Maandelijks archief

Exstu – Vet. Aalter : 22/04/2016

Gepost door op 22 Apr 2016 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Exstu – Vet. Aalter : 1 – 1 (Doelpunt : Lukas)

De match tegen de Veteranen van Aalter begon aan een gezapig tempo waarbij beide ploegen toch aan enkele kansen kwamen. Toch was het Aalter die na de verkenningsronde de match in handen nam. Exstu kwam bijna niet meer aan kansen en Aalter kreeg de ene kans na de andere. Na een voorzet van Aalter vanop rechts kwam de afvallende bal, na mistasten aan de grote backlijn, in de voeten van een Aaltenaar. Die twijfelde niet en haalde direct uit in de korte hoek : 0 – 1. Aalter leek nu gelanceerd en bij een volgende kans werd onze verdediging uitgespeeld. Gelukkig bracht Chris redding op het schot vanop rechts. Toen ook nog eens onze buitenspelval open ging, kreeg een aanvaller van Aalter vrijgeleide naar ons doel. Hij verprutste de kans en de bal ging naast doel. Bijna was het prijs toen een voorzet – schot van een Aaltenaar vanop links op de kruising uiteenspatte en zo het gevaar geweken was. Op een volgend gevaar vanuit Aalterse kant moest Chris via de paal redding brengen. Ook wij hadden nog een dot van een kans toen de keeper van Aalter op een schot in de touwen hing, maar Dries kon niet profiteren en de bal zeilde over doel. Rust.

Na vijf wissels aan Exstu-zijde begonnen we met nieuwe moed aan de tweede helft. We hadden nu meer veldoverwicht maar kwamen toch niet aan echt uitgespeelde kansen. Het was wachten op een slecht uitverdedigen van de Aalterse keeper, maar Gile was te verrast en kon niet profiteren. Exstu kampeerde nu op de Aalterse helft, maar Aalter verdedigde met man en macht zijn krappe voorsprong. Exstu verdiende nu echt de gelijkmaker en die kwam er ook op een vrijschop van Dries vanop 30 meter. Hij dropte de bal tussen de keeper en de verdediging. Lucas klom boven iedereen uit en zijn kopbal belandde in doel : de bordjes stonden terug gelijk. Exstu kreeg nog enkele goeie kansen maar de stand bleef gelijk. Een billijk gelijkspel waarbij Aalter de eerste helft domineerde en de tweede helft voor Exstu was.

Na de match werden we getrakteerd op lekkere quiche, cake, worst en kaas van respectievelijk Caroline / Chris, Cathy / Guy en Dries. Het was een lekkere verrassing waarbij er meer dan genoeg was voor iedereen. Merciiiiiiiiii voor de traktatie. Zelfs Aalter mocht mee genieten van de traktatie met een rondeken en wat ‘ vers ‘gesneden kaas, door Guy en Hans gepresenteerd op een mooi bordje. Eind goed al goed Lachen

Exstu speelde met : Chris – Guy, Dries, Roeland ( 35′ Lieven DM ), Gerard ( 35’ Koen DB ) – Lucas, Rupert ( 35 ‘ Tijs ), Lode ( 35 ‘ Dimitri ), Matisse ( 35 ‘ Gile ), Thiemo en Wiert.

BV Maldegem – Exstu : 16/04/2016

Gepost door op 16 Apr 2016 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

BV Maldegem – Exstu : 4 – 0

Het werd al snel duidelijk dat we geen gemakkelijke voetbalnamiddag gingen beleven op het veld. Het was wat schikken in onze ploeg en we begonnen met een versterkte verdediging aan de match. Zo hoopten we de aanvalsgolven te kunnen opvangen. Maar het was geen goede zet en we werden overlopen in het middenveld. Zij zetten een mannetje bij in het middenveld en zo kwamen we nog meer onder druk te staan. Het eerste gevaar kwam dan ook van de Borussen via een knap schot vanop rechts. Chris redde in eerste instantie, maar moest zich toch gewonnen geven in de rebound : 1 – 0. Chris kwam kort daarna terug in actie na een schot vanuit de tweede lijn. Onze goalie redde knap de doelpoging. Toen een Borus vanop rechts door de buitenspelval glipte, kwam hij oog in oog te staan met Chris. Onze doelman was kansloos en het stond zowaar 2 – 0 . Ook wij kregen uitgespeelde kansen via Koen en Wiert, maar we waren niet koelbloedig genoeg om de kansen te verzilveren… jammer!
Toen Filip na een gemene fout in de rug ( toen de bal reeds lang weg was ) uitviel vijf minuten voor rust, werd het nog moeilijker voor ons. Jules ( zoon van Filip ) en Leandro ( zoon van Lode ) mochten nog de laatste vijf minuten op het veld komen om Filip te vervangen. Rust en even herschikking van de ploeg. Dries werd erbij gezet in het middenveld en een Borus was bereid om ons te depanneren want Filip kon niet meer verder…

