Exstu – KWB Laarne Kalken : 0 – 3 (Was : Roeland)

Exstu begon fel aan de match tegen de jonge, potige Kalken- en Laarnenaars. Het eerste gevaar kwam dan ook van ons door een afstandsschot van Wout, de keeper redde onorthodox het te centraal gerichte schot. Het sein voor K/L om ook voor gevaar te zorgen aan de overkant, maar Chris redde puik. Na een voorzet van K/L vanop links kon de vrijstaande tegenstander zomaar binnenkoppen naast Chris : 0-1. Exstu won meer en meer duels en op corner had Sofian een mooie kopkans, maar de bal ging over de doellat. K/L liet ons niet in de match komen en na een zoveelste flankvoorzet ging de bal maar net naast de verste paal. K/L werd nu dominant en nadat een bal over Chris werd gestift konden de twee vrijstaande aanvallers van K/L in een scrimmage voor doel niet afwerken. Toch gaf Exstu niet af : het mooie afstandsschot van Lode net buiten de grote backlijn stierf op de deklat. Meteen rust en tijd om eens wat peptalk en appelsientjes te nuttigen.

Exstu had begrepen dat samenspel de sleutel was om de verdediging van K/L te ontwrichten. Een goede combinatie van onze kant, bijna beloond met een goal na een grondscherend schot van Wout net naast de verste paal. Ook de keeper werd te weinig op de proef gesteld en dat probeerde Rupert met een schot vanuit de tweede lijn. Exstu drukte nu door met kansen voor Peter en Wiert. Ook Lode kreeg zijn kans, maar was te verrast om een teruggekopte bal in de backlijn in doel te verwerken. Jammer dat we niet konden gelijkmaken want op een zeldzame counter van K/L stond het plots 0-2. Toch bleven we aandringen via een mooie kopbal van Wouter die in de rebound op de paal uiteenspatte. En het werd nog 0-3 na mistasten van onze kant : een strak schot in de korte hoek…

We verdienden zeker twee doelpunten, maar de tegenstander was efficiënter in de afwerking en bij ons ontbrak dat tikkeltje geluk bij de afwerking. Ook het samenspel kon beter…, we kunnen beter !

Exstu speelde met : Chris – Tommy ( 35′ Didier ), Dries, Lieven DM ( 35′ Jan ), Roeland ( 35 ‘ Tommy ), Rupert – Lukas, Sofian, Wouter, Wout – Lode en Wiert. Peter Van Hecke kwam ook nog toe in het begin van de tweede helft en verving dan de geblesseerde Tommy.