Vet. Bellem – Exstu : 29/04/2022

Gepost door op 29 Apr 2022 | Tagged als: Seizoen 2021-2022

Vet. Bellem – Exstu : 3 – 3 (Doelpunten : Lukas, Wiert, Dario Was : Wouter)

Net 12 man waarbij 3 jongelingen ons kwamen versterken : Dario, Siem en Jasper Vanwildemeersch (inderdaad, de oudste zoon van).

In de eerste helft bleek Exstu niet echt wakker en eerder op lemen benen te spelen. De Vets kregen een aantal zuivere kansen en dat binnen de eerste 10 minuten. Het was dan ook geen verassing dat het tegendoelpunt er kwam nadat de rechter buitenspeler in de grote rechthoek los 3 man uitschakelde (te weinig weerstand) en de bal tussen de benen van de uitkomende Chris kon binnentikken : 1 – 0. Het bleek niet echt een wake-up call maar toch slaagde Exstu erin om na een snedige counter via Lukas tegen te scoren : 1 – 1. De Vets bleven echter gevaarlijke acties opzetten, waaronder een schot dat de deklat schuurde (nadien in hoekshop gewerkt door Stijn).

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld met een aandringend Bellem en een Exstu dat probeerde. Op een doorsteekpas centraal door de Exstu-verdediging mocht een Vet vanaf de middenlijn moederziel alleen op Chris afgaan en onze doelman werd opnieuw door de benen gespeeld : 2 – 1. Nog geen 5 minuten later mocht een Vet op de rechterkant zich opnieuw zonder al teveel tegenstand de rechthoek binnenkomen en het afleggertje werd gretig binnengetikt : 3 – 1. Toch wat gevloek bij zoveel nonchalance. Echter het onverhoopte gebeurde. Exstu vocht zich tot 2 maal toe terug in de wedstrijd. Eerst kon Wiert een mooie aanval knap afronden met een schicht in de rechterbovenhoek : 3 – 2 (de goale van Bellem was geboren). Nadien, na een laterale voorzet op rechts, was het Dario die de bal rustig van dichtbij controleerde en de doelman vloerde : 3 – 3. Het venijn zat nog in de staart toen een voorzet werd verstuurd tot in de grote rechthoek en een Vet de bal kon binnentikken, ware het niet dat hij net achter Wouter stond en dus buitenspel.
Een verdiend gelijkspel waarbij toch het gevoel overheerste dat hier moest worden gewonnen. Vanavond was ook de 2e wedstrijd op rij dat we op echt gras speelden … en we zijn het inderdaad niet meer gewoon.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Sofian, Stijn, Jasper – Lukas, Wouter, Thiemo, Siem, Lode – Dario, Wiert

BV Maldegem – Exstu : 23/04/2022

Gepost door op 23 Apr 2022 | Tagged als: Seizoen 2021-2022

BV Maldegem – Exstu 6 – 5 (doelpunten: Anes 2, Lukas en Wiert, 1 Own goal; was: Lukas)

Zaterdagnamiddagvoetbal, het blijft een moeilijk verhaal, zelfs voor een verplaatsing naar het sympathieke & gastvrije BV Maldegem. Gelukkig kregen we nog 11 man bij elkaar, al was het even puzzelen om een ploeg op te stellen (amper verdedigers).

Op een hobbelig veld vol madeliefjes en paardenbloemen werd er afgetrapt onder een aangename lentezon. Lukas had de eerste pogingen in huis voor Exstu, met 2 gekruiste schoten. Aan de overkant aarzelde Chris even bij een tussenkomst, met een corner tot gevolg – zonder erg. Na een afgewende aanval van Exstu kwam de bal op rechts bij Ismail, die voor bracht tot bij broer Anes aan de 2e paal, en die tikte knap in 1 tijd binnen (0 – 1). Jammer genoeg ging kort daarop een uittrap van Chris fout, en kon Maldegem onderscheppen en meteen tegenscoren (1 – 1). De wedstrijd ging nu vlot op en af. Lukas brak uit en legde naast de keeper in doel (1 – 2). Maldegem nam dan over, en mikte eerst nog op de paal, om een paar minuten later gelijk te maken. Chris kon aanvankelijk nog pareren, maar een goed gevolgde Borus kon binnentikken (2 – 2). Maar zie, nog voor de rust kon Anes de Maldegemse linkerflank oprollen, en met medewerking v/e verdediger Exstu voor de 3e keer ! op voorsprong brengen (2 – 3).

