Exstu – Safarkes Wachtebeke : 4 – 2 (doelpunten: Lukas 3 en Wiert 1; was: XXX)

Een wedstrijd met 2 gezichten werd het, met Exstu dominant voor de rust, en al vrij snel op voorsprong (1 – 0) toen Lukas centraal een voorzet van Simon in doel wist te tikken. Toch moest Chris meteen fluks in de voeten om deze voorsprong te vrijwaren. Exstu bleef aandringen, maar het liep niet verder uit. Ook niet toen – zo rond de 25e min. – de Safarkes-keeper een poging van Lukas uit z’n verste hoek moest weren, de erop volgende corner over moest tikken, de volgende corner voor de neus van Dries weg moest halen, en vervolgens een kopbal van Wouter nipt over de lat zag gaan.

Ander beeld na de rust, want de jongste uk op het veld (van Safarkes) mocht vanop links voorzetten, z’n maat nam centraal voor doel de bal aan, en legde die vervolgens droogweg in doel : 1 – 1. Vrijwel meteen erna moest Chris met de tip van z’n linker de 1 – 2 verijdelen. Safarkes kwam opzetten, maar werd koud gepakt toen Simon met een doorsteekpas Lukas vrijspeelde, en die de 2 – 1 kon maken. Niet voor lang, want de Exstu-defence werd keurig opgerold : 2 – 2. Het ging nu snel : Peter kwam dicht bij de 3 – 2, Roeland moest na een kwalijke trap naar de kant, Chris bleef oog-in-oog met een Safarke heel cool wachten op het juiste ogenblik om in diens voeten te duiken, en zo de 2 – 3 te voorkomen, en toen forceerde Lukas maar zelf de 3 – 2 vanuit een scherpe hoek. Peter loodste vervolgens Wiert slim door de buitenspelval, en die kon de 4 – 2 netjes naast de keeper in doel prikken. Zo won Exstu nog ruim, met 3 treffers van Lukas, 2x op aangeven van Simon.

Exstu speelde met : Chris – Didier, Dries, Guy, Wouter en Roeland – Rupert, Simon, Peter en Jens – Lukas en Wiert (12)