Maandelijks archief

Los Amigos – Exstu : 24/02/2017

Gepost door op 24 Feb 2017 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Los Amigos – Exstu : 3 – 2 (Doelpunten : Koen, Padu Was)

Ter nagedachtenis van de Bufallo-stunt op Wembeley bracht exstu , qua namen toch alvast, een passend eerbetoon aan de Buffalo-helden. Geruggesteund door Hans, getuige op Wembely, en nog snel met een lijnvliegtuig naar Wachtebeke overgevlogen, kon de match beginnnen. Exstu begon goed, met vertrouwen, althans toch de eerste 5 minuten. Na 5′ kwamen Los Amigos de eerste keer opzetten, en het was direct dubbel prijs: 2-0 binnen een paar minuten. Kalinic, blijkbaar een flinke leerling in de les Nederlands, keelde zijn manschappen dan ook luidkeels toe: “Wat een verdediging is dat weer”, trouwens met een Gents accent. Al goed ingeburgerd, die Kalinic.
Onze linkse flank was goed voorzien van snelheid, met Gershon en Foket. Toen Dehaeghere de bal veroverde op het middenveld, speelde hij goed in op Milicevic, die met zijn fluks kattenpootje (hij woont dan ook niet toevalling aan de Kattenberg, nvdr), de mee opgerukte Gershon alleen voor de goal zette. Gershon bleef cool en met een lage schuiver plaatste hij de bal in de hoek: 2-1. Exstu deed terug mee, al moest Esiti, met zijn steeds weerkerende onweerstaanbare Afrikaanse drang naar voor toe, door de technische staf wat achteruit geroepen te worden. Met 2 trage mannen als Gigot (die trouwens het publiek wist te vermaken met enkele gesmaakte en onverwachte staaltjes van klasse) en Mitrovic aan zijn zijde: NIE HUUG SPELE!
We gingen rusten met 2-1, al moest Kalinic nog eens goed tussenkomen toen er nen Amigo mocht aanleggen binnen de 16.
De tweede helft ging goed op en af, maar toen gebeurde het: een pijnlijk communicatieprobleem in de verdediging. Serviër Mitrovic en Kroaat Kalinic begrepen elkaar nog goed op een diepe bal, maar die dekselse Nigeriaan Esiti (alweer gedreven door onweerstaanbare Afrikaanse drang) kon het niet laten de bal nog even met zijn voet schoenmaat 50 te beroeren waardoor Kalinic op het verkeerde been stond en de aanvaller de bal maar in doel te tikken had: 3-1.
Toch gaf exstu niet op, en op een strakke voorzet van Foketje werden de goeie pogingen van Coulibaly en Simon telkens afgeblokt door de Amigo-verdediging. Coulibaly had voordien trouwens eens een afvallende bal buitenkant paal gemikt. Ook Foketje kwam nog eens alleen voor doel, maar besloot te slap. Zoals het echte buffalo’s betaamt, bleven ze doorgaan, en toen Foket op snelheid door het midden ging, legde hij perfect af op Simon, die – a la Falcao – de bal mooi over de keeper lepelde: 3-2. Dit was het laatste wapenfeit van een faire match tegen een goed georganiseerde ploeg waar tegen we normaliter toch resultaat moeten kunnen halen.
Los Amigos hadden nog boterhammen voorzien, waarvan enkel de technische staf kon genieten, omdat de spelers reeds bij Mitrovic en zijn WAG Veronique zaten, die hun Servische gastvrijheid toonden door de ploeg uit te nodigen voor een hapje en speciale biertjes, waarvoor dank! WAG Veronique kon haar ontgoocheling wel niet wegsteken omdat Esiti er niet bij was, die de biezen had gepakt: alweer nen illegaal bij in België!

