FC Poesele – Exstu : 1 – 1 (Doelpunt : Peter – Was : Wiert)

Net met 11 op deze regenachtige avond. Gelukkig werden de hemelsluizen gesloten op het moment van de aftrap. We mochten opnieuw aantreden op het hoofdterrein met kunstgras.
Exstu mocht aftrappen maar het was FC Poesele dat zich in de eerste 5 minuten de ploeg met het meeste initiatief toonde. Een aantal keren kwamen ze met goed opgezette aanvallen voor doel. De verdediging van Exstu bleef echter steeds kordaat ontzetten. Exstu nam over en trachtte een aantal kansen bij elkaar te voetballen. Niettegenstaande de laatste pas telkenmale te diep, te hard, te ver was raakte Jens toch nog eens bij de achterlijn maar diens voorzet werd spijtig genoeg ontzet. De doelman van Poesele kwam verscheidene malen goed tussen. Toen nam Poesele terug over en op 1 van hun aanvallen werd vanuit de 2e lijn een kanonskogel afgevuurd richting kruising. Koen wist de bal met een puike zweefsprong van onder de lat weg te halen. Knap ! Toen dacht Didier, deze avond in de rol van nummer 10, dit staaltje van trapwerk ook aan te kunnen. Zijn 25m-afstandschot werd op het laatste nippertje uit de kruising gebokst door de doelman. Enkele minuten later mocht Exstu een aanval opzetten waarna een scrimmage voor doel volgde en Thiemo, Peter en Jens tot 3 maal toe van op 5 meter op doel mochten trappen. Telkenmale zat de keper met een of ander lichaamsdeel in de weg. En ook weg de kansen. Maar niet getreurd. Op een mooie aanval kon Peter van buiten de 16 aanleggen, de bal week af op een Poes-speler en verdween in doel : 0 – 1. De eerste helft was er een met heel wat kansen en het spel in evenwicht.

FC Poesele mocht de 2e helft aftrappen. De voorspeler zag waarschijnlijk Koen uit doel staan en probeerde die te lobben met een trap vanop de middenstip. Resultaat : een bal richting hoekschopvlag en heel wat hilariteit. Het moet gezegd, de sfeer zat goed en het was een faire match. De tweede helft kan op dezelfde manier beschreven worden als de eerste. Nu was het aan FC Poesele om kansen te creëren maar nooit echt tot bij Koen te geraken. Elke voorzet of aanval werd wel onderschept door de verdediging of Koen. Opnieuw kon Exstu een aantal aanvallen niet afronden. Wiert zette een spurt in vanaf de middenlijn en mikte vanaop 30 meter een voorzet in een tijd over de uitkomende keeper. Prachtig maar geen doelpunt. Het scheelde centimeters. Lukas kon ook een aantal keer dreigen maar hij kon zijn schot vanaf de grote rechthoek niet kaderen. Gaandeweg zag je FC Poesele de druk opvoeren en voor Exstu was het de laatste 10 minuten een kwestie van stand te houden. Spijtig genoeg was dit niet vol te houden. Vier minuten voor affluiten en bij een zoveelste voorzet vanop de flank kon een Poes met een rake kopbal Koen verslaan : 1 – 1.

Opnieuw een meer dan degelijke partij van Exstu maar bleef met 1 punt achter wetende dat het gemakkelijk een 3-tal gemaakte doelpunten heeft laten liggen. Na de douches bleek de kantine bezet voor een of andere festiviteit. Er werd maar beslist om geen derde helft te spelen. Volgende week is er rustdag.

Exstu speelde met : Koen – Guy, Dries, Roeland, Tommy – Peter, Didier, Jens, Lukas – Wiert, Thiemo