Olympia Burst – Exstu: 5 – 3 (Doelpunten : Sofian, Rupert en Wouter Was : Sofian)

Eerste wedstrijd van het nieuwe jaar en 3 gastspelers deze avond om toch aan 12 spelers te geraken. Yannick had Vito mee (blijkbaar een scheidsrechter), Peter had Tahar mee en Thiemo had opnieuw Ben meegebracht (collega Ageas). Burst zat met ongeveer 6 man op de bank !
Tahar bleek een goede aanwinst want snel, sterk in de duels en technisch bekwaam. Toch een verademing in de verdediging als libero deze avond want Exstu bracht er uiteindelijk niks van terecht. Burst was doorlopend de betere.

Het was dan ook niet verwonderlijk dat na 10 minuten de bal al voor de eerste maal in het netje lag. Een OB-er mocht na infiltratie in de 16 de bal kruiselings naast Chris plaatsen : 1 -0. We zagen de bui al hangen toen de lange en struise doelman van Burst echter, bij een tegenaanval van Exstu, nodeloos verder doorging op Tahar in de grote rechthoek. Strafschop die door Sofiane met wat geluk werd omgezet : 1 – 1. Burst bleef de aanvallen verder opzetten en vooral op onze linkerflank werden we er regelmatig afgelopen. Gelukkig voor ons ging de bal er telkenmale langs de juiste kant van het doel voorbij. Dit kon natuurlijk niet blijven duren en de zoveelste verschijning in de grote rechthoek resulteerde opnieuw in een voorsprong voor Burst : 2 – 1. En kijk, een zelfde scenario ontspon zich als eerder. Bij een schaarse aanval van Exstu trachtte Vito zich voorbij enkele OB-ers te murwen in de grote rechthoek en de bal raakte daarbij duidelijk de arm van de tegenspeler. Exstu kreeg opnieuw een strafschop en deze keer was het Rupert die deze zonder veel moeite omzette : 2 – 2 en Exstu onverhoopt nog in de wedstrijd. Lang konden we deze stand niet vasthouden want OB kon net voor rust de derde tegen de touwen jagen : 3 – 2.

Na rust was het Exstu die de eerste echte kans voor zijn rekening nam. Bij een aanval op links werd Wouter als winger gelanceerd en die verschalkte op een mooie manier de doelman : 3 – 3 en Exstu terug in de wedstrijd. Bij Exstu hadden echter de meesten als veruit het beste van zichzelf gegeven daar waar de OB-ers bleven komen en niet opgaven. Uiteindelijk konden ze via de snelle en technisch vaardige linkswinger nog tweemaal tegenscoren.
Een verdiende overwinning voor OB maar toch een pluim voor Exstu om niet op te geven en te blijven gaan.

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Ben, Dries, Tahar – Yannick, Sofian, Wouter, Rupert – Vito, Peter, Thiemo