BV Maldegem – Exstu 6 – 5 (doelpunten: Anes 2, Lukas en Wiert, 1 Own goal; was: Lukas)

Zaterdagnamiddagvoetbal, het blijft een moeilijk verhaal, zelfs voor een verplaatsing naar het sympathieke & gastvrije BV Maldegem. Gelukkig kregen we nog 11 man bij elkaar, al was het even puzzelen om een ploeg op te stellen (amper verdedigers).

Op een hobbelig veld vol madeliefjes en paardenbloemen werd er afgetrapt onder een aangename lentezon. Lukas had de eerste pogingen in huis voor Exstu, met 2 gekruiste schoten. Aan de overkant aarzelde Chris even bij een tussenkomst, met een corner tot gevolg – zonder erg. Na een afgewende aanval van Exstu kwam de bal op rechts bij Ismail, die voor bracht tot bij broer Anes aan de 2e paal, en die tikte knap in 1 tijd binnen (0 – 1). Jammer genoeg ging kort daarop een uittrap van Chris fout, en kon Maldegem onderscheppen en meteen tegenscoren (1 – 1). De wedstrijd ging nu vlot op en af. Lukas brak uit en legde naast de keeper in doel (1 – 2). Maldegem nam dan over, en mikte eerst nog op de paal, om een paar minuten later gelijk te maken. Chris kon aanvankelijk nog pareren, maar een goed gevolgde Borus kon binnentikken (2 – 2). Maar zie, nog voor de rust kon Anes de Maldegemse linkerflank oprollen, en met medewerking v/e verdediger Exstu voor de 3e keer ! op voorsprong brengen (2 – 3).

Na de rust kon Exstu snel uitlopen tot 2 – 4, toen Filip (geronseld via Alex) goed inspeelde op Wiert, en die in 2 tijden kon afwerken. Het sein voor Maldegem om te reageren : na een actie op links werd de bal over Chris in doel gestoken (3 – 4), en balverlies achterin bij Exstu gaf Maldegem de kans om gelijk te maken (4 – 4). Exstu viel nu terug, en zelfs met 10 man (1 speler met geel 5’ naar de kant) kon Maldegem voor het eerst voorkomen met een schot in de korte hoek (5 – 4). Het betere samenspel bij Maldegem resulteerde in een 6 – 4 voorsprong, toen een mannetje werd vrijgespeeld aan de 2e paal. Toch gaf Exstu niet af : Anes kon nog tegenprikken tot 6 – 5, en kort voor affluiten kwam hij alleen voor de keeper, maar die kwam goed uit. Geen 6 – 6 dus, en vooral jammer voor Anes, die speelde voor 2 en een hattrick scoorde. De voltallige gelegenheidsploeg verdient evenwel een pluim, want 5x scoren op Maldegem is wellicht nooit eerder gebeurd. Achteraf kregen we traditiegetrouw nog een boterkoek van onze gastheren, merci !

Exstu speelde met : Chris – Ismail, Wouter, Bart L. en Stijn – Lukas, Filip, Anes en Pieter – Thiemo en Wiert