KWB Wondelgem – Exstu : 5 – 4 (Doelpunten : Wiert, Jens, Sofian, Peter Was : Jens)

Met 14 man aan de aftrap met Koen VT als veldspeler en Chris terug in doel. De wedstrijd bleek uiteindelijk pas gepland om 20u30 waardoor de opwarming langer duurde. Niettemin bleek dit geen goede voorbode voor het wedstrijdbegin.

De KWB mocht aftrappen terwijl achteraan in de verdediging bij Exstu iedereen nog aan het bekijken was welke man moest gedekt worden. Op dat moment werd een voorzet centraal over de Exstu-verdediging geplaatst en een volledig vrije KWB-er mocht Chris tegenvoets met een simpel tikje te grazen nemen. Na 1 minuut al 1- 0. Dan maar ineens goed wakker zeker ? Toch niet. Bij een volgende aanval werd in de verdediging de bal te lang met korte passen rondgespeeld zonder echt te ontzetten. Tommy dacht op Chris terug te spelen maar gaf een ziekenhuisballetje richting hoekschopvlag. Met een klein spurtje was Chris de aanvaller te snel af maar op zijn beurt speelde die de bal knullig terug in de voeten van de aanvaller die vrije doorgang had naar een leeg doel : 2 – 0 na nog geen 5 minuten. Goed, dit kon niet blijven duren en Exstu begon degelijk te voetballen en een aantal kansen bij elkaar te spelen. Een van die kansen leidde tot een hoekschop die door Rupert tot aan de 2e paal bij Wiert terecht kwam. Die talmde niet en schoot met links hoog in doel : 2 – 1 en terug een wedstrijd. Het moet gezegd dat Exstu toch lichtjes de overhand had in het spel en beter samenspeelde. Niettemin kon de KWB bij een tegenaanval een laag schot op doel afvuren waarbij Chris de bal uit de benedenhoek haalde. De daaropvolgende hoekschop werd mooi op het hoofd van een KWB-er geschilderd en het stond halfweg 3 – 1. Weer herbeginnen voor Exstu om terug te komen. Toch slaagde de KWB erin om centraal door de Exstu-verdediging te glippen via wat carambole voetbal. De aanvaller mocht alleen op Chris afgaan maar die ging goed in de voeten en verijdelde de 4 – 1. Toen was het opnieuw aan Exstu. Met wat mooie een-tweetjes op de linkerflank kwam de bal bij Wiert die een perfecte lange voorzet afleverde naar de 2e paal waar Jens goed gevolgd was en intikte : 3 – 2. Het wedstrijdspel ging nadien nog goed op en neer maar de in stilte fluitende scheidsrechter (waar hadden ze die gevonden) blies voor rust.

Na elkaar wat moed te hebben ingesproken mocht Exstu de 2e helft aftrappen. De bal kwam al snel in de voeten van de KWB terecht richting Exstu doel. Guy moest snel zijn en kon terugspelen op Chris, echter te zwak. Chris kon in extremis ontzetten maar in de voeten van een KWB-er. Die trapte de bal tussen Dries en Tommy, die elkaar hinderden, in doel : 4 – 2. Na 1 minuut terug op 2 doelpunten en weer niet attent van in het begin. Exstu nam terug het spel in handen en vertoefde meer op de helft van de KWB dan andersom. Na een aanval mocht Rupert opnieuw een hoekschop trappen. Deze keer was Sofian de afwerker van dienst : 4 – 3. Ondertussen was ook Alex onze voorzitter toegekomen. Een signaal voor Exstu om nog een tandje bij te steken. En het hielp. Na goed samenspel mocht Peter op doel trappen en die mistte niet : 4 – 4. Ontlading bij Exstu en ontnuchtering bij de KWB. Exstu bleef iets dominanter voetballen dan de KWB maar was niet altijd gelukkig in de passing en afwerking. Misschien was dit te wijten aan de verloren fietsende Turk die onder luid gejuich van een 15-tal Bosporussen het voetbalveld voor fietspad nam. In de slotfase liet Exstu zich echter opnieuw ringeloren nadat in de verdediging slordig werd uitgevoetbald. Dank U zei de KWB-er en plaatste de bal voorbij Chris : 5 – 4. Exstu ging nog met volle moed op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er niet meer. Een zure nederlaag wetende dat 3 doelpunten volledig konden worden vermeden.

In de 3e helft hebben we dan maar met de trakterende jarigen en de lekkere boterhammetjes de nederlaag doorgespoeld.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Koen, Dries, Tommy, Roeland – Lukas, Rupert, Peter, Didier, Sofian – Wiert, Jens, Thiemo