Los Amigos – Exstu : 3 – 2 (Doelpunten : Koen, Padu Was)

Ter nagedachtenis van de Bufallo-stunt op Wembeley bracht exstu , qua namen toch alvast, een passend eerbetoon aan de Buffalo-helden. Geruggesteund door Hans, getuige op Wembely, en nog snel met een lijnvliegtuig naar Wachtebeke overgevlogen, kon de match beginnnen. Exstu begon goed, met vertrouwen, althans toch de eerste 5 minuten. Na 5′ kwamen Los Amigos de eerste keer opzetten, en het was direct dubbel prijs: 2-0 binnen een paar minuten. Kalinic, blijkbaar een flinke leerling in de les Nederlands, keelde zijn manschappen dan ook luidkeels toe: “Wat een verdediging is dat weer”, trouwens met een Gents accent. Al goed ingeburgerd, die Kalinic.
Onze linkse flank was goed voorzien van snelheid, met Gershon en Foket. Toen Dehaeghere de bal veroverde op het middenveld, speelde hij goed in op Milicevic, die met zijn fluks kattenpootje (hij woont dan ook niet toevalling aan de Kattenberg, nvdr), de mee opgerukte Gershon alleen voor de goal zette. Gershon bleef cool en met een lage schuiver plaatste hij de bal in de hoek: 2-1. Exstu deed terug mee, al moest Esiti, met zijn steeds weerkerende onweerstaanbare Afrikaanse drang naar voor toe, door de technische staf wat achteruit geroepen te worden. Met 2 trage mannen als Gigot (die trouwens het publiek wist te vermaken met enkele gesmaakte en onverwachte staaltjes van klasse) en Mitrovic aan zijn zijde: NIE HUUG SPELE!
We gingen rusten met 2-1, al moest Kalinic nog eens goed tussenkomen toen er nen Amigo mocht aanleggen binnen de 16.
De tweede helft ging goed op en af, maar toen gebeurde het: een pijnlijk communicatieprobleem in de verdediging. Serviër Mitrovic en Kroaat Kalinic begrepen elkaar nog goed op een diepe bal, maar die dekselse Nigeriaan Esiti (alweer gedreven door onweerstaanbare Afrikaanse drang) kon het niet laten de bal nog even met zijn voet schoenmaat 50 te beroeren waardoor Kalinic op het verkeerde been stond en de aanvaller de bal maar in doel te tikken had: 3-1.
Toch gaf exstu niet op, en op een strakke voorzet van Foketje werden de goeie pogingen van Coulibaly en Simon telkens afgeblokt door de Amigo-verdediging. Coulibaly had voordien trouwens eens een afvallende bal buitenkant paal gemikt. Ook Foketje kwam nog eens alleen voor doel, maar besloot te slap. Zoals het echte buffalo’s betaamt, bleven ze doorgaan, en toen Foket op snelheid door het midden ging, legde hij perfect af op Simon, die – a la Falcao – de bal mooi over de keeper lepelde: 3-2. Dit was het laatste wapenfeit van een faire match tegen een goed georganiseerde ploeg waar tegen we normaliter toch resultaat moeten kunnen halen.
Los Amigos hadden nog boterhammen voorzien, waarvan enkel de technische staf kon genieten, omdat de spelers reeds bij Mitrovic en zijn WAG Veronique zaten, die hun Servische gastvrijheid toonden door de ploeg uit te nodigen voor een hapje en speciale biertjes, waarvoor dank! WAG Veronique kon haar ontgoocheling wel niet wegsteken omdat Esiti er niet bij was, die de biezen had gepakt: alweer nen illegaal bij in België!

samenstelling Buffalo Exstu: Kalinic Chris ; Gigot Tommy , Mitrovic Dries , Esiti Guy , Gershon Koen ; Saief Lieven, Dejaeghere Sofiane, , Milicevic Rupert, Foket Lucas ; Coulibaly Wiert, Simon Padu
T2 Hein Hans en T3 Thijs Stijn 😉