Exstu kwam beter uit de kleedkamers : Lode dribbelde door de verdediging en zijn schot op doel vanop links werd knap uit doel geranseld door de keeper. Exstu nam nu het heft in handen met verschillende corners als gevolg. Toch lieten de Borussen niet zomaar begaan en Exstu kwam goed weg toen een kopbal, na een voorzet vanop rechts, van dichtbij op de deklat uiteenspatte. De Borussen waren nu ook wakker en Chris moest redding brengen op een schot . In de rebound was Chris kansloos en belandde de bal in de korte hoek : 3 – 0. De volgende kans voor de Borussen kwam er na een halve omhaal van dichtbij. Maar Chris bracht opnieuw redding met een knappe reflex. Opnieuw was het Chris die in beeld kwam met een mooie redding in de voet. Het schot daarop volgend scheerde de deklat. Ook wij kregen nog onze kansen via Wiert, die mooi aflegde naar Dries aan de backlijn. Zijn mooi strak schot naar de verste hoek werd uit doel geranseld door de keeper. Het nekschot van de Borussen kwam er uiteindelijk via een doorsteekpas en een gekruist schot naar de verste hoek : 4 – 0. en boeken toe !

Exstu speelde met Chris – Guy, Hans, Dries, Koen DB, Lieven DM – Tom, Filip ( 30′ uit met kwetsuur ), Thiemo, Lode – Wiert.

Exstu – KWB Laarne : 08/04/2016

Gepost door op 08 Apr 2016 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Exstu – KWB Laarne : 1 – 3 (Doelpunt : Dries Was 🙂

Voetbal in de paasvakantie, het blijft een moeilijk verhaal… De KWB Laarne kreeg slechts 9 man bij elkaar, Exstu had er ééntje op overschot. Roeland offerte zich (nog maar eens) op en zo kon er 11 (Exstu) tegen 10 (KWB) worden gespeeld, maar dit numerieke overwicht leverde Exstu niet meteen iets op. De eerste corner was zelfs voor Laarne, al nam Exstu nadien over met een paar corners, een bijna-doelpunt van Lukas, en o.a. een mooie poging van Stijn. Toen al was duidelijk dat de hoog opgeschoten keeper van Laarne zich niet zomaar gewonnen zou geven. Zijn ploegmaats mikten aan de overkant op de lat, en aansluitend nipt over. Exstu zelf slaagde er niet in een doelpunt te maken : met verschillende knappe parades joeg de Laarnse keeper het frustratie-peil bij de Exstu-aanval flink de hoogte in. Erger nog, Laarne liep 0 – 1 uit op een counter ; de Exstu buitenspelval klapte te laat dicht, een KWB’er ging ervan door en werkte cool af. Exstu kwam echter vrij snel weer gelijk toen Dries na een corner de afvallende bal in de draai, met zijn linker !, in het kleinste gaatje wurmde : 1 – 1. Na de rust probeerde Exstu de zaak te forceren : Lukas mocht alleen op de keeper af, maar die kon pareren met de voet, en toen Lukas zich bij een volgende fase vrij kon maken in de 16, besloot hij wat onbesuisd voorlangs. Toen kreeg Laarne een vrije trap een meter of 3 voorbij de middencirkel : hun beste speler mikte de bal zowat uit stand strak en op halve hoogte net aan de goede kant v/d paal in het net : 1 – 2, maar wel een beauty – het moet gezegd. Exstu van slag, wat o.a. bleek toen Wiert een geloste bal van kortbij nog over de lat mikte … Het samenspel bij Exstu viel weg, het bleef teveel bij individuele pogingen, en aan de overkant liet Laarne op de counter tot 4x toe de 1 – 3 liggen : telkens ging de bal net naast, over of voorlangs. In de slotfase moest Koen nog 5’ naar de kant met een gele kaart, en mikte Laarne bij z’n 5e poging wél raak : 1 – 3, en boeken toe. Wél knap van Laarne, dat toch de hele wedstrijd met een man minder speelde.

Exstu speelde met : Chris – Tommy, Guy, Dries en Koen – Stijn, Dimitri, Rupert en Lieven – Wiert en Lukas (Roeland speelde met de KWB mee)

Old Stars Kouter – Exstu : 01/04/2016

Gepost door op 01 Apr 2016 | Tagged als: Seizoen 2015-2016

Old Stars Kouter – Exstu : 1 -4 (Doelpunten : Thiemo 1, Wiert 1, Benjamin 2 Was : Wiert)

“Godverdoeme, al die jonge gasten ! Ik zuu ulder voader kunnen zijn ! “. Met deze sterke quote zette onze nieuwe Exstu-nestor, sinds lang, opnieuw een stap in de Exstu-kleedkamer. Geert Vdh maakte zijn intrede zoals we het altijd hebben gekend : met panache ! Hij nam plaats naast onder andere 2 nieuwe jonge kerels, Benjamin en Sybren, vrienden van Thiemo (Thx !). De wedstrijd en de ploeg moet hen bevallen zijn, want beiden stelden zich kandidaat voor volgende week, mochten we weer in spelersnood geraken.

