Red Stars – Exstu 2 – 2 (doelpunten: Jeroen en Wiert ; was: ???)

Laatste wedstrijd v/ h seizoen, en het was (opnieuw) krabben om aan 11 man te geraken. De Donkere Wolk (Tars en Jeroen) hielp ons uit de nood, maar dan nog dienden we het aanbod v/e passant (? Cherif) te aanvaarden om ons elftal vol te maken, in afwachting van versterking uit ex-Ekkergem hoek (Cois en Bjarne). Captain Chris zat een lang weekendje in Frankrijk, dus nam Wouter z’n plaats in tussen de palen, en warempel, we zagen hem al snel met een flukse duik een venijnig schot uit z’n kleine hoek weren. Toch leken de Red Stars op voorsprong te komen, toen een Star de bal vanop rechts voor doel kon brengen, en een medespeler centraal in doel kon koppen, naast de machteloze Wouter. Protest van Exstu echter, want er was handspel aan voorafgegaan. De voorzet was er maar kunnen komen omdat de betrokken speler de bal met de hand had meegenomen, argumenteerde o.a. Didier. De Red Stars drongen niet aan, en het doelpunt werd niet toegekend. Even later opnieuw verwarring, want na reeds een goede poging van Bjarne, loste Wiert een dropshot dat door de keeper over de lat scheen te worden getipt – de bal kwam immers achter het doel terecht. Bleek echter dat de bal in doel was gegaan, en door een gat in het net erachter was beland …. 0 – 1, dus. Jeroen kopte nog een corner over, Lieven DC schoot voorlangs, en nog voor de rust had andermaal Jeroen zelfs een dubbele kans: hij mikte eerst op de vuisten v/d keeper, en vervolgens naast.

Na de rust probeerde Exstu meteen verder uit te lopen. Peter kreeg echter z’n voet niet goed (genoeg) tegen een voorzet van Jeroen naar de 2e paal, en Wiert kon geklungel achterin bij de Stars niet afstraffen. Uitstel van executie, want op voorzet van Wiert kopte Jeroen fraai de 0 – 2 overhoeks in doel. Inmiddels was Lieven DC met een knieblessure naar de kant gemoeten. De Stars gaven echter niet af, en bleven continu wisselen. Ze voerden de druk op, en slaagden er uiteindelijk in de uitgekomen Wouter te grazen te nemen met een fraaie stiftbal : 1 – 2. Het ging nu vlot op & af : Thiemo besloot nipt naast op aangeven van Bjarne (een versterking !), maar aan de overkant moest Wouter achtereenvolgens een bal uit z’n linkerhoek halen, en een vrije trap pareren. Bjarne kopte nog eens over, en toen Jeroen met het betere zoolwerk de Stars-keeper omzeild had, leek de 1 – 3 een feit. Helaas, pindakaas, de keeper reikte nog met een lange arm naar de bal, en kon nog een hoekshop afdwingen. Dries ging nog mee voorin post vatten, maar de bal viel niet goed, en op de tegenaanval doken er plotseling 5 ! Stars op voor slechts 2 Exstu-verdedigers, en dat was teveel : 2 – 2, en een zure domper voor Exstu… die moest worden weggespoeld bij Amber.

Exstu speelde met : Wouter – Lieven, Cois, Sofiane, Dries en Didier – Jeroen, Tars, Peter en Thiemo – Wiert, ? Cherif en Bjarne