Exstu – FC Wanhoop : 1 – 2 (doelpunt : Tom was : Koen)

We beginnen de match met 10 man. De elfde Exstu’er op plein was Hans maar dan als arbiter. We beginnen goed aan de wedstrijd en dwingen een paar kansen af, waaronder een strak schot van Sofian op voorzet van Rupert. Zijn trap was echter recht op de goalie  gericht. Na 10 minuten komt Wanhoop beter in de match onder impuls van hun supersnelle spits, in wendbaarheid en snelheid te vergelijken met onze Lukas van vorig seizoen. Na een klein kwartier kwam Koen op het plein en enkele minuten later kon de wederoptredende Wiert een corner forceren. Geharrewar voor doel van Wanhoop en zowaar Tom kon de bal binnen tikken. Zijn eerste voor Exstu! We kregen nog een aantal kansen maar onze afwerking liet te wensen over. We lieten het tempo wat zakken, Wanhoop kwam opzetten, onze centrale verdedigers verkeken zich op een doorsteekpas, de snelle spits vloerde onze Chris in 2 tijden. Bordjes terug in evenwicht: 1-1. We lieten de moed niet zakken, zetten enkele mooie combinaties op vanuit het middenveld maar hun keeper was sterk. Vijf minuten voor rust, alweer een splijtende doorsteekpas, Chris weer oog in oog met de spits, kan de bal nog raken – bal gaat over de cornerlijn of niet? – de spits recupereert de bal en scoort. Ruststand: 1-2.
Tijdens de rust stellen Guy en Dries hun strategie bij om die snelle mannen beter op te vangen en het rendeert meteen. Exstu is de meest bedrijvige ploeg en creëert heel wat kansen. Wiert plaatst een prachtige verre lob, maar een goede keeper brengt redding. Wanhoop voelt de dreiging en deinst niet terug om fouten te maken. Scheids Hans stuurt een heethoofd 5 minuten van het veld. We forceren een 5-tal corners en interessante vrijschoppen maar scoren lukt niet. Ruststand = eindstand.

Ploeg: Chris – Roeland, Guy, Dries, Tom – Rupert, Wouter, Sofian, Koen – Padu, Wiert