Exstu – KWB Wondelgem : 4 – 0 (Doelpunten : Lukas 2, Koen, Sofian Was : Roeland)

Net 11 man aan de aftrap met dank aan Mario (vriend Dries) en de echte brandweerman Steven die ons voor de eerste maal dit seizoen kwam vervoegen. In feite waren we maar met 10, maar toevallig stond daar Koen in de catacomben die zijn zoon had begeleid bij de voetbaltraining. Koen, op vraag van allen, trok spontaan het tenu van Exstu aan en kreeg een maatje 45 van schoen ter vervollediging. Bij afwezigheid van Bartbiter nam onze secretaris Hans de rol van scheidsrechter op. Hans nog eens in tenu op het terrein waarbij hij zijn fysieke paraatheid etaleerde door zijn actieradius te beperken tot de ruime omgeving van de middencirkel 😊. Het weze gezegd dat hij een feilloze partij floot van een meer dan faire wedstrijd.

In het achterhoofd speelde de heenwedstrijd die met 5-4 verloren werd tegen een jong en goed spelend KWB. De nood om bij de pinken te zijn vanaf de eerste minuut was dus nodig. Van bij het begin bleek Exstu licht de overhand te hebben en meer op de helft van de KWB te vertoeven dan andersom. Dit resulteerde in een aantal goed opgezette aanvallen maar dan ook zonder meer. De jongelingen van de KWB kwamen ook regelmatig de neus aan het venster steken met een paar snedige aanvallen maar de verdediging van Exstu stond pal. Een dikke pluim over de hele wedstrijd. Tot na een dik kwartier Steven het genoeg vond en op links op wandel ging en een mooie voorzet afleverde richting 2e paal waar Lukas de bal, op halve hoogte, mooi direct op de slof nam. Al stuitend verdween de bal in de linker kruising 1 -0. Geen 5 minuten later was het opnieuw Steven die zich doorzette in de grote rechthoek, 2 man uitschakelde en nipt nog Koen kon bereiken die maar voor het inleggen had : 2 – 0. De KWB plaatste daar maar 1 goede aanval tegenover waarbij een door de verdediging geglipte spits net op tijd afgeblokt werd door een in de voeten duikende Chris. Als antwoord hierop bracht Steven voor de 3e maal een doelpunt aan waarbij Lukas zijn 2e van de avond mocht scoren : 3 – 0. Op slag van rust kreeg de KWB net voor de 16m nog een vrije trap na trekfout. De bal werd mooi rond de muur gedraaid en Chris kon de bal keren, weliswaar in de voeten van een goedgevolgde KWB-er die … onbegrijpelijk de bal vanop 2 meter terug in de armen van Chris schoot !

Na de rust bleek het spelbeeld hetzelfde. Exstu had het merendeel van de wedstrijd in handen en de KWB trachtte tegen te prikken, zij het wel soms met weinig geluk. Het mag ook al eens meezitten voor Exstu. Toen Lukas nog eens een spurtje opzette richting doel werd hij ostentatief in de grote rechthoek van de voeten gelopen. Sofian nam de taak op zich en zette de strafschop mooi om : 4 – 0 en boeken toe. Exstu hield verder stand al moest het Mario 10 minuten voor tijd missen nadat die een elleboogstoot had gekregen met een lelijke snee net onder het oog tot gevolg. De KWB had dan nog een huizenhoge kans maar diezelfde voorspeler mikte opnieuw vanop 2 meter de bal op de uitgekomen Chris eerder dan in doel. Was het van niet willen ? Geen zorg voor Exstu echter en daardoor de nul op het bord.
Mooie uitslag van een goed voetballend en efficiënt afwerkend Exstu.

Exstu speelde met : Chris – Wouter, Dries, Mario, Roeland – Jens, Lukas, Thiemo, Sofian – Koen, Steven