January 2020

Maandelijks archief

Exstu – Vet. Aalter : 31/01/2020

Gepost door op 31 Jan 2020 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Exstu – Vet. Aalter : 5 – 5 (Doelpunten : Lukas 2, Wiert, Peter, Jens Was : Tommy)

Tahar kwam al de 4e wedstrijd op rij ons vervoegen (en zal blijkbaar als A-speler blijven) alsook Pieter die kwam ontstressen na de examens. Na enkele weken afwezigheid, ook wegens examens, was Stijn terug van de partij. Als laatste vermelding was er ook nog Koen DB die nog eens zin had de voetbalschoenen aan te trekken. Met 13 dus om de wedstrijd aan te vangen. De veteranen zorgden voor de scheidsrechter (waarvoor dank) aangezien onze Bart met heupproblemen niet kon aantreden. Als we advies mogen geven : Bart, laat het lopen en fietsen en al wat fysieke inspanning vraagt en schakel over op vogelpikken of snookeren.

Het werd uiteindelijk een boeiende partij met een toch duidelijk beter voetballend Aalter maar daar tegenover een niet opgevend Exstu !

De veteranen mochten de partij aftrappen en gaven onmiddellijk blijk van het betere spel en waren sterker in de duels. Dit resulteerde in de eerste 10 minuten met een bal net voorlangs en 2 maal een schot op de paal. Dit kon tellen. Het is niet dat Exstu onderlag want we hadden ook onze kansen al waren die niet echt uitgesproken. Toch was het Exstu dat op voorsprong kwam toen de rechtsback van Aalter iets te lang treuzelde en zich de bal liet ontfutselen door onze wervelwind Lukas. Die ging schuin op doel af en verschalkte de doelman met een lage plaatsbal : 1 -0. Na opnieuw een dot van een kans voor Aalter ging een bal vanuit de Exstu verdediging netjes van voet tot voet tot bij Jens die tegen de achterlijn een mooie voorzet richting 2e paal gaf waar Peter niet aarzelde en de bal hoog in doel joeg : 2 – 0. Exstu had eerder al een paar keer heel gevaarlijk proberen uitvoetballen vanuit de verdediging, met balverlies tot gevolg, voornamelijk vanwege de veteranen die de man in balbezit direct onder druk plaatste. Echter bij het zoveelste balverlies voor de 16, stond Chris te ver uit doel die daarop met een lob werd uitgeschakeld : 2 – 1 en de verwachte aansluitingstreffer was een feit. Kort daarop werd een veteraan de diepte ingestuurd op links die Tommy en Dries voorbij snelde en eenmaal in de rechthoek de uitkomende Chris met een gekruiste plaatsbal te grazen nam : 2 – 2. Alles te herdoen voor Exstu. En daar lukte het ook in. Een uit de hoogte vallende bal bleek zoveel spin te hebben dat deze bij het stuiten op de grond niet de verwachte voorwaartse beweging maakte waardoor de bezoekende doelman er zich op verkeek. Opnieuw was het Lukas die met volle gewicht en half zwevend de bal meenam met het hoofd, alle veteranen doelman incluis achter zich liet, en de bal van dichtbij in doel mocht leggen. Exstu terug op voorsprong : 3 -2. Waar Exstu ook in uitblonk deze avond was het fouten maken net voor de 16. Zo had Aalter al 3 vrije trappen gehad die ze gelukkig voor ons niet konden benutten. De 4e echter was wel raak. Netjes voorgezet vanop rechts en met de voet gedevieerd aan de 2e paal : 3 – 3. Net niet genoeg dekking in de verdediging en er werd onmiddellijk afgefloten.

Na het wat bijpraten tijdens de rust mocht Exstu de 2e helft aftrappen. De aanval werd afgeblokt en bij de daaropvolgende tegenaanval ging Tahar iets te gretig in duel in de grote rechthoek en haakte blijkbaar foutief een veteraan tegen de grond. Strafschop die feilloos in de linkerbovenhoek werd omgezet: 3 – 4. Eerste minuut nog maar en Exstu voor de eerste maal op achtervolgen aangewezen. Waar Aalter het betere van het spel had in de eerste helft was het Exstu dat beter voor de dag kwam in de tweede helft. Een aantal aanvallen werden keurig opgezet maar zuivere doelkansen kwamen echter niet echt tot stand. We hielden Aalter wel in bedwang zonder evenwel hun snelle omschakeling niet te onderschatten. En kwamen ze al eens over de middellijn, dan hadden we Dries die met een perfect uitgevoerde pass achter het steunbeen (of was het een kniezwengel ?) de aanval teniet deed. De veteranen kenden gedurende een 10-tal minuten een dip waarvan Exstu trachtte te profiteren. Eerst kwam de bal in de voeten van Peter terecht die net buiten de 16 een mooi schot afleverde richting winkelhaak maar de doelman kon het gemaakte doelpunt met een zweefsprong mooi verijdelen. Spijtig ! Echter niet getreurd. Na wat passenspel in het middenveld werd Wiert met een mooie steekpass over de verdediging gelanceerd en hij verschalkte de uitkomende doelman met een hoge lob, zij het wel in 2 tijden : 4 – 4. Die ietwat onverwachte terugkeer gaf Exstu blijkbaar nog meer zuurstof want enkele minuten later bevonden Lukas en Wiert zich in de 16 van Aalter te midden van een scrum met enkele veteranen. Lukas won de scrum en schoot van dichtbij op doel maar de doelman pareerde goed, echter tot in de voeten van de mee gesnelde Jens die eerst opnieuw op de doelman schoot maar bij de rebound toch scoorde. In 3 tijden dus 5 – 4 en Exstu terug op voorsprong met nog enkele minuten te gaan. Spijtig genoeg konden we de overwinning niet vasthouden want een Aalterse center van op links werd aan de 2e paal mooi aangenomen en keihard voorbij Chris geschoten : 5 – 5. Einde van een goede partij voetbal met een billijk gelijkspel tegen een sterke(re) en sportieve tegenstander.

