Exstu – BV Maldegem : 3 – 0 (Doelpunten : Wouter, Lucas, Thiemo Was : ?)

We waren met 14 deze avond dankzij Peter die nog een vriend kon meebrengen (Wout). Ook Jan was voor de eerste keer erbij. De Borussen waren iets later van de partij wegens perikelen in het verkeer. De wedstrijd kon uiteindelijk starten om 20u30. De wederaftredende doelman Chris was scheidsrechter ad interim. Stijn was onze T3 ter plaatse voor de coaching en vervangingen.

De eerste helft was een gelijkopgaande wedstrijd waarbij Maldegem terug aantoonde een goed samenspelende ploeg te zijn en sterk in de duels. Exstu bleek echter in staat, in tegenstelling tot de laatste 2 wedstrijden, de voet te plaatsen naast deze van de Borussen en moest dus niet onderdoen. Dit mag letterlijk genomen worden want de duels waren er, met de nodige commentaar en vloeken langs beide kanten. Exstu wist tot 3 maal toe mooie aanvallen op te zetten, zowel links als rechts, met mooie centers maar evenveel keer werd een gemaakt doelpunt toch gemist. De halve scherpschutters van dienst waren Rupert, Thiemo en Jens. De Borussen konden sporadisch een aantal keren tegenprikken waarbij een kopbal op doel na hoekschop hun belangrijkste wapenfeit was. Eenmaal was Thiemo alleen door richting doel toen hij net voor de rechthoek werd gehaakt door een Borus. Een gele kaart en 5 minuten straftijd was zijn deel. De vrije trap van Thiemo spatte echter op de muur uiteen en gevaar geweken. Een degelijke eerste helft van beide ploegen eindigde dus op 0 – 0.

Na de rust veranderde het spelbeeld niet. Beide ploegen bleven aan elkaar gewaagd, niettemin werden een aantal duels bitsiger en werd regelmatiger naar de scheidsrechter (ondergetekende) gewezen na dubieuze interventies. Uiteindelijk, bij goed uitverdedigen achteraan, verstuurde Guy een lange bal en wist Jens op rechts de buitenspelval te ontglippen. Na de voorzet kon Wouter mooi afwerken : 1 – 0. Gezaag bij de Borussen, gejuich bij Exstu. De Borussen gingen dan maar op zoek naar de tegentreffer en moesten dus achterin risico’s nemen. Exstu bleef ondertussen goed controlerend en voetballend verder spelen. Deze keer was het op links dat Exstu een aanval opzette. Na mistasten bij de Borussen, gaf Rupert mooi lateraal voor waar Lukas zonder pardon de bal in de netten joeg : 2 – 0. Met nog 15 minuten te gaan een geruststellende voorsprong. Toen ging een Borus op links op de wandel, trachtte Jan (letterlijk) en alleman voorbij te lopen, evenwel een aantal trappen incasserend, en besloot op doel, maar de bal week af op een Exstu-been in hoekschop. Hij was echter niet tevreden dat de scheidsrechter niet voor fout floot en sprak een vloek uit over Chris : “Gij kloefkapper”. Met een zwierige beweging trok de scheidsrechter de rode kaart en sprak aldus de zalvende woorden : “Gij moogt gaan douchen”. De Borussen met 10 op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er bijna nog toen de bal mooi in één tijd op de slof werd genomen. Koen stond echter paraat met een mooie redding. Lukas wist toen nog eens op de tegenaanval en alleen voor doel een gemaakt doelpunt de nek om te wringen maar het was Exstu die de laatste aanval mocht opzetten. De verdediging en doelman gingen kinderlijk in de fout en Thiemo strafte het gepruts enig mooi af met een lob van buiten de rechthoek in het dak van het doel : 3 – 0 en boeken toe. Na het iets tumultueuze einde werd wijselijk afgefloten. Een mooie overwinning, een clean sheet en iedereen bij Exstu die een pluim verdiende. Achteraf in De Kantien werd Wouter als man van de match uitgeroepen.

Exstu speelde met : Koen – Guy, Dries, Tommy, Roeland, Wout – Sofian, Wouter, Rupert, Jan, – Thiemo, Peter, Jens, Lukas P.