Exstu – Vet. Muide : 3 – 2 (Doelpunten : Peter 2, Lukas Was : Dries)

Opnieuw maar net 11 man aan de aftrap, Rupert wist zich alsnog vrij te maken. Bartbiter was terug en hij zal het geweten hebben.

Uitgaande van de heenwedstrijd (zie verslag) waren de Vet. Muide een faire en goed voetballende ploeg die ons met 5 – 2 hadden ingemaakt. Afgaand op de houding gisteren van die veteranen dachten ze dit varkentje op dezelfde manier nog eens te wassen. Dit was echter een misrekening. De VM blijkt nog steeds een goed voetballende ploeg met sterk fysieke spelers, hard in het duel, en zij hadden ook het betere van het spel in het begin. Het was echter Exstu dat na 10 minuten op voorsprong klom toen Peter na een aanval op links mooi naar binnen kwam en vanop de 16 meter de bal laag in de verste hoek schoot : 1 – 0. Mooie aktie ! Exstu had daarvoor reeds een reuzekans kunnen hebben ware het niet dat een veteraan opzettelijk de bal met de hand beroerde waardoor Lukas niet kon oprukken en zijn kans voor doel niet kon wagen. Bart had ondertussen al een paar keer de mosterd gegeten bij een aantal discutabele fases en dat verhitte de gemoederen bij de VM. Bij een van die akties trok Bart een gele kaart en de VM wist niet dat dit een uitsluiting van 5 minuten betekende voor de speler. Consternatie alom en alweer de nodige in het gents gespekte verwijten naar onze Bart. De situatie bleek later te escaleren toen Wiert de buitenspelval omzeilde, waarschijnlijk wel nipt in buitenspel, maar Bart niet floot. Wiert legde de bal breed en Lukas had maar voor het inleggen : 2 – 0. Het spel zat weer op de wagen. Spijtig voor Exstu kon het die voorsprong niet lang vasthouden toen Chris een zwak afstandschot verkeerd beoordeelde en de bal in doel verdween : 2 – 1. Te vermijden ! Net voor rust stak de VM opnieuw een mooie aanval in elkaar waarbij een spits zich totaal vrij in de rechthoek mocht begeven en Chris vloerde met een laag geplaatste bal : 2 – 2 en rust.

De rust bleek de gespannen situatie wat te ontladen maar naderhand was niks minder waar. De frustratie bij de VM kwam snel weer op doordat ze hun kansen niet benutten maar evengoed door een goed voetballend en verdedigend Exstu die de VM hun spel opdrong. Sofian werd dan nog eens van de sokken gelopen waarbij hij zeker 5 minuten al duizelend langs de kant moest. Wiert kon net niet bij de bal met een sneller opzittende keeper die daarop reageerde met een lichte kopstoot naar Wiert toe. Bart trachtte steeds de gemoederen te bedaren, alsook eerlijk gezegd de ploegafgevaardigde van de VM, maar zijn spelers luisterden niet naar hem. Na een niet benutte corner voor de VM zette Exstu heel snel een counter op. Thiemo lanceerde met een splijtende pas (😊 ) Peter die sneller was dan een verdediger, de uitgekomen keeper omzeilde en de bal net snel genoeg in doel plaatste voor 2 opkomende verdedigers : 3 – 2. Een niet te missen signaal naar de VM toe van de sterkte van Exstu. De VM interpreteerde het signaal op enigszins andere wijze door agressief in de duels te gaan en lijf en leden niet te ontzien. Bij een van die fases werd Wiert getorpedeerd en kreeg op de koop toe een vuistslag in het gezicht. Bart, die dicht bij de situatie stond, floot prompt het einde van de wedstrijd. De VM en hun entourage bleken dit niet te begrijpen. Onder wat commotie maar gelukkig zonder gevolg, zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De derde helft begon dus 20 minuten vroeger in de roeiclub waar Amber ons op de nodige wenken bediende (met drank). Dank aan Lukas voor een rondje ter gelegenheid van zijn transportloze situatie dat door Jens werd opgelost.

Exstu speelde met : Chris – Dries, Didier, Koen, Jens – Lukas, Rupert, Sofian, Peter – Wiert, Thiemo