Exstu- Sphinx Cinema : 1 – 2 (Doelpunt : Sofiane Was : Dario)

Net met 11 deze avond en daarbij voor de eerste maal Stijn Van Geyte die zich blijkbaar genoeg hersteld voelde. Na 6 maanden speelde hij een degelijke partij. Welkom terug.

Het begin van dit verslag kan op dezelfde manier geschreven worden als dat van de wedstrijd tegen SK Bellem van enkele weken terug. Exstu werd opnieuw na 30 seconden koud gepakt na een centrale doorsteekpas en lateraal afleggen. Chris kansloos : 0 – 1. We leren niet uit onze fouten !
De Sphinxen waren duidelijk de beter voetballende ploeg en technisch was het ook zekerder. De balcontrole bij Exstu was niet altijd zuiver en de 2e bal na duel was steevast voor de Sphinx. Dit resulteerde dan natuurlijk in constante aanvallen op het Exstu-doel. Chris moest een paar keer buiten de 16 tussenkomen om aanvallen af te slaan. In de 17e minuut moest Chris met een prachtige parade een afstandsschot net buiten de 16 uit doel zweven. Niettemin, 5 minuten later was het al weer raak toen een Sphinx op rechts tot de achterlijn doorging, aflegde, echter in de voeten van Stijn/Guy die de bal niet wisten weg te werken. Een Sphinx zat er sneller op en duwde simpelweg van dichtbij binnen : 0 – 2.
Het was wachten tot diep in de eerste helft alvorens Exstu met een afstandsschot, weliswaar tussen de palen, haar eerste kans had. Het schot van Wouter was echter te zwak om de doelman te verrassen. Nog iets later mocht Exstu zijn tweede kans wagen bij een vrije trap op de 16 (net geen strafschop). Het schot van Wiert strandde in de muur en de herneming door Lode werd naast getrapt. Net voor rust kreeg Exstu een hoekschop. De bal bleef wat in vele voeten hangen tot Sofiane de bal ontfutselde en van kortbij de bal in doel schoot : 1 – 2. Een opsteker net voor rust.

Exstu ving de tweede helft aan met goede moed na dat doelpunt hopende om zo snel mogelijk langszij te komen. In de 2e minuut probeerde Steven DC als eerste om dat te verwezenlijken. In de 16 had hij de kans maar de doelman veerde hoog op en ontnam Steven die kans. Bij het neerkomen echter (waarschijnlijk op de elleboog van Steven) blesseerde de doelman zich blijkbaar ernstig want die bleef minutenlang op de grond liggen, omringd door “Jan en alleman”. Het was uiteindelijk onze voorzitter Alex die na 12 minuten met een draagberrie kwam aanhollen. De doelman werd er met veel moeite op gelegd en afgevoerd. De ziekenwagen was ondertussen ook aangekomen. Nog steeds stonden 11 Exstu-spelers en 4 Sphinxen op het terrein. De andere Sphinxen bleven bij hun doelman. Er waren reeds 20 minuten verlopen.

Toen Tommy de Sphinxen vroeg of zij het nog zagen zitten om verder te spelen besloten deze laatsten plots de wedstrijd te staken. De vraag zelf en de wijze van vraagstelling van Tommy waren blijkbaar niet in lijn met de waarden respect en diplomatie (aldus de Sphinxen).
Geen verderzetting van de tweede helft meer en dus bleef de stand 1 – 2. Of is het een forfaitnederlaag voor de Sphinxen 5 – 0 ?

Later in de roeiclub, waar we onze derde helft spelen, kwamen ook de Sphinx-spelers toe. We vernamen dat hun doelman een gebroken rib en een geperforeerde (klap)long had. Een spoedig herstel gewenst vanwege Exstu.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Wouter, Roeland, Stijn – Sofiane, Lode, Dario, Wiert – Steven DC, Isha