NG City – Exstu : 4 – 3 (Doelpunten : Wiert, Sofiane, Lukas Was : Tahar)

Net voor de wedstrijd bleken we nog maar met 8 te zijn. Tot Tahar en zijn 2 broers Ismail en Anes hun opwachting maakten. Net met 11 en NG City gaf ons op de koop toe nog een reservespeler (Hamza).

NG City is een ploeg met vooral (zeer) jonge voetballers. Exstu kon dan ook heel moeilijk het tempo volgen van deze vinnige en snelle spelers. Reeds in de 2e minuut kwam een NG-er alleen voor Chris in de 16 na een centrale doorsteekpas maar onze doelman liet zich niet in de luren leggen met een prima duik en klemvaste bal. Nipt de 1 – 0 vermeden. NG bleef op zijn élan doorgaan maar het bleef vooral bij veel balbezit, gedribbel, kunstjes en passen achteruit. Exstu vond dit prima zo, zolang de NG maar niet tot aan het Exstu-doel kwam. Ismail mocht dan voor Exstu een vrije trap nemen vanop 20m maar die leverde niks op. Dan in de 27e minuut, tegen de gang van het spel in, kwam Exstu op voorsprong. Lange pas van Tahar, samenspel Lukas en Wiert en deze laatste verschalkte de doelman : 0 -1. Lukas en Anes trapten elk op hun beurt ook nog eens op doel maar scoren gebeurde niet meer.

Na rust trachtte de NG zo snel mogelijk op gelijke hoogte te komen maar het kwam er niet van. Te slordig of egoïstisch in de afwerking ofwel zat Chris ertussen. Het was pas na een kwartier dat de NG hun eerste echte kans hadden met een knappe borstcontrole en dito schot maar de bal zoefde naast. Een vrije trap nadien net voor de 16 bracht ook al geen soelaas voor de NG. Chris stond op de juiste plek. Exstu stelde daar een gekraakt schot van Anes tegenover.
In minuut 45 echter ging Tahar iets te gretig door op de hielen van een NG-spits en Tarek floot onverbiddelijk voor strafschop. Chris in de goede hoek maar te goed getrapt : 1 – 1. Vervolgens was het aan Anes om met een afstandsschot te proberen scoren maar die bal ging over. Bij een tegenaanval van de NG blokkeerde Sien in de 16 het schot van de NG-spits (bal in hoekschop) maar daarbij blesseerde Sien zich aan de enkel. Hij moest het terrein verlaten.
Daarop was het Exstu dat in de 54e minuut een strafschop verzilverde toen een NG-er te lang de kwaliteit van het Exstu-truitje testte van Isha die zich slim liet vallen. Geen discussie en Sofiane bracht Exstu terug op voorsprong : 1 – 2. De vreugde was echter van korte duur want bij de daarop volgende aanval op links werd een knappe voorzet afgeleverd tot aan de 2e paal waar de bal van dichtbij werd ingeschoten : 2 – 2.
En toen ging het heel snel. Twee minuten later kwam NG voor de eerste maal op voorsprong : 3 – 2. Maar ook voor NG was de vreugde van korte duur want opnieuw 2 minuten later kopte Lukas een botsende bal simpelweg voorbij de verbouwereerde doelman : 3 – 3.
Zoals je merkt, was het spel in evenwicht en hadden beide ploegen hun kansen. Chris had nog een mooie parade in petto voor een doorgebroken NG-er, Lukas lobte ook nog eens (onbegrijpelijk) naast en een flipperkastactie voor doel van Chris werd net niet afgewerkt. Oef ! Iets later kopte Sofiane op hoekschop net naast en de NG zorgde bijna nog voor een own-goal.
Het was echter in de 83e minuut dat NG City de winningstreffer lukte via een schot van dichtbij. De tweede helft duurde uiteindelijk 48 minuten zonder dat er een reden was om langer te spelen dan de gebruikelijke 35. Scheidsrechter Tarek (trainer NG City) ???

Exstu speelde met : Chris – Tahar, Ismail, Yannick, Sien – Sofiane, Bart L., Wiert, Lukas – Isha, Anes (Hamza)