Nadien gingen we zoals gewoonlijk in De Kantien onze 3e helft spelen waar Tommy trakteerde voor zijn verjaardag.

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Didier, Stijn, Dries, Tahar – Jens, Sofian, Pieter, Lukas – Wiert, Koen, Peter

Exstu – VTB Laarne : 24/01/2020

Gepost door op 24 Jan 2020 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Exstu – VTB Laarne 2 – 2 (doelpunten: Wiert en o.g. v/d VTB ; was: XXX)

Met de (gewaardeerde) inbreng van Tahar (voor de 3e week op rij) en deze keer Youssef (vriend van Tahar) kon Exstu opnieuw 13 man aan de aftrap brengen.

Uw verslaggever zocht na de aftrap nog naar een plekje op de bank, toen de eerste treffer v/d avond al een feit was : doelman Chris stond nog koud, en zag een bal op doel meteen binnengaan : 0 – 1. Exstu al na 2’ op achtervolgen aangewezen…. De gelijkmaker leek er dra aan te komen, maar Lukas besloot aan de verkeerde kant v/d paal. Een paar fasen later ontfutselde hij echter de bal aan een verdediger, legde af op Wiert en die scoorde prompt de gelijkmaker : 1 – 1. Diezelfde Wiert ging vervolgens door op links, en wou op zijn beurt een ploegmaat bedienen, waarbij een VTB’er zo vriendelijk was om z’n eigen doelman te grazen te nemen : 2 – 1. Exstu on a roll, en op een counter was het terug Lukas die eerst een schot veinsde, opnieuw Wiert bediende, die nu op de lat besloot. Wat later kreeg Exstu een penalty na een fout op Lukas, maar Sofiane mikte (opnieuw) tegen het doelhout. Bij een volgende corner ging men bij Exstu met 2 man tegelijk naar de bal, die uiteindelijk voorlangs ging. Exstu liet het in deze fase liggen, en deed zichzelf de das om toen een misverstand achterin na een bal achteruit van Youssef, een VTB’er een vrijgeleide gaf naar Chris, die dankbaar werd aanvaard : 2 – 2. Exstu bleef nog aandringen, tussen blessure-wissels door voor Wouter en Dries, maar moest ook opletten voor de counter v/d VTB.

Na de rust nam Exstu meteen weer het initiatief, al kwam de VTB ook af en toe dreigen. Exstu kon het tempo v/d eerste helft evenwel niet aanhouden, en de toeschouwers bleven wat op hun honger zitten. Wiert kon vanop rechts nog eens Thiemo aanspelen, maar die besloot naast. In de slotfase drong Exstu opnieuw aan, met een schot van Pieter naar de winkelhaak, en een parade v/d VTB-keeper, en ook Peter mikte nog eens vergeefs naar de kortste hoek. 2 – 2 dus, waarna Exstu afzakte naar de kantine v/d Gent Rugby Football Club om er te klinken op 2020, en te luisteren naar een gesmaakte Nieuwjaarsspeech van voorzitter Alex, die ons allen, en zeker de youngsters, mee terugnam in de tijd, naar de roots van Exstu, in het gezegende jaar 1970, de tijd v/d flower power, Jimmy Hendrix, Eddy Merckx e.a. toen 2 assistenten v/d Faculteit Economie v/d UG besloten dat ze toch wat aan beweging toe waren … Video v/d speech staat op de Exstu WhatsApp-groep.

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Dries, Tahar, Roeland en Didier – Sofiane, Peter, Pieter, Lukas en Youssef – Wiert en Thiemo

Sphinx Cinema – Exstu : 17/01/2020

Gepost door op 17 Jan 2020 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Sphinx Cinema – Exstu 2 – 5 (doelpunten : Lukas 3, Peter en Wiert elk 1; was : ?)

