De Grote Avond – Exstu : 3 – 3 (Doelpunten : Lukas, Jens, Wiert Was : Jens)

Ditmaal 13 man aan de aftrap en dus nog eens de mogelijkheid om in de wedstrijd regelmatig te wisselen. Kenmerkend voor onze wedstrijden tegen de Grote Avond zijn de vele doelpunten wat deze avond niet anders was.

De wedstrijd verliep in het begin gelijk opgaand met wederzijdse aanvallen zonder veel gevaar. De GA leek echter na een kwartier het middenveld te beheersen met hun lange en fysiek sterke spelers die van links naar rechts zwierven en lustig doorsteekpasjes gaven. Bij een schermutseling voor doel kon een GA-er van net op de 16m met een strak schot langs de grond Chris voor de eerste maal vloeren : 1 – 0. De voorsprong bleef echter niet lang op het scorebord. Exstu rechtte onmiddellijk de rug en het was Lukas, die met een mooie individuele loopaktie, de doelman vloerde : 1 – 1. De GA kwam dan weer opzetten waarbij een spits de buitenspelval omzeilde en alleen op Chris mocht afgaan. Zijn geplaatste bal werd echter mooi gepareerd. Weg kans. Niet getreurd voor de GA toen de speler die eerder scoorde zich doorzette op rechts in de grote rechthoek, op de doellijn 2 Exstu-ers uitschakelde met een heerlijke Zidane-beweging om dan van dichtbij te scoren : 2 – 1. Te gemakkelijk in de luren laten leggen. Exstu opnieuw in de achtervolging maar dit leidde niet tot de gelijkmaker, integendeel. Het was de GA die opnieuw kon scoren met een afstandschot die Chris niet direct zag afkomen : 3 – 1. Gelukkig voor Exstu konden we net voor rust nog de aansluitingstreffer scoren. Na een mooie aanval tot in de grote rechthoek maakte Jens zich boos en schoot hard in het dak van het doel : 3 – 2 en rust.

De GA nam in de tweede helft als eerste opnieuw de bovenhand in het spel en dit resulteerde in een aantal kansen. Exstu bleef echter even goed mee voetballen. De 2 ploegen waren echt aan elkaar gewaagd en het was duidelijk dat de winnaar pas zou gekend zijn aan het einde van de wedstrijd. De GA voetbalde zijn kansen bij elkaar waarbij er één bijna resulteerde in een doelpunt. De kopbal werd uit doel gehouden door Chris met het gezicht. Wat geluk. De wedstrijd liep op zijn einde en de GA leek af te stevenen op een overwinning, te meer zij in de laatste minuut nog een corner hadden. Die werd niet benut en in de daarop volgende counter trok Wiert zijn trukendoos open en lobde de te ver uit zijn doel staande doelman vanop 30 meter. De bal verdween enig mooi in doel : 3 – 3. Een ontlading bij Exstu als betrof het een overwinning. Exstu de morele winnaar van een verdiend gelijkspel voor beide ploegen.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Didier, Roeland – Wouter, Jens, Lukas, Rupert, Sofian – Koen, Wiert, Peter