Safarkes Wachtebeke – Exstu : 3 – 3 (Doelpunten : Isha, Rupert, Dario Was : ?)

Vanavond waren we met 13 spelers mede door opnieuw de aanwezigheid van Koen (vriend van Yannick) en vooral de eerste verschijning van Rupert dit seizoen (B-speler) en de come-back van Dries Linhout met zoon Robbe aan zijn zij. Deze laatste 3 kwamen op het terrein net toen de scheidsrechter de wedstrijd op gang floot. Bleken ze eerder op het verkeerde (oude) terrein te staan ergens tussen de gebouwen van Arcelor Mital. Ja, ’t is lang geleden dat ze nog eens voor Exstu speelden hé. Spelen zonder opwarming dan maar.

Stijn De Leeuw en Bart Hertveldt waren de T’s van dienst en zorgden voor de vervangingen.

Exstu mocht de wedstrijd starten en nam het heft in handen. Na enkele minuten bleek reeds dat Exstu dominanter was en continu op de helft van de Safarkes zou vertoeven. Het was dan ook een verrassing dat na 5 minuten de Safarkes op voorsprong kwamen. Hun spits werd het straatje ingestuurd, Stijn G. trachtte aan te klampen en werd net voor de grote rechthoek uitgekapt waarna de uitgekomen Chris netjes werd gelobd, top afwerking : 1 – 0. Niet getreurd echter, Exstu was sterker in het spel en de doelpunten zouden wel volgen. In de verdediging trokken Dries en zoon Robbe goed hun plan maar Dries moest reeds vervangen worden na 10 minuten, een beetje op de adem getrapt. Ja, het spelpeil bij Exstu vraagt nu éénmaal meer conditie dan een mountainbikeritje met vrouwlief op zondag. Op de linkerflank was Rupert dan weer zijn zelve. Technisch sterk en goed in de passing. Ondanks de dominantie moet gezegd worden dat Exstu geen echte kansen kreeg. Het waren meer pogingen die net niet konden worden vertaald naar doelkansen, laat staan doelpunten. Chris had echter ook nog geen bal gezien, enkel twee oprapertjes. Rusten dus met een achterstand.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft al moet gezegd dat de zuivere doelkansen voor Exstu er nu wel waren. De gelijkmaker bleef toch uit en de Safarkes kregen nu ook hun kansen. Na een kwartier was het dan uiteindelijk toch raak. Een Exstu-aanval raakte tot in de 16 van de Safarkes waar Isha 2 verdedigers al dribbelend uitschakelde en met rechts zou binnentikken. Zou, want Isha is linksvoetig en besliste dus om eerst nog eens 180 graden te draaien naar zijn linkervoet om dan magistraal de bal in de linker kruising te plaatsen : 1 – 1. Een Messiaans doelpunt zou ik zeggen. En de Exstu-trein raasde verder. Aanval na aanval werd opgezet om de voorsprong te bekomen. Na een aanval op links kon Wiert Rupert perfect centraal lanceren die alleen op de doelman kon afgaan. Het leek erop dat de doelman de stuitende bal zou klemmen maar dat was zonder de schoenmaat 41 gerekend van Rupert die er net de tip kon tegenplaatsen en aldus met een lob de doelman te grazen nam : 1 – 2. Knap en snel gespeeld, een Mo-Salah-iaans doelpunt zou ik zeggen. Het was dan ook zeer vervelend dat bij een volgend sprintje Rupert een pijnscheut voelde in de hamstring en de wedstrijd moest verlaten. Vijf minuten later was het boeken toe voor de Safarkes toen Wiert, na een mooie combinatie vanuit de verdediging, met een laterale pas Dario kon bereiken die als een duivel uit een doosje sprintte en de bal strak in de korte hoek inschoot : 1 – 3. Een Batshuayiaans doelpunt zou ik zeggen.

Met nog 5 minuten voor de boeg dacht Exstu de buit binnen te hebben maar dat was zonder de Safarkes hun jonge doorzettingsvermogen gerekend. Zij openden opnieuw het boek en begonnen mee te lezen. In die mate dat reeds 2 minuten later de aansluitingstreffer in doel lag. Spits op links gelanceerd door de verdediging en de bal onder onze doelman doorgeschoven : 2 – 3. Eventjes vloeken toch. En op het einde kreeg Exstu nog het deksel op de neus. Een vrije trap op de rechterflank werd voor doel gezwiept alwaar Dries de bal met het hoofd trachtte te ontzetten maar tot ieders verbazing het enkel zijn kruin was die de bal beroerde en deze in eigen doel belandde : 3 -3. Een Abdulelah Al-Amriaans doelpunt zou ik zeggen (speler van Saoedi-Arabië WK 2022). Sneu toch, temeer omdat met duidelijke intentie was gekopt !!

Er werd onmiddellijk afgefloten. Nadien in de kantine werden we getrakteerd door de Safarkes op heel wat frituurhapjes. Lekker bij een goed biertje.

Exstu speelde met : Chris – Dries, Robbe, Miel, Stijn, Yannick – Sofiane, Lukas, Rupert, Dario, Koen – Wiert, Isha

Misschien een tip voor de T’s bij de volgende wedstrijden. Als Dries zich nog eens zelf uitnodigt tot het meespelen moeten we hem misschien eerder in de spits plaatsen (Dries was ooit spits !). Zodoende kan hij daar zijn koptalent ten volle benutten en scoren ten VOORDELE van Exstu. Een Lukakuiaans doelpunt zou ik zeggen. Mocht Dries zich echter niet meer aanmelden dan kan deze wedstrijd aangenomen worden als “real closure of a football career”. Hij heeft er echt alles uitgehaald.

De kerstperiode nadert met rasse schreden en de 3 koningen komen er dan ook binnenkort aan.
Deze avond mochten we dus 3 spelers verwelkomen uit het Oosten (tov Wachtebeke) die met hun mechanische kameel weliswaar te laat aankwamen. Hieronder een foto genomen net voor de wedstrijd (je merkt dit aan de glimlach die echter verdwenen was bij het laatste doelpunt). Zij brachten elk dit keer geen goud, mirre en wierook mee maar een doelpunt, wilskracht en een eigendoelpunt. Exstu bedankt hen van harte voor deze geschenken.

Misschien bij deze ook een fout rechtzetten dat onlangs op sociale media te lezen was. In tegenstelling tot was gemeld is het wel degelijk Rupert die op de foto staat en niet een bastard geadopteerde Oekraïner. Onze voorzitter Alex moet dan ook niet vrezen voor een financiële impact op de Exstu-balans.