Maandelijks archief

Saferkes Wachtebeke – Exstu : 25/11/2022

Gepost door op 25 Nov 2022 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Safarkes Wachtebeke – Exstu : 3 – 3 (Doelpunten : Isha, Rupert, Dario Was : ?)

Vanavond waren we met 13 spelers mede door opnieuw de aanwezigheid van Koen (vriend van Yannick) en vooral de eerste verschijning van Rupert dit seizoen (B-speler) en de come-back van Dries Linhout met zoon Robbe aan zijn zij. Deze laatste 3 kwamen op het terrein net toen de scheidsrechter de wedstrijd op gang floot. Bleken ze eerder op het verkeerde (oude) terrein te staan ergens tussen de gebouwen van Arcelor Mital. Ja, ’t is lang geleden dat ze nog eens voor Exstu speelden hé. Spelen zonder opwarming dan maar.

Stijn De Leeuw en Bart Hertveldt waren de T’s van dienst en zorgden voor de vervangingen.

Exstu mocht de wedstrijd starten en nam het heft in handen. Na enkele minuten bleek reeds dat Exstu dominanter was en continu op de helft van de Safarkes zou vertoeven. Het was dan ook een verrassing dat na 5 minuten de Safarkes op voorsprong kwamen. Hun spits werd het straatje ingestuurd, Stijn G. trachtte aan te klampen en werd net voor de grote rechthoek uitgekapt waarna de uitgekomen Chris netjes werd gelobd, top afwerking : 1 – 0. Niet getreurd echter, Exstu was sterker in het spel en de doelpunten zouden wel volgen. In de verdediging trokken Dries en zoon Robbe goed hun plan maar Dries moest reeds vervangen worden na 10 minuten, een beetje op de adem getrapt. Ja, het spelpeil bij Exstu vraagt nu éénmaal meer conditie dan een mountainbikeritje met vrouwlief op zondag. Op de linkerflank was Rupert dan weer zijn zelve. Technisch sterk en goed in de passing. Ondanks de dominantie moet gezegd worden dat Exstu geen echte kansen kreeg. Het waren meer pogingen die net niet konden worden vertaald naar doelkansen, laat staan doelpunten. Chris had echter ook nog geen bal gezien, enkel twee oprapertjes. Rusten dus met een achterstand.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft al moet gezegd dat de zuivere doelkansen voor Exstu er nu wel waren. De gelijkmaker bleef toch uit en de Safarkes kregen nu ook hun kansen. Na een kwartier was het dan uiteindelijk toch raak. Een Exstu-aanval raakte tot in de 16 van de Safarkes waar Isha 2 verdedigers al dribbelend uitschakelde en met rechts zou binnentikken. Zou, want Isha is linksvoetig en besliste dus om eerst nog eens 180 graden te draaien naar zijn linkervoet om dan magistraal de bal in de linker kruising te plaatsen : 1 – 1. Een Messiaans doelpunt zou ik zeggen. En de Exstu-trein raasde verder. Aanval na aanval werd opgezet om de voorsprong te bekomen. Na een aanval op links kon Wiert Rupert perfect centraal lanceren die alleen op de doelman kon afgaan. Het leek erop dat de doelman de stuitende bal zou klemmen maar dat was zonder de schoenmaat 41 gerekend van Rupert die er net de tip kon tegenplaatsen en aldus met een lob de doelman te grazen nam : 1 – 2. Knap en snel gespeeld, een Mo-Salah-iaans doelpunt zou ik zeggen. Het was dan ook zeer vervelend dat bij een volgend sprintje Rupert een pijnscheut voelde in de hamstring en de wedstrijd moest verlaten. Vijf minuten later was het boeken toe voor de Safarkes toen Wiert, na een mooie combinatie vanuit de verdediging, met een laterale pas Dario kon bereiken die als een duivel uit een doosje sprintte en de bal strak in de korte hoek inschoot : 1 – 3. Een Batshuayiaans doelpunt zou ik zeggen.

Met nog 5 minuten voor de boeg dacht Exstu de buit binnen te hebben maar dat was zonder de Safarkes hun jonge doorzettingsvermogen gerekend. Zij openden opnieuw het boek en begonnen mee te lezen. In die mate dat reeds 2 minuten later de aansluitingstreffer in doel lag. Spits op links gelanceerd door de verdediging en de bal onder onze doelman doorgeschoven : 2 – 3. Eventjes vloeken toch. En op het einde kreeg Exstu nog het deksel op de neus. Een vrije trap op de rechterflank werd voor doel gezwiept alwaar Dries de bal met het hoofd trachtte te ontzetten maar tot ieders verbazing het enkel zijn kruin was die de bal beroerde en deze in eigen doel belandde : 3 -3. Een Abdulelah Al-Amriaans doelpunt zou ik zeggen (speler van Saoedi-Arabië WK 2022). Sneu toch, temeer omdat met duidelijke intentie was gekopt !!

