De Grote vond – Exstu : 2 – 3(Doelpunten : Wouter, Padu en Lukas, was= )

Met de terugkeer van Lukas in de ploeg en 13 spelers op de feuille was de aanvang van de wedstrijd alleszins veelbelovend ! Maar het overschot aan spelers werd al vlug in de eerste helft herleid tot nul door twee blessures van enerzijds Jan ( spier bil ) en anderzijds Jelle ( studs op de wreef ). Dries en Koen moesten dus hun opwarming overslaan en onmiddellijk koud invallen. De GA begon furieus aan de match en wou ons direct hoog vastzetten. In de eerste minuten komen we dan ook goed weg wanneer een voorzet-schot vanop rechts tegen de dichtste paal dwarrelt en zo weg gevaar. Hier komen we met de schrik weg, de GA begint furieus… Na 15′ komen we wat vanonder de druk weg en krijgen we onze eerste grote kans. Dries lanceert Lukas met een mooie doorsteekpas. Zijn gekraakt schot op de keeper wordt binnengetikt door de goed gevolgde Wouter : 0-1. Exstu neemt nu de match in handen en na schoten van Dries en Wouter op doel kan Padu de bal binnen rammen : 0-2. Padu komt dan nog eens samen met Koen voor doel maar de twee hinderen elkaar en weg kans. Geleidelijk aan voert de GA de druk weer op en we worden in de defensie gedwongen. De GA starteen aanval vanop rechts, zet voor naar de verste paal waar de aanvaller zijn tegenstander uitschakelt, naar binnen komt en afwerkt : 1-2. We ondergaan nu het spel en nog voor de rust komen ze gelijk met een aanval door het ‘t midden : 2-2. Rust en tijd om de bakens bij ons eens te verzetten en alles te kalmeren met een appelsientje.

In het begin van de tweede helft komen we goed weg toen een GA’er alleen voor doel hoog over besluit. De voorsprong voor ons komt er uiteindelijk toch door Lukas die op een mooie voorzet vanop links van Sofiane overhoeks binnenkopt in de verste hoek : 2-3. Vanaf dan ondergaan we het spel van de GA maar we houden heel goed stand en vooral Chris moet met enkele mooie saves en tussenkomsten de meubelen redden : eenmaal op een schot vanuit de tweede lijn, vervolgens moet hij tweemaal op een doorgebroken GA’er bijspringen in de verdediging. Eenmaal zagen we hem zelfs een sprintje trekken voorbij onze verdedigers, ze werden op snelheid gepakt door onzen Chris ;-). Verder nog vermelden dat de scheidsrechter ook zijn match wou spelen in de match door verbaal iedereen de mond te snoeren. Een GA’er die aan de zijlijn staat kwam halvelings wat ‘ uitleg ‘ geven over de scheids, hij vond het ook ‘ te ‘ . Hij suggereerde zelfs dat het best was dat ik niet op het veld stond, dat begrijp ik niet 😉 hahaha… Koen kreeg uiteindelijk nog rood door de Comedy Caper-scheids die echt wel op zijn strepen stond. Enfin, na een felbevochten match mogen we gerust stellen dat het een licht licht licht gevleide overwinning was. Proficiat mannen voor de inzet !!!! En ik ga moeten blijven komen want ik kom tweemaal en jullie winnen tweemaal na elkaar ! Nog van dat…nu vrijdag ???

Exstu speelde met : Chris – Guy, Lieven DM, Didier, Tommy – Lukas, Wouter, Sofiane, Jelle ( Koen DB ) – Padu en Jan ( Dries ).