FC Poesele – Exstu : 26/10/2018

Gepost door op 26 Oct 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

FC Poesele – Exstu : 1 – 1 (Doelpunt : Peter – Was : Wiert)

Net met 11 op deze regenachtige avond. Gelukkig werden de hemelsluizen gesloten op het moment van de aftrap. We mochten opnieuw aantreden op het hoofdterrein met kunstgras.
Exstu mocht aftrappen maar het was FC Poesele dat zich in de eerste 5 minuten de ploeg met het meeste initiatief toonde. Een aantal keren kwamen ze met goed opgezette aanvallen voor doel. De verdediging van Exstu bleef echter steeds kordaat ontzetten. Exstu nam over en trachtte een aantal kansen bij elkaar te voetballen. Niettegenstaande de laatste pas telkenmale te diep, te hard, te ver was raakte Jens toch nog eens bij de achterlijn maar diens voorzet werd spijtig genoeg ontzet. De doelman van Poesele kwam verscheidene malen goed tussen. Toen nam Poesele terug over en op 1 van hun aanvallen werd vanuit de 2e lijn een kanonskogel afgevuurd richting kruising. Koen wist de bal met een puike zweefsprong van onder de lat weg te halen. Knap ! Toen dacht Didier, deze avond in de rol van nummer 10, dit staaltje van trapwerk ook aan te kunnen. Zijn 25m-afstandschot werd op het laatste nippertje uit de kruising gebokst door de doelman. Enkele minuten later mocht Exstu een aanval opzetten waarna een scrimmage voor doel volgde en Thiemo, Peter en Jens tot 3 maal toe van op 5 meter op doel mochten trappen. Telkenmale zat de keper met een of ander lichaamsdeel in de weg. En ook weg de kansen. Maar niet getreurd. Op een mooie aanval kon Peter van buiten de 16 aanleggen, de bal week af op een Poes-speler en verdween in doel : 0 – 1. De eerste helft was er een met heel wat kansen en het spel in evenwicht.

FC Poesele mocht de 2e helft aftrappen. De voorspeler zag waarschijnlijk Koen uit doel staan en probeerde die te lobben met een trap vanop de middenstip. Resultaat : een bal richting hoekschopvlag en heel wat hilariteit. Het moet gezegd, de sfeer zat goed en het was een faire match. De tweede helft kan op dezelfde manier beschreven worden als de eerste. Nu was het aan FC Poesele om kansen te creëren maar nooit echt tot bij Koen te geraken. Elke voorzet of aanval werd wel onderschept door de verdediging of Koen. Opnieuw kon Exstu een aantal aanvallen niet afronden. Wiert zette een spurt in vanaf de middenlijn en mikte vanaop 30 meter een voorzet in een tijd over de uitkomende keeper. Prachtig maar geen doelpunt. Het scheelde centimeters. Lukas kon ook een aantal keer dreigen maar hij kon zijn schot vanaf de grote rechthoek niet kaderen. Gaandeweg zag je FC Poesele de druk opvoeren en voor Exstu was het de laatste 10 minuten een kwestie van stand te houden. Spijtig genoeg was dit niet vol te houden. Vier minuten voor affluiten en bij een zoveelste voorzet vanop de flank kon een Poes met een rake kopbal Koen verslaan : 1 – 1.

Opnieuw een meer dan degelijke partij van Exstu maar bleef met 1 punt achter wetende dat het gemakkelijk een 3-tal gemaakte doelpunten heeft laten liggen. Na de douches bleek de kantine bezet voor een of andere festiviteit. Er werd maar beslist om geen derde helft te spelen. Volgende week is er rustdag.

Exstu speelde met : Koen – Guy, Dries, Roeland, Tommy – Peter, Didier, Jens, Lukas – Wiert, Thiemo

Exstu – BV Maldegem : 19/10/2018

Gepost door op 19 Oct 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Exstu – BV Maldegem : 3 – 0 (Doelpunten : Wouter, Lucas, Thiemo Was : ?)

We waren met 14 deze avond dankzij Peter die nog een vriend kon meebrengen (Wout). Ook Jan was voor de eerste keer erbij. De Borussen waren iets later van de partij wegens perikelen in het verkeer. De wedstrijd kon uiteindelijk starten om 20u30. De wederaftredende doelman Chris was scheidsrechter ad interim. Stijn was onze T3 ter plaatse voor de coaching en vervangingen.

