Maandelijks archief

Red Stars – Exstu : 31/05/2019

Gepost door op 31 May 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Red Stars – Exstu 2 – 2 (doelpunten: Jeroen en Wiert ; was: ???)

Laatste wedstrijd v/ h seizoen, en het was (opnieuw) krabben om aan 11 man te geraken. De Donkere Wolk (Tars en Jeroen) hielp ons uit de nood, maar dan nog dienden we het aanbod v/e passant (? Cherif) te aanvaarden om ons elftal vol te maken, in afwachting van versterking uit ex-Ekkergem hoek (Cois en Bjarne). Captain Chris zat een lang weekendje in Frankrijk, dus nam Wouter z’n plaats in tussen de palen, en warempel, we zagen hem al snel met een flukse duik een venijnig schot uit z’n kleine hoek weren. Toch leken de Red Stars op voorsprong te komen, toen een Star de bal vanop rechts voor doel kon brengen, en een medespeler centraal in doel kon koppen, naast de machteloze Wouter. Protest van Exstu echter, want er was handspel aan voorafgegaan. De voorzet was er maar kunnen komen omdat de betrokken speler de bal met de hand had meegenomen, argumenteerde o.a. Didier. De Red Stars drongen niet aan, en het doelpunt werd niet toegekend. Even later opnieuw verwarring, want na reeds een goede poging van Bjarne, loste Wiert een dropshot dat door de keeper over de lat scheen te worden getipt – de bal kwam immers achter het doel terecht. Bleek echter dat de bal in doel was gegaan, en door een gat in het net erachter was beland …. 0 – 1, dus. Jeroen kopte nog een corner over, Lieven DC schoot voorlangs, en nog voor de rust had andermaal Jeroen zelfs een dubbele kans: hij mikte eerst op de vuisten v/d keeper, en vervolgens naast.

Na de rust probeerde Exstu meteen verder uit te lopen. Peter kreeg echter z’n voet niet goed (genoeg) tegen een voorzet van Jeroen naar de 2e paal, en Wiert kon geklungel achterin bij de Stars niet afstraffen. Uitstel van executie, want op voorzet van Wiert kopte Jeroen fraai de 0 – 2 overhoeks in doel. Inmiddels was Lieven DC met een knieblessure naar de kant gemoeten. De Stars gaven echter niet af, en bleven continu wisselen. Ze voerden de druk op, en slaagden er uiteindelijk in de uitgekomen Wouter te grazen te nemen met een fraaie stiftbal : 1 – 2. Het ging nu vlot op & af : Thiemo besloot nipt naast op aangeven van Bjarne (een versterking !), maar aan de overkant moest Wouter achtereenvolgens een bal uit z’n linkerhoek halen, en een vrije trap pareren. Bjarne kopte nog eens over, en toen Jeroen met het betere zoolwerk de Stars-keeper omzeild had, leek de 1 – 3 een feit. Helaas, pindakaas, de keeper reikte nog met een lange arm naar de bal, en kon nog een hoekshop afdwingen. Dries ging nog mee voorin post vatten, maar de bal viel niet goed, en op de tegenaanval doken er plotseling 5 ! Stars op voor slechts 2 Exstu-verdedigers, en dat was teveel : 2 – 2, en een zure domper voor Exstu… die moest worden weggespoeld bij Amber.

Exstu speelde met : Wouter – Lieven, Cois, Sofiane, Dries en Didier – Jeroen, Tars, Peter en Thiemo – Wiert, ? Cherif en Bjarne

Exstu – KWB Kalken : 24/05/2019

Gepost door op 24 May 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – KWB Kalken : 1 – 1 (Doelpunt : Peter , Was : )

Exstu speelde met : Chris – Guy, Didier, Roeland, Sofian, Jens – Rupert, Peter, Lukas, Lieven DC, Wouter – Thiemo, Jeroen

VC Vitalicio – Exstu : 17/05/2019

Gepost door op 17 May 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

VC Vitalicio – Exstu : 4 – 1 (Doelpunt : Rupert Was : xxx)

Toch 13 man present alhoewel Sofian ons tijdens de 2e helft vroeger moest verlaten. Lieven Demaertelaere was er na maanden afwezigheid opnieuw bij. We startten wetende dat we de heenwedstrijd enkele weken terug nipt in de laatste minuten met 2-3 verloren. Tijd voor revanche dus.