Na de rust kon Exstu snel uitlopen tot 2 – 4, toen Filip (geronseld via Alex) goed inspeelde op Wiert, en die in 2 tijden kon afwerken. Het sein voor Maldegem om te reageren : na een actie op links werd de bal over Chris in doel gestoken (3 – 4), en balverlies achterin bij Exstu gaf Maldegem de kans om gelijk te maken (4 – 4). Exstu viel nu terug, en zelfs met 10 man (1 speler met geel 5’ naar de kant) kon Maldegem voor het eerst voorkomen met een schot in de korte hoek (5 – 4). Het betere samenspel bij Maldegem resulteerde in een 6 – 4 voorsprong, toen een mannetje werd vrijgespeeld aan de 2e paal. Toch gaf Exstu niet af : Anes kon nog tegenprikken tot 6 – 5, en kort voor affluiten kwam hij alleen voor de keeper, maar die kwam goed uit. Geen 6 – 6 dus, en vooral jammer voor Anes, die speelde voor 2 en een hattrick scoorde. De voltallige gelegenheidsploeg verdient evenwel een pluim, want 5x scoren op Maldegem is wellicht nooit eerder gebeurd. Achteraf kregen we traditiegetrouw nog een boterkoek van onze gastheren, merci !

Exstu speelde met : Chris – Ismail, Wouter, Bart L. en Stijn – Lukas, Filip, Anes en Pieter – Thiemo en Wiert

Exstu – NG City : 01/04/2022

Gepost door op 01 Apr 2022 | Tagged als: Seizoen 2021-2022

Exstu – NG City 4 – 2 (doelpunten: Anes 2, Yassine en Issam ; was: Thiemo)

Een bizarre avond .. Het aantal effectieve spelers ging zelfs vrijdag nog op en af, dus bracht Sofiane wat extra volk mee (5 man), voor alle zekerheid. Eerst leken we zo wat ruim te zitten, maar uiteindelijk pakte z’n initiatief goed uit, want zowel Peter als Guy moesten al halverwege de eerste helft afhaken, zodat we met 12 overbleven.

Exstu begon dus in een onuitgegeven opstelling, met 2 poules spelers die onderling wisselden – uw verslaggever had z’n werk. NG City kwam 0 – 1 en 0 – 2 voor, maar toen Guy en Peter afhaakten en iedereen min of meer op dezelfde plek bleef spelen, kwamen de kansjes. De grootste was voor Wiert, maar hij knalde pardoes op de keeper. Issam kon net voor rust op vrije trap de aansluitingstreffer maken : 1 – 2.

Na de rust nam Exstu een snelle start, en kon Anes na een mooie aanval de 2 – 2 maken. Thiemo knalde nog over, en Exstu leek zelfs gelijk te komen, maar scheids Tarek had buitenspel gezien. De wedstrijd verliep evenwichtig, en het animo nam toe. Exstu zag de resterende speeltijd wegtikken, maar Issam kon met een gekruiste plaatsbal dan toch Exstu op voorsprong brengen : 3 – 2. Scheids Tarek had nu z’n handen vol om de gemoederen in het gareel te houden, maar er werd toch nog gescoord : onze youngster Anes scoorde de verlossende treffer : 4 – 2 !
Chris – Stijn, Guy, Yannick – Sofiane, Anes, Peter – Thiemo en Wiert (slechts 8 A-spelers, dus …) en 5 extra gastspelers.