De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Maldegem terug aantoonde een goed samenspelende ploeg te zijn en sterk in de duels. Exstu bleek echter in staat, in tegenstelling tot de laatste 2 wedstrijden, de voet te plaatsen naast deze van de Borussen en moest dus niet onderdoen. Dit mag letterlijk genomen worden want de duels waren er, met de nodige commentaar en vloeken langs beide kanten. Exstu wist tot 3 maal toe mooie aanvallen op te zetten, zowel links als rechts, met mooie centers maar evenveel keer werd een gemaakt doelpunt toch gemist. De halve scherpschutters van dienst waren Rupert, Thiemo en Jens. De Borussen konden sporadisch een aantal keren tegenprikken waarbij een kopbal op doel na hoekschop hun belangrijkste wapenfeit was. Eenmaal was Thiemo alleen door richting doel toen hij net voor de rechthoek werd gehaakt door een Borus. Een gele kaart en 5 minuten straftijd was zijn deel. De vrije trap van Thiemo spatte echter op de muur uiteen en gevaar geweken. Een degelijke eerste helft van beide ploegen eindigde dus op 0 – 0.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, niettemin werden een aantal duels bitsiger en werd regelmatiger naar de scheidsrechter (ondergetekende) gewezen na dubieuze interventies. Uiteindelijk, bij goed uitverdedigen achteraan, verstuurde Guy een lange bal en wist Jens op rechts de buitenspelval te ontglippen. Na de voorzet kon Wouter mooi afwerken : 1 – 0. Gezaag bij de Borussen, gejuich bij Exstu. De Borussen gingen dan maar op zoek naar de tegentreffer en moesten dus achterin risico’s nemen. Exstu bleef ondertussen goed controlerend en voetballend verder spelen. Deze keer was het op links dat Exstu een aanval opzette. Na mistasten bij de Borussen, gaf Rupert mooi lateraal voor waar Lukas zonder pardon de bal in de netten joeg : 2 – 0. Met nog 15 minuten te gaan een geruststellende voorsprong. Toen ging een Borus op links op de wandel, trachtte Jan (letterlijk) en alleman voorbij te lopen, evenwel een aantal trappen incasserend, en besloot op doel, maar de bal week af op een Exstu-been in hoekschop. Hij was echter niet tevreden dat de scheidsrechter niet voor fout floot en sprak een vloek uit over Chris : “Gij kloefkapper”. Met een zwierige beweging trok de scheidsrechter de rode kaart en sprak aldus de zalvende woorden : “Gij moogt gaan douchen”. De Borussen met 10 op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er bijna nog toen de bal mooi in één tijd op de slof werd genomen. Koen stond echter paraat met een mooie redding. Lukas wist toen nog eens op de tegenaanval en alleen voor doel een gemaakt doelpunt de nek om te wringen maar het was Exstu die de laatste aanval mocht opzetten. De verdediging en doelman gingen kinderlijk in de fout en Thiemo strafte het gepruts enig mooi af met een lob van buiten de rechthoek in het dak van het doel : 3 – 0 en boeken toe. Na het iets tumultueuze einde werd wijselijk afgefloten. Een mooie overwinning, een clean sheet en iedereen bij Exstu die een pluim verdiende. Achteraf in De Kantien werd Wouter als man van de match uitgeroepen.

Exstu speelde met : Koen – Guy, Dries, Tommy, Roeland, Wout – Sofian, Wouter, Rupert, Jan, – Thiemo, Peter, Jens, Lukas P.

Vet. Aalter – Exstu : 12/10/2018

Gepost door op 12 Oct 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Vet. Aalter – Exstu : 4 – 0 (was: Didier)

Uiteindelijk nog 13 veldspelers aan de aftrap gekregen, en zelfs 2 keepers. Onder de 13 ook Ruben en Thomas, er voor het eerst bijgehaald. Wiert deed een “Batshuayi-ke” tijdens de opwarming (= de bal via de paal in je eigen gezicht knallen), was dit een voorteken ? Exstu moest wennen aan het hobbelige veld, maar kreeg toch de kans om te score te openen. Sofiane werd foutief gehaakt in de 16, maar Rupert zag z’n strafschop gepareerd worden. Jammer, en het werd er niet beter op : eerst Ruben, en wat later Roeland sukkelden met blessures naar de kant. Exstu bleef lustig over de wegstuiterende ballen maaien, en het onvermijdelijke gebeurde: tijdens een rommelige fase voor het Exstu-doel werd de bal aan de 2e paal strak ingeschoten. Koen VT was kansloos. De wedstrijd hobbelde verder op en af zonder uitgespeelde kansen.