Exstu mocht aftrappen en probeerde in de eerste 10 minuten een aantal goede aanvallen op te zetten echter zonder een reële doelkans af te dwingen. De laatse pas of voorzet was net niet. Vitalicio liet snel blijken dat ze een goed voetballende ploeg waren. Ze lieten de bal heel goed rond gaan, speelden 1-tijds voetbal en bewogen veel zonder de bal om opnieuw aanspeelbaar te zijn, wat maakte dat Exstu regelmatig achter de feiten aanliep. Tot op het kwartier zij een aanval opzetten op rechts, de bal voor doel brachten en de spits Chris van heel dichtbij mocht torpederen, zij het wel na spijtig aarzelen in de Exstu-verdediging : 1 – 0. Vitalicio bleef domineren met goed voetbal wat 5 minuten later alweer een doelpunt opleverde. Een Vitale speelde zich met een draaibeweging vrij in de grote rechthoek en schoof de bal in het verste hoekje net naast Chris : 2 – 0. Exstu had een paar kansen, vooral op 2 corners waarbij na een scrimmage voor doel de bal er net niet inging. Ook een afstandschot van Rupert werd met een mooie parade uit doel geweerd door de uitstekende (lange) keeper.

Met goede moed begon Exstu aan de tweede helft om heel snel de aansluitingstreffer te vinden. Opnieuw verdienstelijke pogingen maar het lukte niet. Vitalicio had echter genoeg aan 1 goede aanval om verder uit te lopen. Met een mooie doorsteekpas was de Exstu-verdediging gezien en de spits plaatste de bal netjes naast de uitkomende Chris, 3 – 0 en boeken toe. Vitalicio bleef aandringen en Chris moest tot 2 maal toe goed in de voeten gaan om erger te voorkomen. Niettemin bleven zij heel efficient want na een zoveelste aanval werd de 4 – 0 tegen de touwen gejaagd. Toch een kleine les in voetbal en het goed afronden van een aanval. Exstu kreeg dan toch net voor affluiten een verdiende tegentreffer toen Rupert enig mooi vanop 20 meter de bal naast de doelman schoot : 4 – 1.

We hebben ons best gedaan en speelden tegen een beter voetballende tegenstander. Geen revanche dus maar we kregen wel boterhammetjes nadien. Bedankt Vitalicio.
Exstu speelde met : Chris – Didier, Sofian, Jens, Roeland, Wouter, Lieven DM – Rupert, Peter, Lukas, Pieter – Thiemo, Wiert

Exstu – Saferkes Wachtebeke : 10/05/2019

Gepost door op 10 May 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – Safarkes Wachtebeke : 4 – 2 (doelpunten: Lukas 3 en Wiert 1; was: XXX)

Een wedstrijd met 2 gezichten werd het, met Exstu dominant voor de rust, en al vrij snel op voorsprong (1 – 0) toen Lukas centraal een voorzet van Simon in doel wist te tikken. Toch moest Chris meteen fluks in de voeten om deze voorsprong te vrijwaren. Exstu bleef aandringen, maar het liep niet verder uit. Ook niet toen – zo rond de 25e min. – de Safarkes-keeper een poging van Lukas uit z’n verste hoek moest weren, de erop volgende corner over moest tikken, de volgende corner voor de neus van Dries weg moest halen, en vervolgens een kopbal van Wouter nipt over de lat zag gaan.

Ander beeld na de rust, want de jongste uk op het veld (van Safarkes) mocht vanop links voorzetten, z’n maat nam centraal voor doel de bal aan, en legde die vervolgens droogweg in doel : 1 – 1. Vrijwel meteen erna moest Chris met de tip van z’n linker de 1 – 2 verijdelen. Safarkes kwam opzetten, maar werd koud gepakt toen Simon met een doorsteekpas Lukas vrijspeelde, en die de 2 – 1 kon maken. Niet voor lang, want de Exstu-defence werd keurig opgerold : 2 – 2. Het ging nu snel : Peter kwam dicht bij de 3 – 2, Roeland moest na een kwalijke trap naar de kant, Chris bleef oog-in-oog met een Safarke heel cool wachten op het juiste ogenblik om in diens voeten te duiken, en zo de 2 – 3 te voorkomen, en toen forceerde Lukas maar zelf de 3 – 2 vanuit een scherpe hoek. Peter loodste vervolgens Wiert slim door de buitenspelval, en die kon de 4 – 2 netjes naast de keeper in doel prikken. Zo won Exstu nog ruim, met 3 treffers van Lukas, 2x op aangeven van Simon.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Guy, Wouter en Roeland – Rupert, Simon, Peter en Jens – Lukas en Wiert (12)

Vet. Bellem – Exstu : 03/05/2019

Gepost door op 03 May 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Vet. Bellem – Exstu : wedstrijd afgelast wegens geen spelers genoeg bij Vet Bellem.