Opnieuw Tahar (via Peter) en ook Wannes (via Yannick) kwamen Exstu versterken, zodat het 13 man aan de aftrap kon brengen.

De wedstrijd begon met een valse noot, want na een (te) korte terugspeelbal van Tahar maaide Chris over de bal, en had een Sphinx maar voor het inleggen : meteen 1 – 0. Gelukkig was Chris z’n overbuur Juan in een even gulle bui : hij liet een lage voorzet uit z’n handen glippen, en Wiert strafte af : meteen 1 – 1. Exstu stoomde door, Lukas snelde weg, omspeelde de keeper en prikte de 1 – 2 op het bord. Kort daarop stak Rupert nog eens diep op onze hazewind, en opnieuw was er geen houden aan Lukas. Bal naast de keeper in doel gestoken en 1 – 3. Een heftig begin, maar daarna viel de wedstrijd wat stil. Exstu kwam er wél bij wijlen mooi uit, maar reële kansen kwamen er niet meer. En als de Sphinx dan eens gevaarlijk werd, zat Tahar er steeds gevat tussen. In de slotfase van de 1e helft kopte een Sphinx alsnog een prima kans naast, en lobde Wiert nipt over de lat.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, tot Exstu opnieuw een tussenspurt plaatste : Sofiane lanceerde Lukas, die met z’n 3e treffer v/d avond voor de 1 – 4 zorgde, en wat later kwam Peter voor de keeper en kon de bal in de kluts meenemen, om vervolgens van bijna op de doellijn, en dus vanuit een bijzonder scherpe hoek, de 1 – 5 nog in het doel te werken. De Sphinx werd voor z’n aanvalslust nog beloond met een fraaie krul in de winkelhaak, en zo werd het uiteindelijk 2 – 5. Een prima overwinning !

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Tahar, Wannes en Tommy – Yannick, Sofiane, Rupert, Lukas en Peter – Thiemo en Wiert

Ol. Burst – Exstu : 10/01/2020

Gepost door op 10 Jan 2020 | Tagged als: Seizoen 2019-2020

Olympia Burst – Exstu: 5 – 3 (Doelpunten : Sofian, Rupert en Wouter Was : Sofian)

Eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en 3 gastspelers deze avond om toch aan 12 spelers te geraken. Yannick had Vito mee (blijkbaar een scheidsrechter), Peter had Tahar mee en Thiemo had opnieuw Ben meegebracht (collega Ageas). Burst zat met ongeveer 6 man op de bank !
Tahar bleek een goede aanwinst want snel, sterk in de duels en technisch bekwaam. Toch een verademing in de verdediging als libero deze avond want Exstu bracht er uiteindelijk niks van terecht. Burst was doorlopend de betere.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat na 10 minuten de bal al voor de eerste maal in het netje lag. Een OB-er mocht na infiltratie in de 16 de bal kruiselings naast Chris plaatsen : 1 -0. We zagen de bui al hangen toen de lange en struise doelman van Burst echter, bij een tegenaanval van Exstu, nodeloos verder doorging op Tahar in de grote rechthoek. Strafschop die door Sofiane met wat geluk werd omgezet : 1 – 1. Burst bleef de aanvallen verder opzetten en vooral op onze linkerflank werden we er regelmatig afgelopen. Gelukkig voor ons ging de bal er telkenmale langs de juiste kant van het doel voorbij. Dit kon natuurlijk niet blijven duren en de zoveelste verschijning in de grote rechthoek resulteerde opnieuw in een voorsprong voor Burst : 2 – 1. En kijk, een zelfde scenario ontspon zich als eerder. Bij een schaarse aanval van Exstu trachtte Vito zich voorbij enkele OB-ers te murwen in de grote rechthoek en de bal raakte daarbij duidelijk de arm van de tegenspeler. Exstu kreeg opnieuw een strafschop en deze keer was het Rupert die deze zonder veel moeite omzette : 2 – 2 en Exstu onverhoopt nog in de wedstrijd. Lang konden we deze stand niet vasthouden want OB kon net voor rust de derde tegen de touwen jagen : 3 – 2.

Na rust was het Exstu die de eerste echte kans voor zijn rekening nam. Bij een aanval op links werd Wouter als winger gelanceerd en die verschalkte op een mooie manier de doelman : 3 – 3 en Exstu terug in de wedstrijd. Bij Exstu hadden echter de meesten als veruit het beste van zichzelf gegeven daar waar de OB-ers bleven komen en niet opgaven. Uiteindelijk konden ze via de snelle en technisch vaardige linkswinger nog tweemaal tegenscoren.
Een verdiende overwinning voor OB maar toch een pluim voor Exstu om niet op te geven en te blijven gaan.

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Ben, Dries, Tahar – Yannick, Sofian, Wouter, Rupert – Vito, Peter, Thiemo