BV Maldegem – Exstu : 4 – 0

Het werd al snel duidelijk dat we geen gemakkelijke voetbalnamiddag gingen beleven op het veld. Het was wat schikken in onze ploeg en we begonnen met een versterkte verdediging aan de match. Zo hoopten we de aanvalsgolven te kunnen opvangen. Maar het was geen goede zet en we werden overlopen in het middenveld. Zij zetten een mannetje bij in het middenveld en zo kwamen we nog meer onder druk te staan. Het eerste gevaar kwam dan ook van de Borussen via een knap schot vanop rechts. Chris redde in eerste instantie, maar moest zich toch gewonnen geven in de rebound : 1 – 0. Chris kwam kort daarna terug in actie na een schot vanuit de tweede lijn. Onze goalie redde knap de doelpoging. Toen een Borus vanop rechts door de buitenspelval glipte, kwam hij oog in oog te staan met Chris. Onze doelman was kansloos en het stond zowaar 2 – 0 . Ook wij kregen uitgespeelde kansen via Koen en Wiert, maar we waren niet koelbloedig genoeg om de kansen te verzilveren… jammer!
Toen Filip na een gemene fout in de rug ( toen de bal reeds lang weg was ) uitviel vijf minuten voor rust, werd het nog moeilijker voor ons. Jules ( zoon van Filip ) en Leandro ( zoon van Lode ) mochten nog de laatste vijf minuten op het veld komen om Filip te vervangen. Rust en even herschikking van de ploeg. Dries werd erbij gezet in het middenveld en een Borus was bereid om ons te depanneren want Filip kon niet meer verder…

Exstu kwam beter uit de kleedkamers : Lode dribbelde door de verdediging en zijn schot op doel vanop links werd knap uit doel geranseld door de keeper. Exstu nam nu het heft in handen met verschillende corners als gevolg. Toch lieten de Borussen niet zomaar begaan en Exstu kwam goed weg toen een kopbal, na een voorzet vanop rechts, van dichtbij op de deklat uiteenspatte. De Borussen waren nu ook wakker en Chris moest redding brengen op een schot . In de rebound was Chris kansloos en belandde de bal in de korte hoek : 3 – 0. De volgende kans voor de Borussen kwam er na een halve omhaal van dichtbij. Maar Chris bracht opnieuw redding met een knappe reflex. Opnieuw was het Chris die in beeld kwam met een mooie redding in de voet. Het schot daarop volgend scheerde de deklat. Ook wij kregen nog onze kansen via Wiert, die mooi aflegde naar Dries aan de backlijn. Zijn mooi strak schot naar de verste hoek werd uit doel geranseld door de keeper. Het nekschot van de Borussen kwam er uiteindelijk via een doorsteekpas en een gekruist schot naar de verste hoek : 4 – 0. en boeken toe !

Exstu speelde met Chris – Guy, Hans, Dries, Koen DB, Lieven DM – Tom, Filip ( 30′ uit met kwetsuur ), Thiemo, Lode – Wiert.