Vet. Bellem – Exstu : 3 – 3 (Doelpunten : Lukas, Wiert, Dario Was : Wouter)

Net 12 man waarbij 3 jongelingen ons kwamen versterken : Dario, Siem en Jasper Vanwildemeersch (inderdaad, de oudste zoon van).

In de eerste helft bleek Exstu niet echt wakker en eerder op lemen benen te spelen. De Vets kregen een aantal zuivere kansen en dat binnen de eerste 10 minuten. Het was dan ook geen verassing dat het tegendoelpunt er kwam nadat de rechter buitenspeler in de grote rechthoek los 3 man uitschakelde (te weinig weerstand) en de bal tussen de benen van de uitkomende Chris kon binnentikken : 1 – 0. Het bleek niet echt een wake-up call maar toch slaagde Exstu erin om na een snedige counter via Lukas tegen te scoren : 1 – 1. De Vets bleven echter gevaarlijke acties opzetten, waaronder een schot dat de deklat schuurde (nadien in hoekshop gewerkt door Stijn).

Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld met een aandringend Bellem en een Exstu dat probeerde. Op een doorsteekpas centraal door de Exstu-verdediging mocht een Vet vanaf de middenlijn moederziel alleen op Chris afgaan en onze doelman werd opnieuw door de benen gespeeld : 2 – 1. Nog geen 5 minuten later mocht een Vet op de rechterkant zich opnieuw zonder al teveel tegenstand de rechthoek binnenkomen en het afleggertje werd gretig binnengetikt : 3 – 1. Toch wat gevloek bij zoveel nonchalance. Echter het onverhoopte gebeurde. Exstu vocht zich tot 2 maal toe terug in de wedstrijd. Eerst kon Wiert een mooie aanval knap afronden met een schicht in de rechterbovenhoek : 3 – 2 (de goale van Bellem was geboren). Nadien, na een laterale voorzet op rechts, was het Dario die de bal rustig van dichtbij controleerde en de doelman vloerde : 3 – 3. Het venijn zat nog in de staart toen een voorzet werd verstuurd tot in de grote rechthoek en een Vet de bal kon binnentikken, ware het niet dat hij net achter Wouter stond en dus buitenspel.
Een verdiend gelijkspel waarbij toch het gevoel overheerste dat hier moest worden gewonnen. Vanavond was ook de 2e wedstrijd op rij dat we op echt gras speelden … en we zijn het inderdaad niet meer gewoon.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Sofian, Stijn, Jasper – Lukas, Wouter, Thiemo, Siem, Lode – Dario, Wiert