Exstu – Vet. Muide : 22/02/2019

Gepost door op 22 Feb 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – Vet. Muide : 3 – 2 (Doelpunten : Peter 2, Lukas Was : Dries)

Opnieuw maar net 11 man aan de aftrap, Rupert wist zich alsnog vrij te maken. Bartbiter was terug en hij zal het geweten hebben.

Uitgaande van de heenwedstrijd (zie verslag) waren de Vet. Muide een faire en goed voetballende ploeg die ons met 5 – 2 hadden ingemaakt. Afgaand op de houding gisteren van die veteranen dachten ze dit varkentje op dezelfde manier nog eens te wassen. Dit was echter een misrekening. De VM blijkt nog steeds een goed voetballende ploeg met sterk fysieke spelers, hard in het duel, en zij hadden ook het betere van het spel in het begin. Het was echter Exstu dat na 10 minuten op voorsprong klom toen Peter na een aanval op links mooi naar binnen kwam en vanop de 16 meter de bal laag in de verste hoek schoot : 1 – 0. Mooie aktie ! Exstu had daarvoor reeds een reuzekans kunnen hebben ware het niet dat een veteraan opzettelijk de bal met de hand beroerde waardoor Lukas niet kon oprukken en zijn kans voor doel niet kon wagen. Bart had ondertussen al een paar keer de mosterd gegeten bij een aantal discutabele fases en dat verhitte de gemoederen bij de VM. Bij een van die akties trok Bart een gele kaart en de VM wist niet dat dit een uitsluiting van 5 minuten betekende voor de speler. Consternatie alom en alweer de nodige in het gents gespekte verwijten naar onze Bart. De situatie bleek later te escaleren toen Wiert de buitenspelval omzeilde, waarschijnlijk wel nipt in buitenspel, maar Bart niet floot. Wiert legde de bal breed en Lukas had maar voor het inleggen : 2 – 0. Het spel zat weer op de wagen. Spijtig voor Exstu kon het die voorsprong niet lang vasthouden toen Chris een zwak afstandschot verkeerd beoordeelde en de bal in doel verdween : 2 – 1. Te vermijden ! Net voor rust stak de VM opnieuw een mooie aanval in elkaar waarbij een spits zich totaal vrij in de rechthoek mocht begeven en Chris vloerde met een laag geplaatste bal : 2 – 2 en rust.

De rust bleek de gespannen situatie wat te ontladen maar naderhand was niks minder waar. De frustratie bij de VM kwam snel weer op doordat ze hun kansen niet benutten maar evengoed door een goed voetballend en verdedigend Exstu die de VM hun spel opdrong. Sofian werd dan nog eens van de sokken gelopen waarbij hij zeker 5 minuten al duizelend langs de kant moest. Wiert kon net niet bij de bal met een sneller opzittende keeper die daarop reageerde met een lichte kopstoot naar Wiert toe. Bart trachtte steeds de gemoederen te bedaren, alsook eerlijk gezegd de ploegafgevaardigde van de VM, maar zijn spelers luisterden niet naar hem. Na een niet benutte corner voor de VM zette Exstu heel snel een counter op. Thiemo lanceerde met een splijtende pas (😊 ) Peter die sneller was dan een verdediger, de uitgekomen keeper omzeilde en de bal net snel genoeg in doel plaatste voor 2 opkomende verdedigers : 3 – 2. Een niet te missen signaal naar de VM toe van de sterkte van Exstu. De VM interpreteerde het signaal op enigszins andere wijze door agressief in de duels te gaan en lijf en leden niet te ontzien. Bij een van die fases werd Wiert getorpedeerd en kreeg op de koop toe een vuistslag in het gezicht. Bart, die dicht bij de situatie stond, floot prompt het einde van de wedstrijd. De VM en hun entourage bleken dit niet te begrijpen. Onder wat commotie maar gelukkig zonder gevolg, zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De derde helft begon dus 20 minuten vroeger in de roeiclub waar Amber ons op de nodige wenken bediende (met drank). Dank aan Lukas voor een rondje ter gelegenheid van zijn transportloze situatie dat door Jens werd opgelost.

Exstu speelde met : Chris – Dries, Didier, Koen, Jens – Lukas, Rupert, Sofian, Peter – Wiert, Thiemo

De Grote Avond – Exstu : 15/02/2019

Gepost door op 15 Feb 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

De Grote Avond – Exstu : 3 – 3 (Doelpunten : Lukas, Jens, Wiert Was : Jens)

Ditmaal 13 man aan de aftrap en dus nog eens de mogelijkheid om in de wedstrijd regelmatig te wisselen. Kenmerkend voor onze wedstrijden tegen de Grote Avond zijn de vele doelpunten wat deze avond niet anders was.

De wedstrijd verliep in het begin gelijk opgaand met wederzijdse aanvallen zonder veel gevaar. De GA leek echter na een kwartier het middenveld te beheersen met hun lange en fysiek sterke spelers die van links naar rechts zwierven en lustig doorsteekpasjes gaven. Bij een schermutseling voor doel kon een GA-er van net op de 16m met een strak schot langs de grond Chris voor de eerste maal vloeren : 1 – 0. De voorsprong bleef echter niet lang op het scorebord. Exstu rechtte onmiddellijk de rug en het was Lukas, die met een mooie individuele loopaktie, de doelman vloerde : 1 – 1. De GA kwam dan weer opzetten waarbij een spits de buitenspelval omzeilde en alleen op Chris mocht afgaan. Zijn geplaatste bal werd echter mooi gepareerd. Weg kans. Niet getreurd voor de GA toen de speler die eerder scoorde zich doorzette op rechts in de grote rechthoek, op de doellijn 2 Exstu-ers uitschakelde met een heerlijke Zidane-beweging om dan van dichtbij te scoren : 2 – 1. Te gemakkelijk in de luren laten leggen. Exstu opnieuw in de achtervolging maar dit leidde niet tot de gelijkmaker, integendeel. Het was de GA die opnieuw kon scoren met een afstandschot die Chris niet direct zag afkomen : 3 – 1. Gelukkig voor Exstu konden we net voor rust nog de aansluitingstreffer scoren. Na een mooie aanval tot in de grote rechthoek maakte Jens zich boos en schoot hard in het dak van het doel : 3 – 2 en rust.