Er werd onmiddellijk afgefloten. Nadien in de kantine werden we getrakteerd door de Safarkes op heel wat frituurhapjes. Lekker bij een goed biertje.

Exstu speelde met : Chris – Dries, Robbe, Miel, Stijn, Yannick – Sofiane, Lukas, Rupert, Dario, Koen – Wiert, Isha

Misschien een tip voor de T’s bij de volgende wedstrijden. Als Dries zich nog eens zelf uitnodigt tot het meespelen moeten we hem misschien eerder in de spits plaatsen (Dries was ooit spits !). Zodoende kan hij daar zijn koptalent ten volle benutten en scoren ten VOORDELE van Exstu. Een Lukakuiaans doelpunt zou ik zeggen. Mocht Dries zich echter niet meer aanmelden dan kan deze wedstrijd aangenomen worden als “real closure of a football career”. Hij heeft er echt alles uitgehaald.

De kerstperiode nadert met rasse schreden en de 3 koningen komen er dan ook binnenkort aan.
Deze avond mochten we dus 3 spelers verwelkomen uit het Oosten (tov Wachtebeke) die met hun mechanische kameel weliswaar te laat aankwamen. Hieronder een foto genomen net voor de wedstrijd (je merkt dit aan de glimlach die echter verdwenen was bij het laatste doelpunt). Zij brachten elk dit keer geen goud, mirre en wierook mee maar een doelpunt, wilskracht en een eigendoelpunt. Exstu bedankt hen van harte voor deze geschenken.

Misschien bij deze ook een fout rechtzetten dat onlangs op sociale media te lezen was. In tegenstelling tot was gemeld is het wel degelijk Rupert die op de foto staat en niet een bastard geadopteerde Oekraïner. Onze voorzitter Alex moet dan ook niet vrezen voor een financiële impact op de Exstu-balans.

Exstu – Sphinx Cinema : 18/11/2022

Gepost door op 18 Nov 2022 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

Exstu- Sphinx Cinema : 1 – 2 (Doelpunt : Sofiane Was : Dario)

Net met 11 deze avond en daarbij voor de eerste maal Stijn Van Geyte die zich blijkbaar genoeg hersteld voelde. Na 6 maanden speelde hij een degelijke partij. Welkom terug.

Het begin van dit verslag kan op dezelfde manier geschreven worden als dat van de wedstrijd tegen SK Bellem van enkele weken terug. Exstu werd opnieuw na 30 seconden koud gepakt na een centrale doorsteekpas en lateraal afleggen. Chris kansloos : 0 – 1. We leren niet uit onze fouten !
De Sphinxen waren duidelijk de beter voetballende ploeg en technisch was het ook zekerder. De balcontrole bij Exstu was niet altijd zuiver en de 2e bal na duel was steevast voor de Sphinx. Dit resulteerde dan natuurlijk in constante aanvallen op het Exstu-doel. Chris moest een paar keer buiten de 16 tussenkomen om aanvallen af te slaan. In de 17e minuut moest Chris met een prachtige parade een afstandsschot net buiten de 16 uit doel zweven. Niettemin, 5 minuten later was het al weer raak toen een Sphinx op rechts tot de achterlijn doorging, aflegde, echter in de voeten van Stijn/Guy die de bal niet wisten weg te werken. Een Sphinx zat er sneller op en duwde simpelweg van dichtbij binnen : 0 – 2.
Het was wachten tot diep in de eerste helft alvorens Exstu met een afstandsschot, weliswaar tussen de palen, haar eerste kans had. Het schot van Wouter was echter te zwak om de doelman te verrassen. Nog iets later mocht Exstu zijn tweede kans wagen bij een vrije trap op de 16 (net geen strafschop). Het schot van Wiert strandde in de muur en de herneming door Lode werd naast getrapt. Net voor rust kreeg Exstu een hoekschop. De bal bleef wat in vele voeten hangen tot Sofiane de bal ontfutselde en van kortbij de bal in doel schoot : 1 – 2. Een opsteker net voor rust.

Exstu ving de tweede helft aan met goede moed na dat doelpunt hopende om zo snel mogelijk langszij te komen. In de 2e minuut probeerde Steven DC als eerste om dat te verwezenlijken. In de 16 had hij de kans maar de doelman veerde hoog op en ontnam Steven die kans. Bij het neerkomen echter (waarschijnlijk op de elleboog van Steven) blesseerde de doelman zich blijkbaar ernstig want die bleef minutenlang op de grond liggen, omringd door “Jan en alleman”. Het was uiteindelijk onze voorzitter Alex die na 12 minuten met een draagberrie kwam aanhollen. De doelman werd er met veel moeite op gelegd en afgevoerd. De ziekenwagen was ondertussen ook aangekomen. Nog steeds stonden 11 Exstu-spelers en 4 Sphinxen op het terrein. De andere Sphinxen bleven bij hun doelman. Er waren reeds 20 minuten verlopen.

