Exstu – Sphinx Cinema : 2 – 0 (Doelpunten : Rupert 2)

Regenachtig weer om geen hond door te sturen en dus was het moeilijk om aan 11 spelers te geraken.
Exstu zat van in het begin goed in de match. Eerste kans was voor Exstu met een lob op de paal van Rupert. Het moet gezegd Sphinx lag niet onder maar creëerde ook geen kansen en dus achtte Rupert zijn kans gekomen; na voorzet van Wouter verschalkte hij de keeper met een mooie lob en 1-0. Het zou de avond van Rupert worden bleek later. Even later werd Lukas op snelheid nog eens losgelaten en oog in oog met de keeper kon hij helaas niet afwerken. Het gevaar bleef komen van Exstu en Rupert (alweer!) plaatste een vrije trap net naast. Exstu speelde een goede volwassen eerste helft en kwam nauwelijks in de problemen.

De tweede helft was net afgefloten en bleek dat Sphinx een tandje bijstak, ze hadden het overwicht van het spel maar dit bleef voorlopig zonder uitgespeelde kansen. Halverwege de 2 de helft een reuzekans voor Sphinx , een hoge bal/voorzet van de linkerflank wordt gelost door onze tot nu feilloze keeper en in de rebound kan de aanvaller niet scoren door een ultieme redding op de lijn van Wouter. Later zal blijken dat Chris zijn handschoenen nog resten vertoonden van vaseline????????? Ook Rupert achtte zijn moment gekomen en plantte een hoekschop rechtstreeks in de verste hoek ! 2-0. Verbazing alom bij de tegenstander en Guy die zijn goal op Maldegem naar de analen mag verzenden na deze mooie goal van Rupert. Rupert had nog een kleinere kans maar puntertje belandde naast doel, ook Sofian ging zijn kans met een vrije trap die net over doel suisde. Lukas P. jaagde nog eens zijn motortje aan en ging de rechterflank af maar bleef helaas zonder succes bij de afwerking. Didier was ondertussen Wout die met krampen zat komen vervangen op de linkerflank. Sphinx zat nog steeds goed in de match en kans na kans werden gemist, maar het moet gezegd Chris haalde een mooie redding uit zijn ( gladde ) handschoenen. Een laatste kans voor Wiert werd helaas afgevlagd (na mooie dieptepass van Lukas) door onze goed fluitende arbiter Bart. Bart had trouwens geen gemakkelijke match om te fluiten want filmsterren zijn nu eenmaal altijd lastig en klagen veel. 2-0 eindstand ! Clean sheet voor Chris, een uitstekende prestatie van de jonge verdediging en man van de match Rupert die na afloop vergeten is het clublied aan te heffen 😉 !

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Wout (50′ Didier), Lukas J., – Sofian, Wouter, Wiert, Jan – Rupert, Lukas P.