De GA nam in de tweede helft als eerste opnieuw de bovenhand in het spel en dit resulteerde in een aantal kansen. Exstu bleef echter even goed mee voetballen. De 2 ploegen waren echt aan elkaar gewaagd en het was duidelijk dat de winnaar pas zou gekend zijn aan het einde van de wedstrijd. De GA voetbalde zijn kansen bij elkaar waarbij er één bijna resulteerde in een doelpunt. De kopbal werd uit doel gehouden door Chris met het gezicht. Wat geluk. De wedstrijd liep op zijn einde en de GA leek af te stevenen op een overwinning, te meer zij in de laatste minuut nog een corner hadden. Die werd niet benut en in de daarop volgende counter trok Wiert zijn trukendoos open en lobde de te ver uit zijn doel staande doelman vanop 30 meter. De bal verdween enig mooi in doel : 3 – 3. Een ontlading bij Exstu als betrof het een overwinning. Exstu de morele winnaar van een verdiend gelijkspel voor beide ploegen.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Didier, Roeland – Wouter, Jens, Lukas, Rupert, Sofian – Koen, Wiert, Peter

Exstu – KWB Wondelgem : 08/02/2019

Gepost door op 08 Feb 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – KWB Wondelgem : 4 – 0 (Doelpunten : Lukas 2, Koen, Sofian Was : Roeland)

Net 11 man aan de aftrap met dank aan Mario (vriend Dries) en de echte brandweerman Steven die ons voor de eerste maal dit seizoen kwam vervoegen. In feite waren we maar met 10, maar toevallig stond daar Koen in de catacomben die zijn zoon had begeleid bij de voetbaltraining. Koen, op vraag van allen, trok spontaan het tenu van Exstu aan en kreeg een maatje 45 van schoen ter vervollediging. Bij afwezigheid van Bartbiter nam onze secretaris Hans de rol van scheidsrechter op. Hans nog eens in tenu op het terrein waarbij hij zijn fysieke paraatheid etaleerde door zijn actieradius te beperken tot de ruime omgeving van de middencirkel 😊. Het weze gezegd dat hij een feilloze partij floot van een meer dan faire wedstrijd.

In het achterhoofd speelde de heenwedstrijd die met 5-4 verloren werd tegen een jong en goed spelend KWB. De nood om bij de pinken te zijn vanaf de eerste minuut was dus nodig. Van bij het begin bleek Exstu licht de overhand te hebben en meer op de helft van de KWB te vertoeven dan andersom. Dit resulteerde in een aantal goed opgezette aanvallen maar dan ook zonder meer. De jongelingen van de KWB kwamen ook regelmatig de neus aan het venster steken met een paar snedige aanvallen maar de verdediging van Exstu stond pal. Een dikke pluim over de hele wedstrijd. Tot na een dik kwartier Steven het genoeg vond en op links op wandel ging en een mooie voorzet afleverde richting 2e paal waar Lukas de bal, op halve hoogte, mooi direct op de slof nam. Al stuitend verdween de bal in de linker kruising 1 -0. Geen 5 minuten later was het opnieuw Steven die zich doorzette in de grote rechthoek, 2 man uitschakelde en nipt nog Koen kon bereiken die maar voor het inleggen had : 2 – 0. De KWB plaatste daar maar 1 goede aanval tegenover waarbij een door de verdediging geglipte spits net op tijd afgeblokt werd door een in de voeten duikende Chris. Als antwoord hierop bracht Steven voor de 3e maal een doelpunt aan waarbij Lukas zijn 2e van de avond mocht scoren : 3 – 0. Op slag van rust kreeg de KWB net voor de 16m nog een vrije trap na trekfout. De bal werd mooi rond de muur gedraaid en Chris kon de bal keren, weliswaar in de voeten van een goedgevolgde KWB-er die … onbegrijpelijk de bal vanop 2 meter terug in de armen van Chris schoot !

Na de rust bleek het spelbeeld hetzelfde. Exstu had het merendeel van de wedstrijd in handen en de KWB trachtte tegen te prikken, zij het wel soms met weinig geluk. Het mag ook al eens meezitten voor Exstu. Toen Lukas nog eens een spurtje opzette richting doel werd hij ostentatief in de grote rechthoek van de voeten gelopen. Sofian nam de taak op zich en zette de strafschop mooi om : 4 – 0 en boeken toe. Exstu hield verder stand al moest het Mario 10 minuten voor tijd missen nadat die een elleboogstoot had gekregen met een lelijke snee net onder het oog tot gevolg. De KWB had dan nog een huizenhoge kans maar diezelfde voorspeler mikte opnieuw vanop 2 meter de bal op de uitgekomen Chris eerder dan in doel. Was het van niet willen ? Geen zorg voor Exstu echter en daardoor de nul op het bord.
Mooie uitslag van een goed voetballend en efficiënt afwerkend Exstu.

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Dries, Mario, Roeland – Jens, Lukas, Thiemo, Sofian – Koen, Steven

Exstu – Vet. Aalter : 01/02/2019

Gepost door op 01 Feb 2019 | Tagged als: Seizoen 2018-2019