VC Vitalicio – Exstu : 4 – 1 (Doelpunt : Rupert Was : xxx)

Toch 13 man present alhoewel Sofian ons tijdens de 2e helft vroeger moest verlaten. Lieven Demaertelaere was er na maanden afwezigheid opnieuw bij. We startten wetende dat we de heenwedstrijd enkele weken terug nipt in de laatste minuten met 2-3 verloren. Tijd voor revanche dus.

Exstu mocht aftrappen en probeerde in de eerste 10 minuten een aantal goede aanvallen op te zetten echter zonder een reële doelkans af te dwingen. De laatse pas of voorzet was net niet. Vitalicio liet snel blijken dat ze een goed voetballende ploeg waren. Ze lieten de bal heel goed rond gaan, speelden 1-tijds voetbal en bewogen veel zonder de bal om opnieuw aanspeelbaar te zijn, wat maakte dat Exstu regelmatig achter de feiten aanliep. Tot op het kwartier zij een aanval opzetten op rechts, de bal voor doel brachten en de spits Chris van heel dichtbij mocht torpederen, zij het wel na spijtig aarzelen in de Exstu-verdediging : 1 – 0. Vitalicio bleef domineren met goed voetbal wat 5 minuten later alweer een doelpunt opleverde. Een Vitale speelde zich met een draaibeweging vrij in de grote rechthoek en schoof de bal in het verste hoekje net naast Chris : 2 – 0. Exstu had een paar kansen, vooral op 2 corners waarbij na een scrimmage voor doel de bal er net niet inging. Ook een afstandschot van Rupert werd met een mooie parade uit doel geweerd door de uitstekende (lange) keeper.

Met goede moed begon Exstu aan de tweede helft om heel snel de aansluitingstreffer te vinden. Opnieuw verdienstelijke pogingen maar het lukte niet. Vitalicio had echter genoeg aan 1 goede aanval om verder uit te lopen. Met een mooie doorsteekpas was de Exstu-verdediging gezien en de spits plaatste de bal netjes naast de uitkomende Chris, 3 – 0 en boeken toe. Vitalicio bleef aandringen en Chris moest tot 2 maal toe goed in de voeten gaan om erger te voorkomen. Niettemin bleven zij heel efficient want na een zoveelste aanval werd de 4 – 0 tegen de touwen gejaagd. Toch een kleine les in voetbal en het goed afronden van een aanval. Exstu kreeg dan toch net voor affluiten een verdiende tegentreffer toen Rupert enig mooi vanop 20 meter de bal naast de doelman schoot : 4 – 1.

We hebben ons best gedaan en speelden tegen een beter voetballende tegenstander. Geen revanche dus maar we kregen wel boterhammetjes nadien. Bedankt Vitalicio.
Exstu speelde met : Chris – Didier, Sofian, Jens, Roeland, Wouter, Lieven DM – Rupert, Peter, Lukas, Pieter – Thiemo, Wiert