Sphinx Cinema – Exstu 2 – 5 (doelpunten : Lukas 3, Peter en Wiert elk 1; was : ?)

Opnieuw Tahar (via Peter) en ook Wannes (via Yannick) kwamen Exstu versterken, zodat het 13 man aan de aftrap kon brengen.

De wedstrijd begon met een valse noot, want na een (te) korte terugspeelbal van Tahar maaide Chris over de bal, en had een Sphinx maar voor het inleggen : meteen 1 – 0. Gelukkig was Chris z’n overbuur Juan in een even gulle bui : hij liet een lage voorzet uit z’n handen glippen, en Wiert strafte af : meteen 1 – 1. Exstu stoomde door, Lukas snelde weg, omspeelde de keeper en prikte de 1 – 2 op het bord. Kort daarop stak Rupert nog eens diep op onze hazewind, en opnieuw was er geen houden aan Lukas. Bal naast de keeper in doel gestoken en 1 – 3. Een heftig begin, maar daarna viel de wedstrijd wat stil. Exstu kwam er wél bij wijlen mooi uit, maar reële kansen kwamen er niet meer. En als de Sphinx dan eens gevaarlijk werd, zat Tahar er steeds gevat tussen. In de slotfase van de 1e helft kopte een Sphinx alsnog een prima kans naast, en lobde Wiert nipt over de lat.

Na de rust aanvankelijk hetzelfde spelbeeld, tot Exstu opnieuw een tussenspurt plaatste : Sofiane lanceerde Lukas, die met z’n 3e treffer v/d avond voor de 1 – 4 zorgde, en wat later kwam Peter voor de keeper en kon de bal in de kluts meenemen, om vervolgens van bijna op de doellijn, en dus vanuit een bijzonder scherpe hoek, de 1 – 5 nog in het doel te werken. De Sphinx werd voor z’n aanvalslust nog beloond met een fraaie krul in de winkelhaak, en zo werd het uiteindelijk 2 – 5. Een prima overwinning !

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Tahar, Wannes en Tommy – Yannick, Sofiane, Rupert, Lukas en Peter – Thiemo en Wiert