Na de rust brak de Exstu-dijk dan helemaal, ondanks manmoedig verweer van Didier, na afloop uitgeroepen tot “man van de match”. Ongelukkig uitvoetballen achterin bij Exstu leidde de 2 – 0 in. Koen VT werd verrast met een plaatsbal in de verste hoek. Wat later brak Aalter door de Exstu-rangen en werd de bal keurig over de uitgekomen Koen VT getild. Het werd zelfs nog 4 – 0 toen een voorzet vanop rechts aan de 2e paal in doel werd gewerkt. Het verjongde Aalter bleek over de hele lijn vinniger, en resoluter in het duel. Er zat zelfs geen eerredder in voor Exstu : een corner werd nipt naast gekopt, en een poging van Thiemo belandde voor de voeten van de vrijstaande Peter, maar die mikte voorlangs. Exstu miste de snelheid van Lukas en andere youngsters …

Exstu speelde met : Koen VT / Chris – Roeland, Dries, Didier, Tommy en Thomas – Ruben, Sofiane, Peter, Lieven DC en Wouter – Rupert, Wiert en Thiemo

Vet. Muide – Exstu : 05/10/2018

Gepost door op 05 Oct 2018 | Tagged als: Seizoen 2018-2019

Vet. Muide – Exstu : 5 – 2 (doelpunten : Rupert (p) en Jawad Was : Tommy)

Bij aanvang van de wedstrijd 13 spelers bij elkaar gekregen met dank aan 2 gastspelers. De VT Muide mocht de eerste helft aftrappen en het was meteen duidelijk dat het een goed voetballende ploeg was en sterk in de duels. Na 5 minuten mochten ze tot 2 maal toe in de grote rechthoek op doel trappen maar de wederoptredende Chris weerde goed af. De daaropvolgende hoekschop echter werd tussen een aantal Exstu-ers keurig ingekopt : 1 – 0. Ondertussen was Peter toegekomen die zich snel aankleedde op de bank. Hij kwam in de ploeg en zorgde onmiddellijk voor de nodige druk. Exstu trok dan maar in de aanval en 5 minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Jawad werd op rechts weggestuurd, ging aan de wandel in de grote rechthoek, dribbelde zich voorbij 2 man en werd prompt tegen de grond gewerkt. Zoals gewoonlijk werd de strafschop door Rupert perfect omgezet : 1 – 1. De wedstrijd bleef mooi in evenwicht al moet het gezegd dat de VT Muide de betere samenspelende ploeg was. Halfweg de eerste helft mocht er vrij voorgezet worden waarbij de boomlange spits van VT Muide van kortbij mocht aanleggen. Het schot werd door Chris gepareerd maar een goedgevolgde medespeler had maar voor het intikken : 2 -1. En nog was het niet gedaan voor Exstu. Met volle moed werd opnieuw het doel van de tegenstrever opgezocht. Dit keer was het Peter die op links de weg tot de achterlijn vond en netjes breed legde voor de aanstormende Jawad die droog afwerkte : 2 – 2. Na een evenwichtige eerste helft was het rusten geblazen.

De tweede helft was nog geen 2 minuten oud toen de VT Muide op links doorzette en een mooie voorzet voor doel gaf waar een duikende spits volledig vrijstaand mocht inkoppen : 3 – 2 en Exstu opnieuw op achtervolgen aangewezen. Het was echter duidelijk dat we het niet gingen halen. Er werd niet meer gevoetbald, geen duels meer gewonnen en de posities werden niet meer gehouden. VT Muide kon zich op rechts nog eens doorzetten en op de voorzet die volgde zou Dries volgens de scheidsrechter de bal met de arm beroerd hebben. Strafschop dus. Chris kon in eerste instantie de trap uit doel houden maar werd in de rebound toch gevloerd : 4 – 2. Nog een laatste aanval van de VT Muide ging dwars door het centrum waarbij de bal voor de laatste maal voorbij Chris werd geschoven : 5 – 2. De hoop op een deugddoende douche verdween snel toen bleek dat er geen warm water was. Uiteindelijk belandden we maar met 7 man in de kantine voor onze derde helft waar we werden getrakteerd op boterhammetjes. Met de VT Muide hebben we er een nieuwe, faire, goed en stevig spelende tegenstander in onze reeks bij.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Tommy, Didier, Lieven DM – Sofian, Rupert, Lieven DC, Ruben B. – Peter, Jawad, Pieter, Thiemo