Van in het begin nam Exstu de wedstrijd in handen. Geert heerste als vanouds op het middenveld bijgestaan door een bedrijvige Rupert en de verassende mid-rechts Benjamin, een aanwinst. Verschillende kansjes werden gecreëerd door onze spitsen en het middenveld, maar de bal ging er (nog) niet in. Toch waren het de Old Stars die een paar keer voor echt gevaar zorgden. Na infiltratie in de 16 kon een Old Star-speler de bal in doel plaatsen, maar met een knappe voetreflex kon onze doelman de bal nog in hoekschop deviëren. Nadien spatte een schot van buiten de backlijn via het hoofd van Tommy op onze deklat uitéén. Even later verdween een kopbal van aan de penaltystip nipt naast de paal buiten. Het teken voor Exstu om een tandje bij te steken en het heft opnieuw in handen te nemen. Dit resulteerde meteen in een goal. Op een mooie dieptebal van de immer secuur spelende Roeland kon Benjamin alleen op doel afgaan en in de korte hoek besluiten : 0 – 1. Even later, na een corner voor ons, werd een schotje op doel van Thiemo afgeblokt, waarbij de rebound door Benjamin werd benut : 0 – 2. Sterk debuut van de youngster ! Alhoewel de thuisploeg nog nauwelijks aan een kans geraakte (Tommy hield de verdediging goed gesloten), waren zij het die de rust inluidden met nog een dot van een kans. Het strakke schot binnen de 16 werd met een flukse armreflex door onze doelman gepareerd en de bal verdween in hoekschop. De netten schoon houden heet dat dan. J

De 2e helft was nog maar een paar minuutjes oud of Exstu bouwde zijn voorsprong al uit. Benjamin kon zich op rechts doorzetten en met een sublieme, gemeten doorsteekpas Wiert bereiken. Thiemo keer er naar met verbazende verstomming. Die twijfelde niet en zette de netten bol met een strak grondscherend schot. De thuisploeg ging hierna wat gretiger voetballen en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. De lokale spits kon door het centrum oprukken naar ons doel, maar Tommy ging met veel bravoure aan diens broek hangen en sleurde hem tegen de grond … in onze grote backlijn : PENALTY ! Het werd stil en m’n hoorde Thiemo de volgende profetische woorden brabbelen : “Jongens, als Guy deze penalty stopt, gaan we het voor 5 jaar moeten horen zenne !”. Een eerste speler diende zich aan, maar op mijn Temptation Island-gewijs gestelde vraag : “Kijk eens in me ogen ! Wat segge me ogen ?” droop die af en liet de taak over aan de libero. Die nam zelfzeker plaats achter de bal, nam zijn afloop en plaatste de bal in de (voor hem) rechtse hoek. Met een fenomenale, magistraal uitgevoerde kattensprong ala Tibaut Courtois, kon onze doelman de bal uit het doelvlak ranselen richting zijlijn. Gevaar geweken en netten nog steeds schoon ! De penaltynemer werd getroost en ik dacht : “A shoulder to cry on, is a dick to ride on”. Ik vind dit een héél mooi verhaal voor minstens de volgende 10 jaar, Exstu-vrienden. JJ De nul houden bleek even later een verloren zaak bij een vrije trap voor onze backlijn. De bal werd haarfijn over ons muurtje in de winkelhaak in de kortste hoek gedeponeerd. 1-3. De Old Stars geloofden er plots weer in, maar werden weer snel met de voetjes op de grond geplaatst. Op assist van Benjamin kon Thiemo de bal met zijn linker heerlijk naast de doelman plaatsen. 1-4 en boeken toe. Nadien werd Wiert nog in het straatje gestuurd, werkte beheerst af, maar zag zijn doelpunt afgekeurd wegens (vermeend) buitenspel. De laatste kans van de wedstrijd was nog voor de Old Stars. De doorgebroken spits werd echter de bal ontnomen door een perfect uitkomen van onze doelman die onvervaard in zijn voeten dook. De afgevallen bal werd over doel besloten. Onze gelegenheidsdoelman, Guy H., werd nadien unaniem tot “man van de match” uitgeroepen.

Exstu speelde met : Guy – Sybren, Tommy, Roeland, Tom – Benjamin, Geert Vdh, Rupert, Lieven DC – Wiert, Thiemo