Exstu – Sphinx Cinema : 24/11/2017

Gepost door op 24 Nov 2017 | Tagged als: Seizoen 2017-2018

Exstu – Sphinx Cinema : 2 – 0 (Doelpunten : Rupert 2)

Regenachtig weer om geen hond door te sturen en dus was het moeilijk om aan 11 spelers te geraken.
Exstu zat van in het begin goed in de match. Eerste kans was voor Exstu met een lob op de paal van Rupert. Het moet gezegd Sphinx lag niet onder maar creëerde ook geen kansen en dus achtte Rupert zijn kans gekomen; na voorzet van Wouter verschalkte hij de keeper met een mooie lob en 1-0. Het zou de avond van Rupert worden bleek later. Even later werd Lukas op snelheid nog eens losgelaten en oog in oog met de keeper kon hij helaas niet afwerken. Het gevaar bleef komen van Exstu en Rupert (alweer!) plaatste een vrije trap net naast. Exstu speelde een goede volwassen eerste helft en kwam nauwelijks in de problemen.

De tweede helft was net afgefloten en bleek dat Sphinx een tandje bijstak, ze hadden het overwicht van het spel maar dit bleef voorlopig zonder uitgespeelde kansen. Halverwege de 2 de helft een reuzekans voor Sphinx , een hoge bal/voorzet van de linkerflank wordt gelost door onze tot nu feilloze keeper en in de rebound kan de aanvaller niet scoren door een ultieme redding op de lijn van Wouter. Later zal blijken dat Chris zijn handschoenen nog resten vertoonden van vaseline????????? Ook Rupert achtte zijn moment gekomen en plantte een hoekschop rechtstreeks in de verste hoek ! 2-0. Verbazing alom bij de tegenstander en Guy die zijn goal op Maldegem naar de analen mag verzenden na deze mooie goal van Rupert. Rupert had nog een kleinere kans maar puntertje belandde naast doel, ook Sofian ging zijn kans met een vrije trap die net over doel suisde. Lukas P. jaagde nog eens zijn motortje aan en ging de rechterflank af maar bleef helaas zonder succes bij de afwerking. Didier was ondertussen Wout die met krampen zat komen vervangen op de linkerflank. Sphinx zat nog steeds goed in de match en kans na kans werden gemist, maar het moet gezegd Chris haalde een mooie redding uit zijn ( gladde ) handschoenen. Een laatste kans voor Wiert werd helaas afgevlagd (na mooie dieptepass van Lukas) door onze goed fluitende arbiter Bart. Bart had trouwens geen gemakkelijke match om te fluiten want filmsterren zijn nu eenmaal altijd lastig en klagen veel. 2-0 eindstand ! Clean sheet voor Chris, een uitstekende prestatie van de jonge verdediging en man van de match Rupert die na afloop vergeten is het clublied aan te heffen 😉 !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Wout (50′ Didier), Lukas J., – Sofian, Wouter, Wiert, Jan – Rupert, Lukas P.

Exstu – KWB Laarne Kalken : 17/11/2017

Gepost door op 17 Nov 2017 | Tagged als: Seizoen 2017-2018

Exstu – KWB Laarne Kalken : 0 – 3 (Was : Roeland)

Exstu begon fel aan de match tegen de jonge, potige Kalken- en Laarnenaars. Het eerste gevaar kwam dan ook van ons door een afstandsschot van Wout, de keeper redde onorthodox het te centraal gerichte schot. Het sein voor K/L om ook voor gevaar te zorgen aan de overkant, maar Chris redde puik. Na een voorzet van K/L vanop links kon de vrijstaande tegenstander zomaar binnenkoppen naast Chris : 0-1. Exstu won meer en meer duels en op corner had Sofian een mooie kopkans, maar de bal ging over de doellat. K/L liet ons niet in de match komen en na een zoveelste flankvoorzet ging de bal maar net naast de verste paal. K/L werd nu dominant en nadat een bal over Chris werd gestift konden de twee vrijstaande aanvallers van K/L in een scrimmage voor doel niet afwerken. Toch gaf Exstu niet af : het mooie afstandsschot van Lode net buiten de grote backlijn stierf op de deklat. Meteen rust en tijd om eens wat peptalk en appelsientjes te nuttigen.

Exstu had begrepen dat samenspel de sleutel was om de verdediging van K/L te ontwrichten. Een goede combinatie van onze kant, bijna beloond met een goal na een grondscherend schot van Wout net naast de verste paal. Ook de keeper werd te weinig op de proef gesteld en dat probeerde Rupert met een schot vanuit de tweede lijn. Exstu drukte nu door met kansen voor Peter en Wiert. Ook Lode kreeg zijn kans, maar was te verrast om een teruggekopte bal in de backlijn in doel te verwerken. Jammer dat we niet konden gelijkmaken want op een zeldzame counter van K/L stond het plots 0-2. Toch bleven we aandringen via een mooie kopbal van Wouter die in de rebound op de paal uiteenspatte. En het werd nog 0-3 na mistasten van onze kant : een strak schot in de korte hoek…

We verdienden zeker twee doelpunten, maar de tegenstander was efficiënter in de afwerking en bij ons ontbrak dat tikkeltje geluk bij de afwerking. Ook het samenspel kon beter…, we kunnen beter !

Exstu speelde met : Chris – Tommy ( 35′ Didier ), Dries, Lieven DM ( 35′ Jan ), Roeland ( 35 ‘ Tommy ), Rupert – Lukas, Sofian, Wouter, Wout – Lode en Wiert. Peter Van Hecke kwam ook nog toe in het begin van de tweede helft en verving dan de geblesseerde Tommy.

KWB Wondelgem – Exstu : 10/11/2017

Gepost door op 10 Nov 2017 | Tagged als: Seizoen 2017-2018

KWB Wondelgem – Exstu : 2 – 1 (Doelpunt : Peter Was: Guy)

De eerste koude liet zich gevoelen maar toch stonden we met 13 spelers aan de aftrap. Van bij de start werd het duidelijk dat de match niet makkelijk zou worden maar Exstu kwam toch op voorsprong door een goal van Peter, (vriend van Rupert) met een puntertje die de keeper verraste. 0-1 niet slecht en zo gingen we ook de rust in. 2 nieuwe krachten op het veld bij Exstu ; Jan E. voor Lieven DC en Koen DB voor Wiert G. . De 2de helft werd niet zo goed afgetrapt en het stond al gauw gelijk, een KWB’er mocht vrij binnenkoppen aan de 2de paal. Nadien had KWB het betere van het spel en zette Exstu onder druk welke dan ook resulteerde in een 2de goal. Mooie combinatie langs de linkerflank en mooi naast Chris geplaatst 2-1 eindstand. De 3de helft werd afgesloten in de kantine waar we de rode duivels nog aan het werk zagen tegen Mexico en dat was ook niet veel beter. Enfin soit!

Eerste helft : Chris – Guy, Dries, Roeland, Lieven DM – Soufian, Rupert, Jelle, Lieven DC – Wiert, Peter
Tweede helft : Chris – Guy, Dries, Roeland, Lieven DM – Soufian, Rupert, Jelle, Jan – Koen, Peter

Exstu – Klein Verschil : 03/11/2017

Gepost door op 03 Nov 2017 | Tagged als: Seizoen 2017-2018

Exstu – Klein Verschil : Afgelast