Exstu – VTB Laarne 2 – 2 (doelpunten: Wiert en o.g. v/d VTB ; was: XXX)

Met de (gewaardeerde) inbreng van Tahar (voor de 3e week op rij) en deze keer Youssef (vriend van Tahar) kon Exstu opnieuw 13 man aan de aftrap brengen.

Uw verslaggever zocht na de aftrap nog naar een plekje op de bank, toen de eerste treffer v/d avond al een feit was : doelman Chris stond nog koud, en zag een bal op doel meteen binnengaan : 0 – 1. Exstu al na 2’ op achtervolgen aangewezen…. De gelijkmaker leek er dra aan te komen, maar Lukas besloot aan de verkeerde kant v/d paal. Een paar fasen later ontfutselde hij echter de bal aan een verdediger, legde af op Wiert en die scoorde prompt de gelijkmaker : 1 – 1. Diezelfde Wiert ging vervolgens door op links, en wou op zijn beurt een ploegmaat bedienen, waarbij een VTB’er zo vriendelijk was om z’n eigen doelman te grazen te nemen : 2 – 1. Exstu on a roll, en op een counter was het terug Lukas die eerst een schot veinsde, opnieuw Wiert bediende, die nu op de lat besloot. Wat later kreeg Exstu een penalty na een fout op Lukas, maar Sofiane mikte (opnieuw) tegen het doelhout. Bij een volgende corner ging men bij Exstu met 2 man tegelijk naar de bal, die uiteindelijk voorlangs ging. Exstu liet het in deze fase liggen, en deed zichzelf de das om toen een misverstand achterin na een bal achteruit van Youssef, een VTB’er een vrijgeleide gaf naar Chris, die dankbaar werd aanvaard : 2 – 2. Exstu bleef nog aandringen, tussen blessure-wissels door voor Wouter en Dries, maar moest ook opletten voor de counter v/d VTB.

Na de rust nam Exstu meteen weer het initiatief, al kwam de VTB ook af en toe dreigen. Exstu kon het tempo v/d eerste helft evenwel niet aanhouden, en de toeschouwers bleven wat op hun honger zitten. Wiert kon vanop rechts nog eens Thiemo aanspelen, maar die besloot naast. In de slotfase drong Exstu opnieuw aan, met een schot van Pieter naar de winkelhaak, en een parade v/d VTB-keeper, en ook Peter mikte nog eens vergeefs naar de kortste hoek. 2 – 2 dus, waarna Exstu afzakte naar de kantine v/d Gent Rugby Football Club om er te klinken op 2020, en te luisteren naar een gesmaakte Nieuwjaarsspeech van voorzitter Alex, die ons allen, en zeker de youngsters, mee terugnam in de tijd, naar de roots van Exstu, in het gezegende jaar 1970, de tijd v/d flower power, Jimmy Hendrix, Eddy Merckx e.a. toen 2 assistenten v/d Faculteit Economie v/d UG besloten dat ze toch wat aan beweging toe waren … Video v/d speech staat op de Exstu WhatsApp-groep.

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Dries, Tahar, Roeland en Didier – Sofiane, Peter, Pieter, Lukas en Youssef – Wiert en Thiemo