam er. In de 69e minuut mocht Rupert een hoekschop trappen die door een KWB-er werd weggekopt… terug in de voeten van Rupert. Die trapte, op aangeven van Motti, een voorzet richting 2e paal, waar diezelfde Motti op zijn Van Persie’s de bal al duikelend op zijn knikker liet vallen en de netten bol zette : 3 – 2. Hij werd daarop tegen de grond gewerkt en bedolven onder lovende knuffels door een aantal Exstu-ers die spontaan het Clublied begonnen te zingen : “Moooootti is een brandweerman ….”. De KWB-ers keken ernaar met open mond niet goed wetend naar welk schouwspel ze aan het kijken waren. Nadien bleek, volgens goed ingelichte bronnen, dat Motti na de overrompeling zijn plaats met een grote glimlach en lichtjes afgezakte broek terug innam voor de laatste seconden van de wedstrijd.

De fel bevochten overwinning werd nadien in de Rugby kantien gevierd waar Alex ons met boterhammetjes verraste. Bedankt voorzitter.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Wouter, Didier, Tommy – Rupert, Sofian, Peter, Lukas – Wiert, Jens