Vet. Muide – Exstu : 5 – 2 (doelpunten : Rupert (p) en Jawad Was : Tommy)

Bij aanvang van de wedstrijd 13 spelers bij elkaar gekregen met dank aan 2 gastspelers. De VT Muide mocht de eerste helft aftrappen en het was meteen duidelijk dat het een goed voetballende ploeg was en sterk in de duels. Na 5 minuten mochten ze tot 2 maal toe in de grote rechthoek op doel trappen maar de wederoptredende Chris weerde goed af. De daaropvolgende hoekschop echter werd tussen een aantal Exstu-ers keurig ingekopt : 1 – 0. Ondertussen was Peter toegekomen die zich snel aankleedde op de bank. Hij kwam in de ploeg en zorgde onmiddellijk voor de nodige druk. Exstu trok dan maar in de aanval en 5 minuten later stonden de bordjes alweer gelijk. Jawad werd op rechts weggestuurd, ging aan de wandel in de grote rechthoek, dribbelde zich voorbij 2 man en werd prompt tegen de grond gewerkt. Zoals gewoonlijk werd de strafschop door Rupert perfect omgezet : 1 – 1. De wedstrijd bleef mooi in evenwicht al moet het gezegd dat de VT Muide de betere samenspelende ploeg was. Halfweg de eerste helft mocht er vrij voorgezet worden waarbij de boomlange spits van VT Muide van kortbij mocht aanleggen. Het schot werd door Chris gepareerd maar een goedgevolgde medespeler had maar voor het intikken : 2 -1. En nog was het niet gedaan voor Exstu. Met volle moed werd opnieuw het doel van de tegenstrever opgezocht. Dit keer was het Peter die op links de weg tot de achterlijn vond en netjes breed legde voor de aanstormende Jawad die droog afwerkte : 2 – 2. Na een evenwichtige eerste helft was het rusten geblazen.

De tweede helft was nog geen 2 minuten oud toen de VT Muide op links doorzette en een mooie voorzet voor doel gaf waar een duikende spits volledig vrijstaand mocht inkoppen : 3 – 2 en Exstu opnieuw op achtervolgen aangewezen. Het was echter duidelijk dat we het niet gingen halen. Er werd niet meer gevoetbald, geen duels meer gewonnen en de posities werden niet meer gehouden. VT Muide kon zich op rechts nog eens doorzetten en op de voorzet die volgde zou Dries volgens de scheidsrechter de bal met de arm beroerd hebben. Strafschop dus. Chris kon in eerste instantie de trap uit doel houden maar werd in de rebound toch gevloerd : 4 – 2. Nog een laatste aanval van de VT Muide ging dwars door het centrum waarbij de bal voor de laatste maal voorbij Chris werd geschoven : 5 – 2. De hoop op een deugddoende douche verdween snel toen bleek dat er geen warm water was. Uiteindelijk belandden we maar met 7 man in de kantine voor onze derde helft waar we werden getrakteerd op boterhammetjes. Met de VT Muide hebben we er een nieuwe, faire, goed en stevig spelende tegenstander in onze reeks bij.

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Tommy, Didier, Lieven DM – Sofian, Rupert, Lieven DC, Ruben B. – Peter, Jawad, Pieter, Thiemo