samenstelling Buffalo Exstu: Kalinic Chris ; Gigot Tommy , Mitrovic Dries , Esiti Guy , Gershon Koen ; Saief Lieven, Dejaeghere Sofiane, , Milicevic Rupert, Foket Lucas ; Coulibaly Wiert, Simon Padu
T2 Hein Hans en T3 Thijs Stijn 😉

De Grote Avond – Exstu : 17/02/2017

Gepost door op 17 Feb 2017 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

De Grote vond – Exstu : 2 – 3(Doelpunten : Wouter, Padu en Lukas, was= )

Met de terugkeer van Lukas in de ploeg en 13 spelers op de feuille was de aanvang van de wedstrijd alleszins veelbelovend ! Maar het overschot aan spelers werd al vlug in de eerste helft herleid tot nul door twee blessures van enerzijds Jan ( spier bil ) en anderzijds Jelle ( studs op de wreef ). Dries en Koen moesten dus hun opwarming overslaan en onmiddellijk koud invallen. De GA begon furieus aan de match en wou ons direct hoog vastzetten. In de eerste minuten komen we dan ook goed weg wanneer een voorzet-schot vanop rechts tegen de dichtste paal dwarrelt en zo weg gevaar. Hier komen we met de schrik weg, de GA begint furieus… Na 15′ komen we wat vanonder de druk weg en krijgen we onze eerste grote kans. Dries lanceert Lukas met een mooie doorsteekpas. Zijn gekraakt schot op de keeper wordt binnengetikt door de goed gevolgde Wouter : 0-1. Exstu neemt nu de match in handen en na schoten van Dries en Wouter op doel kan Padu de bal binnen rammen : 0-2. Padu komt dan nog eens samen met Koen voor doel maar de twee hinderen elkaar en weg kans. Geleidelijk aan voert de GA de druk weer op en we worden in de defensie gedwongen. De GA starteen aanval vanop rechts, zet voor naar de verste paal waar de aanvaller zijn tegenstander uitschakelt, naar binnen komt en afwerkt : 1-2. We ondergaan nu het spel en nog voor de rust komen ze gelijk met een aanval door het ‘t midden : 2-2. Rust en tijd om de bakens bij ons eens te verzetten en alles te kalmeren met een appelsientje.

In het begin van de tweede helft komen we goed weg toen een GA’er alleen voor doel hoog over besluit. De voorsprong voor ons komt er uiteindelijk toch door Lukas die op een mooie voorzet vanop links van Sofiane overhoeks binnenkopt in de verste hoek : 2-3. Vanaf dan ondergaan we het spel van de GA maar we houden heel goed stand en vooral Chris moet met enkele mooie saves en tussenkomsten de meubelen redden : eenmaal op een schot vanuit de tweede lijn, vervolgens moet hij tweemaal op een doorgebroken GA’er bijspringen in de verdediging. Eenmaal zagen we hem zelfs een sprintje trekken voorbij onze verdedigers, ze werden op snelheid gepakt door onzen Chris ;-). Verder nog vermelden dat de scheidsrechter ook zijn match wou spelen in de match door verbaal iedereen de mond te snoeren. Een GA’er die aan de zijlijn staat kwam halvelings wat ‘ uitleg ‘ geven over de scheids, hij vond het ook ‘ te ‘ . Hij suggereerde zelfs dat het best was dat ik niet op het veld stond, dat begrijp ik niet 😉 hahaha… Koen kreeg uiteindelijk nog rood door de Comedy Caper-scheids die echt wel op zijn strepen stond. Enfin, na een felbevochten match mogen we gerust stellen dat het een licht licht licht gevleide overwinning was. Proficiat mannen voor de inzet !!!! En ik ga moeten blijven komen want ik kom tweemaal en jullie winnen tweemaal na elkaar ! Nog van dat…nu vrijdag ???

Exstu speelde met : Chris – Guy, Lieven DM, Didier, Tommy – Lukas, Wouter, Sofiane, Jelle ( Koen DB ) – Padu en Jan ( Dries ).