Toen Tommy de Sphinxen vroeg of zij het nog zagen zitten om verder te spelen besloten deze laatsten plots de wedstrijd te staken. De vraag zelf en de wijze van vraagstelling van Tommy waren blijkbaar niet in lijn met de waarden respect en diplomatie (aldus de Sphinxen).
Geen verderzetting van de tweede helft meer en dus bleef de stand 1 – 2. Of is het een forfaitnederlaag voor de Sphinxen 5 – 0 ?

Later in de roeiclub, waar we onze derde helft spelen, kwamen ook de Sphinx-spelers toe. We vernamen dat hun doelman een gebroken rib en een geperforeerde (klap)long had. Een spoedig herstel gewenst vanwege Exstu.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Wouter, Roeland, Stijn – Sofiane, Lode, Dario, Wiert – Steven DC, Isha

NG City – Exstu : 11/11/2022

Gepost door op 11 Nov 2022 | Tagged als: Seizoen 2022-2023

NG City – Exstu : 4 – 3 (Doelpunten : Wiert, Sofiane, Lukas Was : Tahar)

Net voor de wedstrijd bleken we nog maar met 8 te zijn. Tot Tahar en zijn 2 broers Ismail en Anes hun opwachting maakten. Net met 11 en NG City gaf ons op de koop toe nog een reservespeler (Hamza).

NG City is een ploeg met vooral (zeer) jonge voetballers. Exstu kon dan ook heel moeilijk het tempo volgen van deze vinnige en snelle spelers. Reeds in de 2e minuut kwam een NG-er alleen voor Chris in de 16 na een centrale doorsteekpas maar onze doelman liet zich niet in de luren leggen met een prima duik en klemvaste bal. Nipt de 1 – 0 vermeden. NG bleef op zijn élan doorgaan maar het bleef vooral bij veel balbezit, gedribbel, kunstjes en passen achteruit. Exstu vond dit prima zo, zolang de NG maar niet tot aan het Exstu-doel kwam. Ismail mocht dan voor Exstu een vrije trap nemen vanop 20m maar die leverde niks op. Dan in de 27e minuut, tegen de gang van het spel in, kwam Exstu op voorsprong. Lange pas van Tahar, samenspel Lukas en Wiert en deze laatste verschalkte de doelman : 0 -1. Lukas en Anes trapten elk op hun beurt ook nog eens op doel maar scoren gebeurde niet meer.

Na rust trachtte de NG zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen maar het kwam er niet van. Te slordig of egoïstisch in de afwerking ofwel zat Chris ertussen. Het was pas na een kwartier dat de NG hun eerste echte kans hadden met een knappe borstcontrole en dito schot maar de bal zoefde naast. Een vrije trap nadien net voor de 16 bracht ook al geen soelaas voor de NG. Chris stond op de juiste plek. Exstu stelde daar een gekraakt schot van Anes tegenover.
In minuut 45 echter ging Tahar iets te gretig door op de hielen van een NG-spits en Tarek floot onverbiddelijk voor strafschop. Chris in de goede hoek maar te goed getrapt : 1 – 1. Vervolgens was het aan Anes om met een afstandsschot te proberen scoren maar die bal ging over. Bij een tegenaanval van de NG blokkeerde Sien in de 16 het schot van de NG-spits (bal in hoekschop) maar daarbij blesseerde Sien zich aan de enkel. Hij moest het terrein verlaten.
Daarop was het Exstu dat in de 54e minuut een strafschop verzilverde toen een NG-er te lang de kwaliteit van het Exstu-truitje testte van Isha die zich slim liet vallen. Geen discussie en Sofiane bracht Exstu terug op voorsprong : 1 – 2. De vreugde was echter van korte duur want bij de daarop volgende aanval op links werd een knappe voorzet afgeleverd tot aan de 2e paal waar de bal van dichtbij werd ingeschoten : 2 – 2.
En toen ging het heel snel. Twee minuten later kwam NG voor de eerste maal op voorsprong : 3 – 2. Maar ook voor NG was de vreugde van korte duur want opnieuw 2 minuten later kopte Lukas een botsende bal simpelweg voorbij de verbouwereerde doelman : 3 – 3.
Zoals je merkt, was het spel in evenwicht en hadden beide ploegen hun kansen. Chris had nog een mooie parade in petto voor een doorgebroken NG-er, Lukas lobte ook nog eens (onbegrijpelijk) naast en een flipperkastactie voor doel van Chris werd net niet afgewerkt. Oef ! Iets later kopte Sofiane op hoekschop net naast en de NG zorgde bijna nog voor een own-goal.
Het was echter in de 83e minuut dat NG City de winningstreffer lukte via een schot van dichtbij. De tweede helft duurde uiteindelijk 48 minuten zonder dat er een reden was om langer te spelen dan de gebruikelijke 35. Scheidsrechter Tarek (trainer NG City) ???

Exstu speelde met : Chris – Tahar, Ismail, Yannick, Sien – Sofiane, Bart L., Wiert, Lukas – Isha, Anes (Hamza)