Exstu – Sphinx Cinema : 1 – 1 (Doelpunt : Karim – Was : Soufian)

Met 12 man waarvan 4 gastspelers, met dank aan Jawad en vrienden (3). Ze bleken een goede meerwaarde tegen een sterke Sphinx.

De Sphinx mochten aftrappen en etaleerden direct hun goed samenspel en fysieke inzet. Zij waren de eersten om een constante dreiging te zijn en enkele kansen te versieren. Exstu was daardoor genoopt om evengoed te doen en daar lukte het zeer goed in. Beide ploegen speelden mooi samen en de bal ging snel over en weer. Exstu kon tot 2 maal toe dreigen door Jawad evenveel keer in het straatje te sturen . De eerste keer stifte hij de bal over de doelman maar net niet hard genoeg. De bal werd net voor de lijn in hoekschop getrapt. De tweede maal bleef hij niet koel genoeg bij de afwerking. De doelman redde met een voetveeg, niet zijn enige redding in deze wedstrijd. 0 – 0 aan de rust na een aangename eerste helft waarin onze 4 jonge gasten uit Brussel duidelijk snelheid en techniek hadden meegebracht.

Exstu mocht de 2e helft aftrappen en ging op zoek naar de eerste treffer. Het kon enkele kansen afdwingen maar het was steeds van net niet, ook al omdat de Sphinx doelman paraat stond. En toch lukte het halfweg. Een mooie aanval op rechts met rechtsback Karim in de hoofdrol (klein maar dapper en heel technisch aangelegd). Hij kon in de grote rechthoek een rebound afronden met een laag schot, eindelijk : 1 – 0 en verdiend gezien de kansen. De Sphinx bleef verder goed voetballen en Exstu diende alle zeilen bij te zetten. De verdediging stond echter goed te spelen. En dan, zoals het wel bekende gezegde, het gekende deksel op de neus als je zelf de kansen niet afmaakt. Vijf minuten voor tijd glipte een Sphinx centraal door de (goed spelende) verdediging en plaatse de bal naast Chris die met de vingertoppen de bal niet genoeg kon deviëren. Een domper.

Op basis van het spel een billijk gelijkspel maar gezien de kansen hadden we hier makkelijk 4 keer kunnen scoren.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries – Pieter, Peter, Lukas, Soufian – Thiemo, Jawad (en 3 vrienden)