Exstu – KWB Wondelgem : 10/02/2017

Gepost door op 10 Feb 2017 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Exstu – KWB Wondelgem 3 – 1 (doelpunten: Rupert, Steven en Padu; was: Koen DB)

Opnieuw een nipte 11 om te starten, al kwam Lieven DM ons nog vervoegen voor de 2e helft. Exstu kwam al snel op voorsprong toen Rupert vanop rechts een voorzet veinsde, maar droogweg in de linkerbovenhoek schoot. Lang kon Exstu echter niet van deze voorsprong genieten, want na een doorbraak op rechts v/d KWB, kwam een KWB’er alleen voor Chris, om mooi af te ronden : 1 – 1. Na een fout op Sofian (wiens scheenlappen op het einde v/h seizoen vast versleten zullen zijn ), schoof Steven de vrije trap strak naast de muur; de KWB-keeper grabbelde naast de bal en zorgde voor een 2 – 1 stand. Na de rust had Exstu een paar prima kansen om verder uit te lopen, maar de KWB-keeper, met lange benen, redde minstens 2x met de voet. Bijna liep het nog mis toen de KWB ei zo na gelijk kwam, maar de poging ging nipt voorlangs. Het was Padu die voor de verlossing zorgde : knap aangespeeld vanop rechts door Wiert, werkte hij “professioneel” af : 3 – 1. Een mooie overwinning, na een pittige partij voetbal.

Exstu speelde met : Chris – Dries, Guy, Wouter en Tommy – Wiert, Sofian, Rupert en Koen DB (’35 Lieven DM) – Padu en Steven

Exstu – FC Wanhoop : 03/02/2017

Gepost door op 03 Feb 2017 | Tagged als: Seizoen 2016-2017

Exstu – FC Wanhoop : 1 – 2 (doelpunt : Tom was : Koen)

We beginnen de match met 10 man. De elfde Exstu’er op plein was Hans maar dan als arbiter. We beginnen goed aan de wedstrijd en dwingen een paar kansen af, waaronder een strak schot van Sofian op voorzet van Rupert. Zijn trap was echter recht op de goalie  gericht. Na 10 minuten komt Wanhoop beter in de match onder impuls van hun supersnelle spits, in wendbaarheid en snelheid te vergelijken met onze Lukas van vorig seizoen. Na een klein kwartier kwam Koen op het plein en enkele minuten later kon de wederoptredende Wiert een corner forceren. Geharrewar voor doel van Wanhoop en zowaar Tom kon de bal binnen tikken. Zijn eerste voor Exstu! We kregen nog een aantal kansen maar onze afwerking liet te wensen over. We lieten het tempo wat zakken, Wanhoop kwam opzetten, onze centrale verdedigers verkeken zich op een doorsteekpas, de snelle spits vloerde onze Chris in 2 tijden. Bordjes terug in evenwicht: 1-1. We lieten de moed niet zakken, zetten enkele mooie combinaties op vanuit het middenveld maar hun keeper was sterk. Vijf minuten voor rust, alweer een splijtende doorsteekpas, Chris weer oog in oog met de spits, kan de bal nog raken – bal gaat over de cornerlijn of niet? – de spits recupereert de bal en scoort. Ruststand: 1-2.
Tijdens de rust stellen Guy en Dries hun strategie bij om die snelle mannen beter op te vangen en het rendeert meteen. Exstu is de meest bedrijvige ploeg en creëert heel wat kansen. Wiert plaatst een prachtige verre lob, maar een goede keeper brengt redding. Wanhoop voelt de dreiging en deinst niet terug om fouten te maken. Scheids Hans stuurt een heethoofd 5 minuten van het veld. We forceren een 5-tal corners en interessante vrijschoppen maar scoren lukt niet. Ruststand = eindstand.

Ploeg: Chris – Roeland, Guy, Dries, Tom – Rupert, Wouter, Sofian, Koen – Padu, Wiert