Safarkes Wachtebeke – Exstu : 1 – 4 (Doelpunten Lukas, Wiert 2, Koen – Was : Tommy)

Net 12 man aan de aftrap, een 13e op weg (Tommy stond op het verkeerde plein te blussen) en Soufian die als 14e Exstu tijdens de 2e helft kwam vervoegen. Hierbij ook de eerste aanwezigheid van Koen De Bock dit seizoen.

Van bij de start nam Exstu het initiatief en bleef Safarkes gemakkelijk de baas. Goede combinaties en samenspel op een meer dan behoorlijke grasmat. Het overwicht bracht Exstu een aantal hoekschoppen op maar zorgde echter niet voor een snel doelpunt. Dat kwam er dan toch halverwege toen bij een mooie aanval en voorzet Lukas centraal voor doel de bal heerlijk met zijn kruis in de netten legde : 0 – 1. Lukas legde zich dan maar ook eventjes achter de doellijn op de grond happend naar adem. Gelukkig was daar Tommy om Lukas met zachte hand naar de bank te begeleiden. Pieter kwam vervangen. Peter hand dan ook al het terrein verlaten met een hardnekkige spierkramp in de hamstring. Ondertussen bleef Exstu de baas en kregen de Safarkes niks klaar. Enkel 2 vrije trappen net voor de grote rechthoek die zij niet benutten. Toen mocht Thiemo op links net over de middellijn een vrije trap nemen. Die schilderde hij perfect op het hoofd van de opverende Wiert die de bal hard inkopte : 0 – 2. Goede eerste helft en meer dan degelijke verdediging.

De tweede helft was identiek aan de tweede, Exstu baas en Safarkes onmondig. Chris stond erbij en keer ernaar. Bij een snelle aanval op links spurtte Koen, zoals vanouds, nog eens richting doel en met een mooie schuiver verschalkte hij de uitkomende doelman : 0 – 3 en buit binnen. Kort nadien glipte Wiert mooi centraal door de verdediging en werkte beheerst af. De scheidsrechter had echter buitenspel geroken en keurde het doelpunt af. Ten onrechte volgens Wiert. En net toen we dachten dat we de nul konden houden kwamen de Safarkes per toeval voor doel in het bezit van de bal. De uitkomende Chris werd verschalkt met een schot hoog in doel : 1 – 3. Net voor tijd mocht Exstu nog eens in de aanval trekken en Wiert nam gretig wraak op zijn eerder afgekeurd doelpunt : 1 – 4.

Goed voetbal van Exstu tegen een toch niet zo sterk Safarkes Wachtebeke. Bij terugkomst in de kleedkamer werden we ook nog getrakteerd op een pintje van Thiemo. Voor zijn verjaardag had hij een bak Jupiler voorzien. Santé en bedankt. Nadien in de kantine werden we getrakteerd op boterhammetjes.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Tommy, Roeland, Dries – Peter, Lukas, Pieter, Soufian, Lieven DC – Jens, Wiert, Koen, Thiemo.